اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


پوکه معدنی و فوم بتن

فوم بتن چیست؟

فوم بتن، مصالح پر کننده ای است که از ترکیب سیمان، آب، ماده شیمیایی کف زا و ماسه بادی تشکیل شده است. روش اختلاط آن بدین شکل می باشد که، ابتدا آب را داخل مخزن دستگاه تولید فوم بتن ریخته و سیمان و ماسه بادی را به آن اضافه نموده و در حین مخلوط شدن، سپس فوم را با فشار زیاد، به آن می افزایند و عملیات اختلاط را تا رسیدن به سیالی روان با غلظت مناسب ادامه می دهند. سپس فوم بتن تولید شده را به وسیله پمپاژ داخل شلنگهای فشارقوی و مناسب در محل مورد نظر تخلیه می نمایند.

نکات اجرایی کف سازی با فوم بتن

قبل از اجرای فوم بتن، تراز مورد نیازی که باید کفسازی شود را به وسیله کرم بندی مشخص نماییم. این عملیات به صورت پیاده سازی نقاط با تعداد مناسب انجام می شود. در صورت وسیع بودن میزان سطح، کروم بندی به وسیله کروم های خطی نیز باید انجام شود تا بتوان کفسازی را با کیفیت مناسب در هر زوم اجرا نمود. در هنگام کفسازی باید به این نکته توجه نمود که، ارتفاع کفسازی تا ترازی بالا بیاید که، فضای کافی برای ملات زیر نازک کاری کف باقی بماند.

درصد میزان اختلاط سیمان، آب و مواد کف ساز باید به اندازه ای باشد که تراکم مناسبی بعد از خشک شدن فوم بتن را ایجاد نماید. این تراکم باید با وزن پایین فوم بتن همراه باشد. بدین معنا که فوم بتن بعد از خشک شدن نباید تحت فشار پا هنگام راه رفتن روی آن فرو رود و یا جای پا روی آن باقی بماند. جهت اطمینان از رسیدن به مقاومت مناسب، می توان نمونه ای از فوم بتن را به آزمایشگاه های کنترل مصالح ارسال نمود تا تست های لازم را روی آن انجام دهند. 

استفاده از شلنگ های مناسب جهت انتقال فوم بتن به طبقات، بسیار مهم است. زیرا در هنگام پمپاژ فوم بتن امکان ترکیدن آنها وجود خواهد داشت. گفتنی است استفاده از دستگاه متناسب با ارتفاع مورد نیاز پمپاژ فوم بتن نیز دارای اهمیت است.

به عنوان مثال درصورت نیاز به ارسال فوم بتن تا ارتفاع 30 متری، باید از دستگاه های سه فاز استفاده کرد تا فوم بتن را بتوان با کیفیت و غلظت مناسب به طبقه مورد نظر فرستاد.فوم بتن به دلیل روانی مناسب، معمولا بعد از ریخته شدن، به صورت مسطح در خواهد آمد ولی جهت اطمینان از عدم وجود فضای خالی در زیر آن، سطح فوم بتن را مقداری صاف می نماییم تا هم از پخش شدن آن مطمئن شویم و هم در نهایت سطحی مناسب و مسطح داشته باشیم.

کف سازی با پوکه معدنی

پوکه چیست؟

پوکه ها، به دو صورت معدنی و صنعتی در بازار ایران موجود است. پوکه های معدنی یا طبیعی، حاصل از خروج گازهای آتشفشانی از داخل گدازه های آن می باشد که به سرعت سرد شده و موجب ایجاد سنگهایی با تخلخل زیاد و کاملا سبک شده است.نمونه بارز و در دسترس این نوع سنگها، سنگ پا می باشد. پوکه های صنعتی نیز با روشی مشابه و در اثر سرد شدن سرباره کوره های ذوب فلزات، پوکه های صنعتی به وجود خواهد آمد. پوکه های طبیعی قروه جزء مقاوم ترین و سبک ترین پوکه های موجود در بازار ایران می باشد.

روش های کف سازی با پوکه

کفسازی به وسیله پوکه معمولا به دو روش صورت می گیرد. در روش اول، پس از کروم بندی و شیب بندی کف ها، پوکه را پخش می نمایند. سپس مقداری آن را می کوبند تا دانه های پوکه به صورت متراکم درآید. پس از آن روی پوکه ها را به وسیله ملات ماسه سیمان می پوشانند تا در نهایت سطحی هموار و صاف به دست آید.

در روش دوم، پوکه ها را با دانه بندی های متفاوت با هم ترکیب می کنند و به آن مقداری سیمان و آب می افزایند تا به ملاتی سبک دست یابند. پس از آن، ملات به دست آمده را در محل مورد نظر که قبلا کروم بندی شده پخش می نمایند و روی آن را در صورت نیاز، به وسیله ملات ماسه سیمان می پوشانند تا نهایتا سطح همواری به وجود بیاید.

نکات اجرایی کف سازی با پوکه

پوکه های معدنی دارای دانه بندی های مختلفی است. سایز پوکه بادامی از 18 میلیمتر الی 26 میلیمتر، پوکه فندقی از 10 میلیمتر الی 20 میلیمتر، پوکه نخودی از 5 میلیمتر الی 12 میلیمتر، پوکه عدسی از 3 میلیمتر الی 7 میلیمتر و پوکه های ماسه ای از 1 میلیمتر الی 5 میلیمتر می باشد. یکی از نکات بسیار مهم هنگام استفاده از پوکه، ترکیب نمودن پوکه ها با اندازه های مختلف است تا، دانه ها به خوبی در لابلای یکدیگر قرار گیرند و از نشست آن بعد از گذشت زمان جلوگیری بعمل آورد.

در هنگام اجرای کفسازی به وسیله پوکه، در صورت کیفیت نداشتن مصالح، احتمال نشست کفسازی بعد از اتمام کار وجود خواهد داشت که می تواند باعث شکسته شدن ملات روی آن و حتی آسیب رسیدن به تأسیسات کف خواب گردد.کنترل نمودن تراز کفسازی، کروم بندی و شیب بندی قبل از کشیدن ملات روی پوکه ها، اهمیت بسیاری دارد. زیرا می تواند موجب از بین رفتن فضای لازم جهت اجرای نازک کاری کف و یا حتی نیاز به ملات زیاد برای اجرای آن گردد.

مقایسه کف سازی با فوم بتن و پوکه

با توجه به اینکه کفسازی به وسیله پوکه از قدمت زیادی برخوردار است، معایب اجرایی آن نیز در طول زمان تا حدودی برطرف شده است. اگر بخواهیم مقایسه ای عادلانه مابین فوم بتن و پوکه جهت کفسازی داشته باشیم، باید نقاط ضعف و قوت هر یک از آنها را بیان نماییم.

صرفه جویی در زمان یکی از اصلی ترین نقاط قوت کفسازی به وسیله فوم بتن است. در هر روز کاری، در صورت عدم وجود مشکلات اجرایی، به وسیله فوم بتن می توان در حدود 60 مترمکعب مواد را تولید و پخش نمود.این میزان کفسازی توسط 3 نفر نیروی انسانی قابل اجراست. این درحالی است که کفسازی به وسیله پوکه توسط 3 نفر نیروی انسانی در یک روز کاری حداکثر 150 متر مربع انجام پذیر خواهد بود.

حمل و نقل مصالح کفسازی به وسیله فوم بتن توسط شلنگ و پمپاژ صورت می گیرد و هزینه و زمان آن بسیار کمتر از کفسازی به وسیله پوکه خواهد بود.کفسازی به کمک پوکه، نیاز به فضایی مناسب جهت دپوی مصالح خواهد داشت، در حالی فوم بتن تنها به مقداری فضا جهت استقرار دستگاه و دپوی سیمان دارد.
مقاومت فشاری کفسازی به وسیله پوکه، معمولا بیشتر از مقاومت نهایی کفسازی اجرا شده توسط فوم بتن می باشد.

کفسازی به وسیله فوم بتن، نیاز به حجم بالایی آب دارد ولی کفسازی به کمک پوکه اینگونه نیست.
در صورت وجود سوراخ و یا خلل و فرج در سقف ها، هنگام اجرای فوم بتن، احتمال عبور آب از سقف به طبقه پایین تر وجود خواهد داشت.در صورت عدم دقت در طرح اختلاط فوم بتن، کیفیت پایین آن می تواند مشکل ساز شده و فوم بتن پفکی شود. این مشکل می تواند تا حدی حاد شود که مجبور به جمع کردن کامل کفسازی اجرا شده گردد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>