اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


پارچه دمشقی


چه تفاوتی بین انواع مختلف پارچه دمشقی وجود دارد؟

در اینجا چند نمونه از انواع مختلف پارچه دمشقی که ممکن است با آنها مواجه شوید، آورده شده است:

دمشقی ابریشمی (Silk damask)

بسیاری از ناب گراها هنوز هم پارچه دمشقی ابریشمی را تنها پارچه "دمشقی واقعی" می دانند، زیرا ابریشم برای قرن ها تنها ماده اولیه ای بوده که این پارچه طرحدار با آن ساخته شده است. پارچه دمشقی ابریشمی، نرم ترین و با کیفیت ترین نوع این پارچه است و به همین دلیل گران ترین نوع پارچه دمشقی نیز هست.

دمشقی مصنوعی (Synthetic damask)

شاید وجود پارچه دمشقی مصنوعی به نظر متخصصان خبره، مسخره بیاید، اما حقیقت این است که وجود پارچه های دمشقی که از ابریشم، پنبه و دیگر مواد طبیعی ساخته نمی شوند، در حال حاضر یک امر عادی است.

دمشقی پنبه ای (Cotton damask)

بافندگان مشرق زمین در ابتدا سعی کردند که پارچه دمشقی را با پنبه تولید نمایند، اما این ترکیب الگو - ماده هرگز نتوانست تا به پای پارچه دمشقی ابریشمی برسد.

دمشقی پشمی (Wool damask)

پارچه دمشقی پشمی نیز درست مثل پارچه دمشقی پنبه ای، دوباره توانسته است تا مثل قرن های گذشته توجه جامعه مد را به خود جلب کند.

دمشقی توییل (Twill damask)

پارچه دمشقی توییل را می توان با هر کدام از مواد اولیه بالا تولید کرد، اما الگوی بافت آن اندکی متفاوت تر از پارچه های دمشقی دیگر است و همین موضوع باعث می شود تا ظاهر این نوع از پارچه دمشقی شبیه به بافت توییل (جناغی) باشد.

پارچه دمشقی چه تأثیری بر روی محیط زیست دارد؟

از آنجاییکه دمشقی به جای اینکه یک نوع الیاف خاص باشد، یک نوع الگوی بافت پارچه است، پس تنها تأثیر مستقیم آن بر محیط زیست در خلال فرآیند بافت نهایی رخ می دهد. اما به هر حال یک لباس تولید شده از پارچه دمشقی، مراحل تولید مختلفی را پشت سر می گذارد. در هر یک از این مراحل، انتخاب های تولیدکنندگان، نحوه تأثیرگذاری پارچه دمشقی بر محیط زیست را تعیین می کند.

تأثیر زیست محیطی الیاف طبیعی

الیاف طبیعی در حالت کلی کمترین تأثیر منفی را بر محیط زیست می گذارند. در بین سه نوع الیاف طبیعی استفاده شده برای تولید پارچه دمشقی، پنبه تقریباً "کثیف ترین" آنها به شمار می آید. پنبه یک محصول گیاهی محسوب می شود و به همین دلیل اغلب در کشت پنبه مثل سایر محصولات گیاهی از سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی و مواد دیگری استفاده می شود که بر مسموم شدن محیط های گیاهی، حیوانی و انسانی تأثیر می گذارند.

اما ابریشم و پنبه عملاً بر روی محیط زیست، تأثیر منفی ایجاد نمی کنند. احتمال نگهداری گوسفندان و سایر حیوانات تولید کننده پشم در شرایط نامناسب بسیار زیاد است و این اتفاقی است که متأسفانه زیاد رخ می دهد. با این وجود، موجی از پرورش الیاف حیوانی پایدار و ارگانیک، پیش رو است و در حال حاضر هزاران تولیدکننده پشم در سراسر جهان وجود دارند که به شکلی درست و قابل قبول با حیوانات برخورد می کنند.

هر چه از تولید ابریشم در جهان می گذرد، طرفداران حقوق کرم های ابریشم بیشتر نگران روند تولید ابریشم به شکل سنتی آن می شوند که صدها سال است در هند و جوامعی مثل آن در سرتاسر جهان رواج دارد.

تأثیر زیست محیطی الیاف مصنوعی

هر چند که می توان تأثیر منفی تولید الیاف مصنوعی بر روی محیط زیست را تا حدی کم کرد، اما هیچ راهی وجود ندارد که بتوان این اثرات منفی را کاملاً از بین برد. وقتی برای اولین بار از محصولات پتروشیمی برای تولید الیاف استفاده شد، هیچ کس فکر نمی کرد که چقدر ممکن است این راه اشتباه پیش برود.

با این حال، این روزها کوهی از پلاستیک در اقیانوس ها وجود دارد و به نظر نمی رسد در میان جنبش های اعتراضی به تغییرات آب و هوا، هیچکس به فکر بحران آلودگی محیط زیست باشد، بحرانی که روز به روز گسترده تر می شود.

تأثیر فرآیندهای تولید پارچه دمشقی

وقتی نخ مناسب برای تولید پارچه دمشقی حاصل شد، انتخاب های تولیدکنندگان می تواند به شکل قابل ملاحظه ای باعث تغییر تأثیرات زیست محیطی پارچه دمشقی شود. مثلا استفاده از رنگ های سمی، بازدارنده های شعله و سایر عمل آوری های پسا تولید می تواند باعث سمی شدن خاکها، آبراهه ها و ریه ها گردد.

گواهینامه های موجود برای پارچه دمشقی

با توجه به ماده اولیه استفاده شده برای پارچه دمشقی، چند سازمان ممکن است مایل به تایید این پارچه باشند:

استاندارد جهانی منسوجات ارگانیک (GOTS)

استاندارد جهانی منسوجات ارگانیک برای الیاف نساجی طبیعی که مطابق با سختگیرانه ترین استانداردهای ارگانیک و پایدار کشت می شوند، امکان صدور گواهینامه را فراهم کرده است.

استاندارد جهانی بازیافت (GRS)

استاندارد جهانی بازیافت به شرکت هایی که از مواد بازیافتی برای تولید محصولات خودشان استفاده می کنند، گواهینامه اهدا می نماید. صدور گواهینامه GRS در صنعت نساجی بیشتر در خصوص الیاف مصنوعی است، اما پشم و سلولز موجود در پنبه نیز قابل بازیافت هستند.

Silk Mark

این سازمان هندی، ابریشمی را که با کشت پایدار به دست می آید، تأیید می کند.

Woolmark

Woolmark یک شرکت تولید کننده پشم است، اما معتبرترین سازمان صدور گواهینامه پشم در سراسر جهان نیز محسوب می شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>