اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

چوب

واردات چوب:
چوب یکی از کالاهای اساسی و مورد نیاز برای زندگی بشر است به همین خاطر واردات چوب نیز از اهمیت خاصی برخوردار می باشد، تعرفه واردات چوب یکی از موضوعات مهم در این زمینه می باشد که با توجه به نوع چوب وارداتی متغیر است، اخیرا در کشورمان ایران به خاطر قطع بیش از حد درختان و در عین حال ارجحیت محصولاتی که از چوب تهیه شده اند، واردات چوب از کشورهای گوناگون بیشتر شده است و به همین دلیل تعرفه واردات چوب بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

پیشینه ی کاربرد چوب در زندگی انسان ها به گذشته های دور مربوط است و می توان گفت این ماده یکی از ارزشمندترین منابع طبیعی در جهان محسوب می شود که انسان ها به منظور ساختن وسایل و محصولات متعددی از آن بهره می گیرند، شایان ذکر است چوب های گوناگون از درختان مختلفی تولید می شوند و هر یک کاربردی خاص در تولید دارند که محصولاتی متنوع از آنها ساخته می شود همین تنوع باعث تغییراتی در تعرفه واردات چوب می گردد و به هر نوع چوب تعرفه ی گمرکی ویژه ای اختصاص پیدا می کند.

در رابطه با تعرفه واردات چوب می توان گفت یکی از کدهای تعرفه ای چوب که در مقایسه با انواع دیگر واردات بیشتری دارد کد تعرفه ی گمرکی 4407 است و چوبی می باشد که از طول ناهمواریش گرفته شده و اره شده، پوستش کنده شده، لایه برداری شده و از دو طرف رنده شده است و ضخامتش بیش از 6 میلی متر است، شایان ذکر است در مورد این چوب با توجه به جنس درخت تعرفه ی گمرکی نیز متفاوت خواهد بود.

بالاترین میزان تعرفه واردات چوب متعلق به چوب اره شده از طول از تیره ی درخت کاج می باشد که ضخامتش 6 میلی متر است و دارای کد تعرفه ی گمرکی 440710 می باشد و حقوق ورودی آن 5 درصد است به این ترتیب که 97 درصد از حجم واردات و 93 درصد از ارزش دلاری مربوط به تعرفه واردات چوب و ترخیص کالا از اداره ی گمرک، مربوط به این چوب بوده است.

به میزان 6 درصد از ارزش دلاری مربوط به تعرفه واردات چوب و امور گمرکی ترخیص کالا متعلق به چوب اره شده از طول از تیره ی درخت راش می باشد که دارای کد تعرفه ی گمرکی 4407920 است و حقوق ورودی مربوط به این چوب 5 درصد می باشد و بقیه ی واردات چوب متعلق به سایر کدهای تعرفه واردات چوب است.

مطابق با آمار دریافتی در مورد واردات چوب می توان گفت بیشتر از 38 میلیون تن با ارزش دلاری بیشتر از 67 میلیون دلار، واردات چوب صورت گرفته که بالاترین میزان چوب وارداتی و ترخیص این کالا از نظر ارزش دلاری مربوط به کشور روسیه، کشور چین، کشور کره، کشور آذربایجان، کشور امارات متحده ی عربی، کشور گرجستان، کشور ترکیه، کشور هند و … بوده است.

میزان واردات چوب از کشورهای مذکور به این شرح است: 32 درصد از واردات چوب مربوط به کشور روسیه، 21 درصد از واردات چوب متعلق به کشور چین، 16 درصد از واردات چوب مربوط به کشور کره، 8 درصد از واردات چوب متعلق به کشور آذربایجان، 7 درصد از واردات چوب مربوط به کشور امارات، 5 درصد از واردات چوب متعلق به کشور گرجستان، 4 درصد از واردات چوب مربوط به کشور ترکیه و 4 درصد از واردات چوب متعلق به کشور هند و بقیه ی واردات چوب از کشورهای دیگر به میزان کمتر می باشد.

چوب هایی که از طریق شرکت های بازرگانی و یا توسط بازرگانان از کشورهای مذکور خریداری شده اند با استفاده از کانتینرهایی با ظرفیت 20 فوت بارگیری شده اند و از طریق شرکت های مربوط به حمل و نقل مطابق با تعرفه ی واردات چوب به ایران وارد شده اند، هنگامی که محموله ی چوب وارد اداره ی گمرک کشور ایران می شود شرکت های مربوط به ترخیص کالا از اداره ی گمرک وارد عمل می شوند و با انجام امور گمرکی مربوطه و اجرای تشریفات مربوط به گمرک، چوب وارداتی را ترخیص می نمایند و محموله ی وارداتی را بعد از ترخیص به انباری که متعلق به صاحب کالا می باشد انتقال می دهند.

چوب

قوانین ترخیص در واردات چوب:
ترخیص کالاهای وارداتی یکی از مهم ترین مراحل واردات می باشد که دارای حساسیت ویژه ای است، ترخیص چوب نیز از این قاعده مستثنی نیست و مطابق با تعرفه واردات چوب و با رعایت مقررات مربوط به امور گمرکی انجام می گیرد. بازرگانانی که اقدام به واردات چوب می کنند می بایست سفارش خود را ثبت نمایند و اظهارنامه ی مربوطه را تنظیم نمایند و بعد از انجام امور فوق با داشتن کارت بازرگانی برای ترخیص چوب وارداتی خود با توجه به تعرفه واردات چوب اقدامات لازم را انجام دهند.

با توجه به اینکه بیشتر واردات چوب متعلق به کشور روسیه می باشد و با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و شیوه ی حمل و نقل، اداره ی گمرک منطقه ی آزاد بندر انزلی بالاترین میزان ترخیص چوب وارداتی را به خود اختصاص داده است و بعد از آن نیز بالاترین میزان ترخیص چوب متعلق به اداره ی گمرک آستارا و همچنین منطقه ی ویژه ی نوشهر است.

بر طبق آمارهای دریافتی چوب هایی که مطابق با تعرفه واردات چوب به کشور ایران وارد شده اند به میزان 82 درصد با ارزش دلاری 53 درصد از اداره ی گمرک بندر انزلی، به میزان 9 درصد با ارزش دلاری 19 درصد از اداره ی گمرک آستارا و به میزان 5 درصد با ارزش دلاری 16 درصد از اداره ی گمرک نوشهر ترخیص شده است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
تنیاشم:
ریم منش
پاسخ زینگ:
سلام. برای معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان داخلی و خارجی به چند زبان، در بخش B2B (بانک اطلاعات تولید کنندگان و بازرگانان) ثبت نام نمایید.

نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>