اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی
 
گفتگو آنلاین
 
دانلود زینگ
خانه دانلود اپلیکیشن زینگ آشنایی با زینگ فروشگاه خدمات اطلاعاتی همکاری با ما بیمه شخص ثالث تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

گفتگو آنلاین

دانلود زینگ

جستجو
بیمه شخص ثالث از دم قسط
مشاوره و اجرا صادرات واردات ترخیص

فندق

احداث باغ
درخت فندق را از نظر منطقه بندی اراضی کشاورزی مبتنی بر معیارهای USDA در اقالیم 9 - 4 پرورش می دهند. دستورالعمل غرس نهال های فندق بشرح زیر می باشد:

  1. انتخاب محل مناسبی برای کاشت نهال های فندق به طوریکه درخت آتی در مواجهه با باد شدید قرار نگیرد زیرا گل های فندق نسبت به وزش باد شدید حساس هستند.
  2. طراحی باغ را به صورتی انجام دهید که حداقل از دو واریته نهال های فندق بهره گیرید تا دگرگشنی گل ها امکان پذیر گردد.
  3. فاصله بین نهال های گونه های مختلف فندق نباید بیش از 50 فوت باشد ولی فواصل درختان را 5 فوت انتخاب کنید. خاک بستر باید از عمق و تهویه کافی برخوردار باشد زیرا ریشه های فندق قادر به نفوذ تا عمق 6 - 10 فوت می باشند.
  4. نمونه ای از خاک بستر را جهت آنالیز PH و ترکیبات غذایی موجود انتخاب نمائید و آن را به آزمایشگاه مربوطه بفرستید. درخت فندق نیازمند خاک های نیمه اسیدی تا خنثی است. خاک بستر را بر اساس نتایج آزمایش با افزودن سولفور کافی به PH مطلوب برسانید.
  5. چاله هایی با عمق و پهنای 6 اینچ حفر نمائید به طوریکه عریض تر از حجم ریشه نهال های فندق باشند.
  6. حدود 1 اینچ از کمپوست مواد آلی نظیر: خاک اره، خُرده های علف یا ضایعات سبزیجات را در کف چاله های مذکور بریزید.
  7. حدود 1 اینچ از خاک سطحی را بر روی کمپوست اضافه نمائید و آنها را با همدیگر مخلوط سازید تا رشد ریشه های جدید با سهولت انجام پذیرد سپس با آب کافی مرطوب کنید.
  8. مراحل 3 و 4 را دو مرتبه تکرار نمائید.
  9. نهال های تولیدی و ابتیاع شده را به محل باغ انتقال دهید و برای کاشت آماده سازید. ریشه نهال ها را در چاله های متعلقه قرار دهید، فضای باقیمانده را با خاک پُر کنید و بلافاصله آبیاری نمائید.
  10. هر هفته 2 - 1 مرتبه به آبیاری نهال های غرس شده در تکمیل بارندگی ها بپردازید و این عمل را در سراسر بهار، تابستان و اوایل پائیز تداوم بخشید. مراقبت نمائید که رطوبت کافی به عمق ریشه ها تا شعاع 2 فوت از طوقه نهال ها برسد.
  11. نهال ها را دو مرتبه در ضمن سال های اول و دوم کود بدهید ولیکن در سال های بعد به یکبار کوددهی اکتفاء نمائید.
  12. بخش های مختلف نهال ها را مرتباً بازرسی نمائید تا با مشاهده آفات خطرناکی نظیر کنه ها بتوانید به سمپاشی بموقع با آفتکش های مناسب اقدام کنید.
  13. محصول فندق را در اواخر تابستان لغایت اوایل پائیز برداشت می کنند به طوریکه پوسته سبز میوه ها به رنگ قهوه ای فندقی متمایل گردیده باشد. ترجیحاً میوه های فندق را قبل از ریزش از درختان بچینید.

مدیریت باغ
نهال های فندق نظیر سایر نهال های پیوندی میوه ها معمولاً حدود 4 - 3 سال پس از غرس به مرحله میوه دهی می رسند ولیکن تا مرحله باردهی اقتصادی ممکن است به 3 - 2 سال دیگر نیز نیازمند باشند. درخت فندق دارای شکوفه های نر و ماده مجزا بر روی یک درخت (پایه) است که در ضمن فصل رشد پیشین شکل گرفته اند و سراسر زمستان را بحالت دورمانسی باقی می ماند. شکوفه های آن در اواخر زمستان تا اوایل بهار شکوفا می شوند. درحالی که برگ های آنها اندکی بعد مثلاً در ایالت ایندیانای جنوبی در اواسط مارس آشکار می گردند. اغلب حشرات گرده افشان در دوره شکوفه دهی درختان فندق فعال نیستند لذا گرده افشانی آنها توسط باد انجام می پذیرد.

شکوفه های خوشه مانند اندام نر را که مولد گرده هستند، اصطلاحاً " catkin " می نامند و شکوفه های ماده که مولد میوه می باشند، بسیار کوچکند و بخوبی تشخیص داده نمی شوند. آنها شبیه جوانه های برگی به نظر می آیند و درحالی که نسبتاً گرد می باشند و رشته های کوچک قرمز رنگی از آنها خارج می شود، بر روی شاخه ها ظاهر می گردند. هر واریته درخت فندق برای تلقیح گلهایش نیازمند حضور واریته دیگری به عنوان "دهنده گرده" در مجاورت می باشد، زیرا ارقام آن برای لقاح گل ها عموماً خودناسازگار هستند.

بنابراین برای انجام لقاح موفقیت آمیز باید تفاوت ژنتیکی کافی بین گل های تولیدکننده گرده (نر) و مولد اصلی میوه (ماده) وجود داشته باشد تا به محصول منتج گردد. انتخاب ارقام مولد گرده در پرورش درخت فندق حائز اهمیت است. در طراحی باغات فندق توصیه می گردد که نسبت 20% را برای ارقام گرده دهنده و ارقام اصلی رعایت نمایند. درختان گرده دهنده اغلب تا فواصل 20 - 15 متر می توانند موجب تلقیح درختان مجاور شوند. اجرای آبیاری صحیح باغات فندق برای استقراریابی سریعتر نهال ها الزامی است. آبیاری کافی به ویژه در مرحله پُرشدن دانه ها بسیار اهمیت دارد.

میوه ها به شکل خوشه ای ظاهر می گردند و اصطلاحاً "خوشه خاردار" یا "خارگوی" خوانده می شوند که می تواند حاوی 12 - 1 دانه باشند و با ظهور برگ ها شروع به رشد می کنند. دانه ها در اواسط پائیز می رسند و در این زمان باید خوشه های فندق را به صورت کامل چید تا بعداً دانه های آجیلی را از آنها خارج نمود. بیماری ها و آفات گیاهی اندکی در استرالیا به درخت فندق حمله می کنند لذا قوانین قرنطینه ای خاصی برای آن وضع و اجرا می کنند. همچنین عارضه "بادزدگی فیلبرت شرقی" از مهم ترین بیماری های فندق رایج در آمریکا می باشد که تاکنون در استرالیا مشاهده نگردیده است.

مشاوره و اجرا صادرات واردات ترخیص
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>