اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

کیت آزمایشگاهی چیست؟
با ورود بیماری کرونا، بسیاری از شما با مفهوم کیت آزمایشگاهی آشنا شدید.

این در حالی ست که قبل از آن کیت تشخیص بیماری های قلبی، کیت تشخیص بیماری های عفونی، کیت تشخیص بارداری و.. در دسترس همگان بود. امروزه کیت های آزمایشگاهی که نوعی تجهیزات آزمایشگاهی است کاربرد های فراوانی دارد. انواع کیت ها توسط کمپانی های سازنده با توجه به هدف موردنظر ساخته و در بازار ارائه می شود.

دستگاه

همان طور که می دانید، تشخیص به موقع بیماری برای تجویز دارو و شروع روند درمان، امر بسیار مهمی ست.به طور کلی، کیت آزمایشگاهی را اینگونه می توان تعریف کرد:

کیت های آزمایشگاهی، تست های آزمایشگاهی IVD هستند که روش برجسته ای برای بررسی و شناسایی اطلاعات بیماری ها می باشد، تا در کمترین زمان و با بیشترین دقت، صحت بدن انسان را بررسی کند.

مکانیزم کیت آزمایشگاهی چگونه است؟
امروزه که بیماری کرونا بسیار شایع شده است، تنها راه تشخیص آن، اسکن از قفسه سینه و در کنار آن انجام آزمایش های تشخیصی ست.

در ابتدا به دلیل کمبود کیت های تشخیصی امکان گرفتن آزمایش از همگان نبود، اما الان به دلیل آن که کیت های تشخیصی به راحتی در دسترس است، انجام تست کرونا نیز راحت تر می باشد.

نحوه کار کیت آزمایشگاهی
کیت های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و به گونه های مختلف کار می کنند. کارکرد کیت ها با نمونه ادرار، خون، بزاق و.. امکان پذیر است.

برای مثال، برای تشخیص بیماری کرونا، ابتدا چند قطره خون از فرد مشکوک به ویروس گرفته می شود. این خون را در محل مشخصی از کیت قرار می دهند.در مرحله ی بعدی محلولی به نام بافر با استفاده از تجهیزات مخصوص آزمایشگاهی بر روی خون ریخته می شود. پس از دو ساعت نتیجه ی آزمایش با علامتی بر روی کیت مشخص می شود.زمان تشخیص توسط کیت، بستگی به نوع کیت دارد.

انواع کیت آزمایشگاهی
به طور کلی، کیت های آزمایشگاهی به دو نوع تقسیم می شوند: کیت های تحقیقاتی و کیت های تشخیصی. s

کیت های تشخیصی (test kit):
این نوع کیت ها معمولا در آزمایشگاه های بالینی و پاتولوژی کاربرد دارند، 5 نوع کیت تشخیصی پرکاربرد عبارت اند از:

کیت تشخیص بارداری: معمولا بانوان در اولین مرحله برای تشخیص بارداری خود، از کیت های تشخیصی استفاده می کنند. البته این روش خیلی دقیق نیست. این تست با ادرار انجام می گیرد.

کیت تشخیص بیماری های عفونی: این نوع کیت ها کاربرد بسیار فراوانی دارند و برای تشخیص بیماری هایی مانند سرخچه، هپاتیت B و C و … به کار گرفته می شوند.

کیت تشخیص بیماری های قلبی: یکی از پرکاربرد ترین کیت ها، کیت های تشخیص بیماری قلبی ست. این ابزار بدنه ی چوبی و قطعات الکتریکی دارد و سر آن نانو حسگرهایی دارد که نمونه بزاق فرد روی آن قرار می گیرد.

کیت تشخیص کرونا: امروزه به دلیل شیوع کرونا، این نوع کیت به تولید انبوه رسید. این نوع کیت از طریق بزاق، خون و.. بیماری را تشخیص می دهد.

کیت تست اعتیاد: استفاده از این نوع کیت، یکی از ساده ترین و سریع ترین تست های تشخیص اعتیاد است. عملکرد این تست ها بر پایه ی تشخیص مواد و داروهایی ست که در ادرار فرد وجود دارد.

دستگاه

کیت های آزمایشگاهی تحقیقاتی
این نوع کیت ها در علم زیست شناسی کاربرد دارد و بسته به نیاز، انواع مختلفی دارد. مهم ترین کیت های تحقیقاتی، کیت های سلولی، مولکولی و ژنتیکی می باشد.

کیت PCR: کیت pcr، مخفف polymerase chain reaction، یکی از پرکاربردترین کیت های تحقیقاتی است. pcr یک زنجیره از واکنش های شیمیایی است. در واقع توسط pcr، یک نسخه بسیار کم از ماده شیمیایی، به تعداد بسیار زیادی تکثیر می شود و روی آن پژوهش انجام می گیرد. این کیت های pcr با دما کار می کند. موادی مانند بافر، نوکلئوتیدهای آزاد، پرایمر، آنزیم و آب مقطر در این محیط ها مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای این کیت ها می توان از ارزان بودن، آسانی انجام، تخصصی و سریع بودن نام برد.

کیت های الایزا: این نوع کیت ها قابل استفاده برای مطالعات سلولی می باشد. اساس کار این کیت ها، واکنش بین آنتی ژن و آنتی بادی می باشد.

کیت های الایزا به چهار دسته تقسیم می شوند: الایزای مستقیم، الایزای غیرمستقیم، الایزای ساندویچی و الایزای رقابتی.

کیت استخراج: این نوع کیت ها برای جداسازی DNA-RNA و پروتئین از سلول ها مورد استفاده قرار می گیرد. اساس کار این کیت ها به اینگونه است که خون، بافت تازه و یا فریز شده، سرم، عصاره گیاه و.. از ماده استخراج شده و در انواع تکنیک ها مورد استفاده قرار می گیرد.

کیت های آمینواسید: این کیت ها در پروژه هایی مانند صنایع دارویی، صنایع غذایی و … بسیار کاربرد دارند.

توجه داشته باشید که کیت تشخیصی کرونا آنچنان دقیق نیست. اگر از وارد شدن ویروس به بدن شما مدت زمان کمی گذشته باشد، ممکن است نتیجه به طور کاذب منفی شود.
در کیت های تشخیص بارداری، امکان خطا زیاد است. در واقع ممکن است نتیجه به طور کذب مثبت و یا منفی شود.
از سال 2019 که بیماری کرونا در ایران شناسایی شد، شرکت های دانش بنیان شروع به ساخت کیت های تشخیصی کردند. امروزه تولید کیت ها به انبود رسیده است.

تشخیص به موقع بیماری برای شروع روند درمان، امر بسیار مهم است. با ساخت کیت های آزمایشگاهی و تشخیص بیماری در عرض 2 ساعت، کار کادر درمان بسیار آسان شده است. کیت های آزمایشگاهی در دو نوع تحقیقاتی و تشخیصی هستند که بسته به نوع نیاز، در انواع مختلف تولید می شود.

از کیت های تشخیصی برای پژوهش و از کیت های تحقیقاتی برای زیست شناسی استفاده می شود که هر کدام از این ها انواع مختلفی دارند.

کیت ها از طریق خون، ادرار، بزاق دهان و مایعات این چنینی بیماری را تشخیص می دهند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>