اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


پارچه ولور

چه تفاوتی بین انواع مختلف پارچه ولور وجود دارد؟

چندین نوع مختلف از ولور وجود دارد؛ همچنین چندین پارچه مختلف که به آسانی با این منسوج منحصر به فرد اشتباه گرفته می شوند، موجود است. چند نمونه از آنها به شرح زیر است:

1- چرم ولور (Velour leather)

واژه ولور معمولا به پنبه بافتنی یا پارچه مصنوعی اشاره دارد، اما گاهی اوقات این کلمه می تواند به چرم ولور هم اشاره کند که نوعی از منسوج حاصل از دام است. این منسوج از نظر بافت شبیه سوییت یا جیر است. این نوع نازک از چرم با استفاده از کروم دباغی شده و سطح بالایی آن نرمی قابل توجهی دارد، بنابراین معمولا جهت تولید کفش و بندهای ساعت مورد استفاده قرار می گیرد. چرم ولور می تواند جهت ساخت ژاکت و رویه مبل نیز به کار رود.

2- ولور پنبه ای (Cotton velour)

تا اواسط قرن نوزدهم، کلیه پارچه های ولور با استفاده از پنبه تولید می شد. ولور پنبه ای به عنوان جایگزین ارزان تر برای ولوت ابریشمی، بسیاری از ویژگی های مشابه که در ابتدا برای این پارچه طراحی شده بود را ارائه می دهد. اکنون ولور پنبه ای با افزایش ولور مصنوعی در اصل جهت ساخت پوشاک یا رو مبلی استفاده می شود، ولی دیگر یک ماده محبوب برای تولید پرده های صحنه تئاتر نیست.

3- ولور مصنوعی (Synthetic velour)

ولور مصنوعی در مقایسه با ولور پنبه ای، قیمت تمام شده کمتری دارد. ولور مصنوعی شامل پلی استر یا یک ماده مشابه که به خوبی در برابر آتش عمل آوری گردیده، می باشد؛ این نوع عمل آوری این ماده را برای ساخت پرده های صحنه نمایش ایده آل کرده است. هر چند که ولور پلی استری از نظر ظاهر شبیه ولور پنبه ای است، اما نرمی آن را ندارد؛ بنابراین پیدا کردن یک ولور 100 درصد پلی استری استفاده شده به عنوان ماده لباس غیر معمول است. با این حال بسیاری از انواع پوشاک ولور، مخلوطی از پنبه و پلی استر هستند.

4- ولوت یا مخمل (Velvet)

وقتی پارچه ولور جهت شبیه سازی با ولوت طراحی گردید، توانست بسیاری از ویژگی های کمتر هزینه بردار این منسوج را حفظ نماید. هر چند که ولور در اصل با استفاده از پنبه تولید می گردد، اما ولوت سنتی با استفاده از ابریشم تولید شده که این موضوع آن را به پارچه نرم تری تبدیل می کند.

با این حال امروزه، هم ولور و هم مخمل معمولا با استفاده از الیاف مصنوعی ساخته می شوند؛ اکنون تولید انبوه ولوت با استفاده از دستگاه های بافندگی ماشینی امکان پذیر است. در کل این دو عامل (یعنی استفاده از الیاف مصنوعی و دستگاه های بافندگی ماشینی)، تفاوت قیمتی قابل توجهی که جهت جداسازی ولوت و ولور به کار می رود را از بین برده است.

5- وِلوِتین (Velveteen)

هر چند که ولوت و ولوتین با استفاده از گونه های مشابهی از فرآیندهای بافندگی پیشرفته که در اصل باعث افزایش قیمت ولوت می شوند، تولید می گردند؛ اما در حالت سنتی ولوتین با استفاده از پنبه به جای ابریشم ساخته می شود. بنابراین ولوتین معمولا از ولوت کم هزینه تر است، و این تفاوت قیمت در صورتیکه از الیاف مصنوعی برای تولید استفاده نشود، همچنان وجود دارد.

6- دو وتین (Duvetyne)

دو وتین به شدت شبیه ولور است و یک پارچه ولوت نما با پارچه توییل است. دو وتین همانند ولور معمولا به عنوان ماده پرده صحنه مورد استفاده قرار می گیرد، و تولید کنندگان فیلم و مدیران تئاتر شاید از این پارچه به عنوان پشتیبان یا ماده پرده محاط تئاتر استفاده نمایند.

پارچه ولور بر روی محیط زیست چه تأثیری می گذارد؟

پارچه ولور در مقایسه با محبوب ترین پارچه ها، به مقدار کمی هر ساله تولید می گردد، بنابراین تأثیرات زیست محیطی کلی این پارچه حداقل است. با این حال انواع خاصی از ولور نسبت به بقیه بیشتر به محیط زیست آسیب می رسانند، و چون این پارچه یک ماده پیش فرض برای پرده های صحنه سراسر جهان است، لذا بررسی تأثیرات زیست محیطی ولور به صورت جزئی ارزشمند است.

افزایش اعتماد به مواد مصنوعی برای تولید ولور، تأثیر زیست محیطی این پارچه را به شدت بدتر کرده است. الیاف مصنوعی مثل پلی استر و ریون، زیست تجزیه ناپذیر هستند، و آنها میکرو الیاف را با هر بار شستشو به هیدروسفر وارد می نمایند. از آنجاییکه پرده های صحنه ای ولور به ندرت شسته می شوند، لذا آلودگی میکرو الیافی آنها در مقایسه با شستشوی ولور مصنوعی کمتر نگران کننده است. تولید کنندگان پارچه از مواد شیمیایی سمی در فرآیند تولید الیاف مصنوعی نیز استفاده می نمایند، و این مواد شیمیایی می توانند موجب آسیب کارگران و محیط زیست شوند.

ولور پنبه ای به دلایل متعددی از نظر زیست محیطی بهتر عمل می کند، اما صنعت تولید پنبه جهان بدون تأثیرات زیست محیطی نیست. عمده تولید پنبه سراسر جهان به شدت بر روی استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی سمی متکی است، و تک محصولی پنبه منجر به فرسایش خاک نیز می شود. با ان حال به عنوان یک پارچه زیست تجزیه پذیر، ولور پنبه ای خودش عامل آلودگی قابل توجهی نیست.

گواهینامه های موجود برای پارچه ولور

تولید کنندگان پارچه ولور در بخش خصوصی شاید گواهینامه هایی ارائه دهند که مقاومت در برابر آتش محصولات نساجی خودشان را ثابت نمایند. این گواهینامه ها معمولا شامل اعلامیه های تأیید از سوی مقامات آتش نشانی یا سایر مقامات مربوط می شود.

پارچه ولور پنبه ای ممکن است با توجه به محل تولید آن واجد شرایط دریافت گواهینامه ارگانیک USDA یا کمیسیون اروپا باشد. ولور پنبه ای بدون توجه به کشور سازنده شاید بتواند گواهینامه OEKO-TEX یا استاندارد جهانی منسوجات ارگانیک (GOTS) را نیز دریافت کند.

اگر ولور مصنوعی با استفاده از مواد بازیافتی تولید گردد، توسط GOTS نیز می تواند تأیید شود؛ همچنین استاندارد جهانی بازیافت (GRS) نیز خدمات مشابهی ارائه می دهد. ولور کاملا مصنوعی ممکن است واجد شرایط دریافت گواهینامه سازمان بین المللی استاندارد (ISO) نیز باشد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>