اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

پمپ هیدرولیک پیستونی فشار قوی

پمپ هیدرولیک از انواع گوناگونی بهره مند است. پمپ پیستونی هیدرولیک که معروفترین آنها است، در کنار پمپ هیدرولیک پیستونی محوری، پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی، پمپ های چرخ دنده ای، پمپ های پره ای و... از جمله متداول ترین گونه ها هستند؛ ولی در کل می توان انواع پمپ هیدرولیک را در دو دسته بندی کلی جا به جایی مثبت و جا به جایی نامثبت در نظر داشت.

پمپ های هیدرولیک جا به جایی نامثبت

طرح این پمپ ها از گونه های کمتر دیده شده در طراحی انواع سیستم های قدرت بالای سامانه های هیدرولیکی می باشد. در این روش، پمپ ها همراه با گردش سریع یک پروانه، سیال را در اثر نیروی گریز از مرکز به سمت دهانه خروجی پمپ پرتاب می کنند. برخلاف انواع جا به جایی مثبت، این گونه از پمپ ها دارای قطعات آب بندی شده نیستند. به گونه ای که در اثر افزایش فشار ناگهانی، امکان نشتی در آنها بسیار زیاد است. این گونه از پمپ ها بسیار ارزان هستند و دقت و قدرت لازم را ندارند. پمپ های پروانه ای نمونه های آشنایی از آنها هستند. احتمالاً در کولر آبی خانه خود، نمونه های بسیار ساده ای از این پمپ های جا به جایی نامثبت را دیده اید.

پمپ هیدرولیک با ساختار جا به جایی مثبت

اساس کار این نوع پمپ ها در ایجاد یک مکش ناگهانی برای سیال است. به این ترتیب که با باز شدن ناگهانی یک حفره، نوعی مکش ایجاد می شود. مکشی که می تواند سیال را به فضای داخل پمپ هیدرولیک بکشاند. سپس حفره بسته شده و سیال مانده در داخل فضای پمپ به سمت خروجی هدایت خواهد شد.

انواع پمپ پیستونی هیدرولیک با این ساز و کار فعالیت می کنند. در پمپ هیدرولیک پیستونی، عملیات مکش در هر بار جا به جایی پیستون صورت گرفته تا در مراحل تخلیه، سیال آمده در فضای سیلندر خارج شود. قطعات در پمپ پیستونی هیدرولیک نسبت به هم کاملا آب بندی هستند. از این رو هر گونه نشتی در آن از بین خواهد رفت. نشتی در پمپ های جا به جایی مثبت باعث اختلال در عملیات مکش خواهد شد. البته در یک دسته بندی کلی، انواع پمپ هیدرولیک جا به جایی مثبت را در سه گروه اصلی دسته بندی می کنند:

  • پمپ های هیدرولیک چرخ دنده ای
  • پمپ های هیدرولیک پره ای
  • پمپ پیستونی هیدرولیک

از آنجا که در این مقاله قصد تشریح کامل انواع پمپ پیستونی هیدرولیک را داریم، از اشاره تکمیلی به نحوه عملکرد مدل های چرخ دنده ای و پره ای صرف نظر کرده و تمرکز ادامه این مقاله را معطوف انواع متداول پمپ پیستونی هیدرولیک خواهیم داشت.

انواع پمپ پیستونی هیدرولیک کدامند؟

همان طور که قید کردیم، پمپ پیستونی هیدرولیک در جمع پمپ ها با کارکرد جا به جایی مثبت است. پمپ پیستونی هیدرولیک از جمله قویترین و بهترین پمپ ها می باشد و در سطوح گوناگون صنعتی کاربرد های وسیعی را برای آنها در نظر گرفته اند. این پمپ ها شامل اعضای پمپ پیستونی هیدرولیک معمولی، پمپ هیدرولیک پیستونی محوری و پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی می باشند. در ادامه با هر کدام از این اعضا بیشتر آشنا خواهید شد.

پمپ پیستونی هیدرولیک

استفاده از ترکیب سیلندر و پیستون در خلق بسیاری از ساختار های مکانیکی رایج است. نمونه آشنای این ساختار را می توان در خلق موتور های احتراق داخلی شاهد باشید. انواع بازو های مکانیکی نیز از نمونه های متنوع سیستم سیلندر و پیستون بهره مند هستند. این ساختار مکانیکی در خلق یکی از متداول ترین انواع پمپ های هیدرولیک، یعنی پمپ پیستونی هیدرولیک نیز به کار رفته است.

اساس کار در پمپ پیستونی هیدرولیک از حرکت پیستون در داخل سیلندر آغاز می شود. حرکتی که در پشت آن مکشی ایجاد شده و همراه با این مکش، سیال وارد محفظه داخل سیلندر خواهد شد. در ادامه سیکل حرکتی پیستون در پمپ پیستونی هیدرولیک، سیال مکش شده تحت فشار بازگشتی به سمت انتهای محفظه سیلندر فشرده شده و در نهایت از مسیر های خروجی به سمت خارج که می تواند در مسیر بازو های مکانیکی باشد، هدایت خواهد شد.

یکی از بزرگ ترین عیب ها در کارکرد پمپ پیستونی هیدرولیک، کارکرد پالس گونه آن است. از آنجا که در هر سیکلِ کارکرد سیلندر در داخل پیستون که شامل یک حرکت رفت و برگشتی خواهد شد، عملیات مکش و دهش صورت می گیرد، هر بار انجام سیکل منجر به یک دهش پالس گونه از سیال خواهد بود.

از این رو در خروجی پمپ پیستونی هیدرولیک شاهد یک سیال با تزریق ناپیوسته هستیم؛ اما این عملکرد به ظاهر عیب گونه نتوانسته است تا از کارایی پمپ پیستونی هیدرولیک بکاهد. برعکس، پمپ پیستونی هیدرولیک در حال حاضر جزو گرانترین و در عین حال کارآمد ترین نوع از انواع پمپ هیدرولیک می باشد.

در مدل های خاصی که با عنوان پمپ هیدرولیک پیستونی فشار قوی از آنها یاد می شود، می توانید شاهد تحمل قدرت سیال تا 700 بار باشید. انطباق تنگ میان سیلندر پیستون است که می تواند تحمل این فشار های بالا را تامین سازد. به همین دلیل که می توان انتظار تامین فشار های بالا را از پمپ هیدرولیک فشار قوی داشت، موجب استفاده انحصاری از این نوع پمپ ها در ساخت انواع بازو های بسیار قدرتمند شده است.

پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی

در ساختار این پمپ پیستونی هیدرولیک، پیستون ها حول محور شفت به حالتی شعاع گونه قرار گرفته اند. به گونه ای که با چرخش شفت که توسط موتور های مولد به انجام خواهد رسید، این پیستون های شعاعی شکل، باز و بسته می شوند. حرکت های رفت پیستون ها در داخل سیلندر ها از طریق نیروی گریز از مرکز تامین خواهد شد. البته به جهت تامین حرکت برگشتی در نیم دور تخلیه، زمانیکه پیستون ها آماده برای مکش می شوند، فضای محفظه پمپ آنچنان تنگ می شود تا بتواند تمام پیستون ها را در داخل سیلندر ها به عقب براند.

پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی به نسبت پمپ پیستونی هیدرولیک، توانایی تامین قدرت کمتری دارد؛ اما می تواند سیال خروجی را به شکل یکنواخت تری خارج از هر گونه شکل پالسی تامین نماید. این گونه از پمپ، نسبت به ضایعات جامد موجود در سیال بسیار حساس است. از این رو هنگام استفاده از سیالاتی که فیلتر نشده اند، قطعاً با مشکل مواجه خواهند شد.

پمپ هیدرولیک پیستونی محوری

پمپ هیدرولیک پیستونی محوری خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند: 1- پمپ پیستونی محوری با صفحه زاویه گیر 2- پمپ پیستونی محوری با محور خمیده. در این پمپ پیستونی هیدرولیک، چند پیستون مجزا از هم تعبیه شده است. این پیستون ها در حالتی موازی گونه در راستای یک محور قرار گرفته اند. به گونه ای که سطح مقطع آن ها دور تا دور محور اصلی پمپ، یک دایره را تشکیل خواهند داد.

چیزی شبیه به قرار گرفتن چند سبد و یا لیوان دور تا دور یک میله. به این ترتیب با چرخش محور اصلی پمپ هیدرولیک پیستونی، محور پیستون ها به ترتیب در پی هم در داخل سیلندر ها به حرکت در می آیند. در حین چرخش محور در یک سیکل کامل گردشی، هر یک از سیلندر ها برای یک بار حرکت رفت و برگشتی پیستون ها را تجربه کرده و به ازای هرکورس چرخش محور، یک بار پر و خالی از سیال خواهند شد.

از آنجا که این پر و خالی شدن ها به نوبت و سیکل گونه است، وقتی یکی از سیلندر ها در حال پر شدن سیال به واسطه مکش پیستون است، در آن سوی محور، سیلندری دیگر در حال خالی کردن سیالی بر اثر فشار سیلندر خود می باشد. این پمپ پیستونی هیدرولیک در عمل، کارایی بسیار مطلوبی دارد و می تواند قدرت بالایی را همراه با پیوستگی عالی در خروجی سیال تامین نماید؛ اما ساخت آن سخت و پرهزینه است. از این رو به نسبت پمپ پیستونی هیدرولیک از کاربرد های کمتری برخوردار است.

پمپ هیدرولیک پیستونی فشار قوی

در این نوع از پمپ پیستونی هیدرولیک، برای تامین پمپاژ با قدرت بالاتر از چندین طبقه سیستم گریز از مرکز استفاده شده است. هر چه تعداد این طبقات بیشتر باشد، قیمت پمپ هیدرولیک پیستونی فشار قوی نیز بیشتر خواهد شد.

البته این نوع از پمپ ها شرایط مونتاژ بسیار سختی دارند و این شرایط دشوار مونتاژ می تواند بر قیمت پمپ هیدرولیک پیستونی فشار قوی بیافزاید. یکی از دشواری های مونتاژ در این نوع از پمپ پیستونی هیدرولیک مقوله آب بندی طبقات متصل شده بر هم می باشد. آب بندی در این نوع پمپ، غالبا از طریق واشر های کاغذی صورت می گیرد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>