اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

آرماتور

آرماتوربندی یکی از اصول مهندسی در اجرای سازه ی بتنی است که در استحکام سازه بسیار مؤثر است. اجرای آرماتور بندی در قسمت های مختلف ساختمان، متفاوت است. افزودن آرماتور ظرفیت کششی سازه را بالا می برد چرا که بتن در برابر فشار بسیار مقاوم است اما ظرفیت کششی پایینی دارد و حتی در برابر تنش های کششی کوچک نیز دچار مشکل می شود. بنابراین آرماتوربندی موجب می شود تا ظرفیت کششی بتن نیز افزایش یافته و مقاومتش بیش تر شود. بتن مسلح ترکیبی از بتن و آرماتور است که میلگردهای آن به شکل های خاص کنار هم قرار گرفته اند و بدین ترتیب مقاومت بتنی و کششی بتن افزایش می یابد.

مراحل آرماتوربندی یک سازه بتنی
در اجرای هر پروژه ی ساختمانی بخش های مختلفی وجود دارد که هر بخش شامل مراحل متفاوت می شود. با توجه به وسعت پروژه ممکن است یک پیمانکار مسئولیت کل آن را بر عهده بگیرد و یا مسئولیت هر بخشی بر عهده ی یک شرکت پیمانکاری باشد. در کلان شهر تهران شرکت های پیمانکاری زیادی وجود دارند که علاوه بر اینکه عهده دار پروژه ی شما می شوند، آن را با بهترین کیفیت اجرا می کنند. آرماتوربندی هم یکی از بخش هایی است که در پروژه های ساختمانی بتنی انجام شده و شامل مراحل زیر می شود:

طراحی ساختمان و مشخص کردن اجزاء آن
مرحله ی اول طراحی ساختمان در برابر بار های وارده است. بدین صورت که بعد از این که مهندس معمار نقشه ی سازه را تحویل داد مهندس محاسب سازه موظف است تا با توجه به مقاومت بتن، ابعاد ستون ها، تیرها و سایر عناصر ساختمان را برآورد کند. هم چنین تعیین تعداد و سایز آرماتور ها، محل قرار گیری آن ها، فاصله شان از یکدیگر و فاصله شان از سطح بتن نیز وظیفه ی مهندس محاسب است و این موارد به شکل نقشه های اجرایی ارائه می شوند.

خرید آرماتور
پس از اینکه نقشه های اجرایی آماده شد با توجه به آن ها می توان اقدام به خرید مصالح ساختمانی و از جمله آرماتور کرد. آرماتور ها در سایز ها و تعدادی که مطلبق با نقشه هاست خریداری می شود.

چک کردن آرماتور ها
پس از اینکه میلگردها خریداری شدند باید بررسی شوند که سالم بوده و درست خریداری شده باشند. معمولاً مهندس مشاور در محل حضور داشته و سلامت آرماتور ها را بررسی می کند.

تهیه ی امکانات برای آرماتور بندی
در این مرحله لازم است تا تجهیزاتی که برای خم کردن میلگردها لازم است فراهم کنید. معمولاً از وسایل خاصی برای خم کردن آرماتورها استفاده می شود که می بایست در محل وجود داشته باشد.

آرماتورگذاری
در این مرحله مطابق با نقشه های اجرایی آرماتور هایی با سایز مشخص و در تعداد معین را به نحوی که نقشه مشخص کرده است کنار یکدیگر قرار داده و سپس به یکدیگر متصل می کنند.

چک کردن مجدد آرماتوربندی
در این مرحله لازم است تا آرماتورها مجدداً بررسی شوند و از درست بودن محل قرار گیری و سایز میلگرد اطمینان حاصل شود. هم چنین باید چک شود که آرماتورها به درستی به یکدیگر وصل شده باشند. و در صورتی که اتصال قسمتی از آرماتور بندی شل شده باشد، باید اتصالش اصلاح شود.

قالب گذاری و بتن ریزی
مرحله ی آخر این بخش قالب گذاری است. با گذاشتن قالب در اطراف آرماتور ها و بتن ریزی داخل آن ها بعد از گذشت حدود 28 روز، بتن با مقاومت تعیین شده به دست می آید.

همان طور که پیشتر توضیح داده شده مراحل آرماتور بندی حساس هستند، بنابراین باید به درستی انجام شوند. می توان با انتخاب شرکت پیمانکاری معتبر برای آرماتور بندی در تهران و یا هر شهر دیگری، از کیفیت و صحت مراحل انجام پروژه مطمئن بود.

نکات تکمیلی
طی فرایند آرماتوربندی، میلگردها مطابق نقشه های طراحی در کنار هم قرار گرفته و به هم وصل می شوند. سپس بتن که در ابتدا ماده ای خمیری است در اطراف آرماتورها ریخته شده و بدین ترتیب بتن مسلح شده با میلگرد ساخته می شود.

ممکن است آرماتور بندی به صورت قرار گرفتن چندین میلگرد ساده و راست بر روی یکدیگر باشد مانند آرماتور بندی سقف و یا ممکن است به صورت میله های خمیده و در هم تنیده باشد که در ستون ها و فونداسیون استفاده می شود. نکته ی حائز اهمیت این است که آرماتور بندی باید مطابق با ضوابط مهندسی انجام گیرد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>