اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

سازه های کششی به طرق مختلفی، فرصت هایی را برای معماران و سازندگان در سرتا سرجهان فراهم آورده است. این نوع خلاقانه از معماری به ایجاد فضاهای کاربردی تر و مملو از انرژی کمک می کند. بنابراین اگر مایلید حیاط یا فضای بازی را طراحی یا بازسازی کنید، توصیه می کنیم قبل از آن حتماً نگاهی بر مزایا و اثرات سازه های کششی داشته باشید. سازه های کششی به پارچه های نازکی گفته می شوند که با استفاده از یک ستون نگه داشته می شوند. در این سازه ها پوسته یا همان چادر تمام بار یا قسمتی از آن را تحمل می کنند که با استفاده از دکل یا همان قوس ثابت نگه داشته می شوند. در ادامه این مطلب به بیان نکات تکمیلی در این زمینه می پردازیم. با ما همراه باشید.

سازه کششی

سازه کششی
در بسیاری از موارد، استفاده از سازه های کششی نسبت به سایر سازه ها در الویت قرار دارد. از جمله ویژگی هایی که باعث می شود، انتخاب این سازه در صدر قرار گیرد، می توان به سبک بودن و نمای مناسب آن برای استفاده در فضای باز اشاره کرد. از دیگر ویژگی های این سازه ها قابلیت نوردهی آن ها به فضای داخلی سازه و در نتیجه روشن بودن فضای داخلی آن می توان اشاره کرد. هزینه نصب این گونه سازه ها نسبت به سازه های دیگر پایین می باشد. نصب سازه های کششی این امکان را فراهم می کند که در فضای باز امکان تشکیل سایه وجود داشته باشد.

پیشرفت تکنولوژی بر روی این سازه ها نیز تأثیر گذار بوده است. این امر به گونه ای است که می توان از مصالحی با دوام و با کیفیت برای اجرای این سازه ها استفاده کرد. متریال هایی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند باید به گونه ای باشند که در برابر آتش از خود مقاومت نشان دهند. همچنین از انتشار حریق نیز جلوگیری به عمل آورند. از دیگر عواملی که می توان با استفاده از این سازه ها به آن دست یافت، تنظیم شرایط محیطی داخلی سازه های کششی با استفاده از متریال مناسب برای انجام این کار می باشد. برای مثال در مناطق سردسیر و یا در فصول سرد سال می توان با استفاده از یک لایه عایق حرارتی فضای داخلی سازه را گرم نگه داشت. هم چنین می توان در مناطق گرمسیر و یا در فصول گرم سال نیز با استفاده از یک لایه مناسب از ورود نور خورشید به داخل سازه جلوگیری کرده و فضای داخلی را خنک تر نگه داشت. نکته مهمی که در ساخت این گونه سازه ها باید به آن توجه شود، اجرای آن زیر نظر مهندسین ناظر و با استفاده از محاسبات فنی و مهندسی می باشد.

رویه های تشکیل دهنده سازه های کششی در سه نوع مختلف هستند که می توان به سطح زین اسبی، خیمه و آرک اشاره کرد.

  • در سطح زین اسبی، بار وارد شده از طریق گوشه ها انتقال پیدا می کند. ساختار این گونه سازه ها به گونه ای است که دو گوشه از آن به سمت پایین و دو گوشه آن به سمت بالا می باشد.
  • ساختار این گونه سازه ها به شکلی است که در سطح پارچه با ایجاد انحنا، نیروها به دو سمت سازه انتقال پیدا می کند.
  • ساختار سازه های آرک به گونه ای است که سطح این گونه سازه ها با زین اسب شباهت زیادی دارد. از این مدل در سقف های سنتی طاق ضربی استفاده می شود.

در اجرای برخی از سازه های کششی از ترکیب هر سه مدل استفاده شده و نمونه های بسیار جذاب از لحاظ معماری ایجاد می شود. طراحی این گونه سازه ها باید متناسب با فضا انجام شود.

کاربرد سازه کششی
از جمله کاربردهای این گونه چادرها می توان به برپایی آن ها در فضای باز به عنوان سالن های نمایشی، نمایشگاه، سیرک و غیره اشاره کرد.

ویژگی های سازه کششی
سازه های کششی دارای ویژگی هایی می باشند که از جمله می توان به امکان اشتعال پایین آن ها اشاره کرد. این ویژگی از مهم ترین نکاتی است که باید به آن توجه شود. در این سازه ها از تارپولین با وزن متوسط استفاده می شود. متریالی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد باید از خاصیت ضد قارچ و ضد کپک زدگی برخوردار باشند. این سازه ها باید در برابر اشعه های مضر خورشید از خود مقاومت نشان دهند. جنس سازه باید به گونه ای باشد که در شرایط مختلف آب و هوایی در مقابل فرسایش مقاوم باشد.

در سازه های کششی برخلاف سازه های دیگر انتقال بار تنها از طریق پوسته آن که همان پارچه می باشد صورت می گیرد. از این رو اجرای صحیح محاسبات در برپایی این گونه سازه ها بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.

مزایای سازه های کششی

  • بهره بردن از نور طبیعی زیبا و پراکنده
  • زیبایی طراحی منحنی شکل
  • ماندگاری طولانی و پایدار
  • وزن کم
  • نیاز به تعمیر و نگهداری حداقل
  • صرفه جویی اقتصادی
  • قابلیت پوشش فواصل طولانی
  • تنوع در انتخاب پارچه

نکات پایانی
آن چه که در این مطلب به بیان آن پرداخته شد، ارائه نکاتی در زمینه سازه های کششی می باشد. همان گونه که گفته شد، اجرای نکات مهندسی در برپایی این گونه سازه ها بسیار حائز اهمیت می باشد. چرا که رعایت این نکات از بروز هرگونه خطرات احتمالی جلوگیری به عمل می آورد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>