اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

جزیره_کیش

جزیره مرجانی کیش، نگین گردشگری ایران از دیروز تا به امروز:
جزیره مرجانی کیش یکی از جزیره های زیبا، خاص و پرطرفدار خلیج فارس است که در حقیقت در استان هرمزگان واقع شده و از مکان های دیدنی و بخش های مهم گردشگری جنوب ایران به حساب می آید.
این جزیره به شکل بیضی بوده و در 12 کیلومتری کرانه شیبکوه قرار گرفته است. اگر بخواهیم نگاهی به موقعیت جغرافیایی جزیره کیش بیاندازیم باید گفت که این جزیره از شمال به ایران، از شرق به تنگه هرمز، از جنوب به امارات و از غرب به بحرین و عربستان متصل است.
در رابطه با اهمیت مسئله گردشگری در این جزیره نیز باید به این نکته توجه کرد که سالانه بیش از 1 میلیون و 700 هزار گردشگر به سراغ جزیره کیش آمده و از این جزیره مرجانی زیبا و خاص بازدید می کنند. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به تاریخچه این جزیره انداخته و در رابطه با آن توضیحاتی را به شما ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید تا سری به این جزیره زیبا بزنیم.

جزیره مرجانی کیش | تاریخچه نام جزیره کیش:
در وهله اول اگر بخواهیم تاریخچه نام این جزیره را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم باید گفت که نام قدیم این جزیره قیس یا کیس بوده که ریشه در زبان فارسی قدیم دارد و یکی از شهر های اردشیرخوره به حساب می آمده.
بر اساس نوشته های تاریخ نویسان بزرگی مثل ابن خردادبه، بزرگی این جزیره چهار در چهار فرسنگ بوده و در آن نخلستان ها و مزارع قله بسیار زیادی وجود داشته و مردم این منطقه برای به دست آوردن مروارید غواصی می کردند و از این طریق نیازهای مالی خود را برطرف می کردند.

پیشینه جزیره:
اگر بخواهیم نگاهی به پیشینه جزیره کیش بیاندازیم باید گفت که از زمان هخامنشیان تا ساسانیان جزیره کیش تحت تسلط ایران بوده و با ورود اسلام به ایران، جزیره کیش به دست خلفای اموی می افتد.
این جزیره تا سال 249 هجری قمری در اختیار خلفای اموی بوده اما در این سال یکی از اهالی ری بر خلیفه خروج کرده و تمامی جزایر خلیج فارس از جمله کیش و بحرین را در اختیار می گیرد.
از دوران حکومت آل بویه جزیره مرجانی کیش مجددا به دست حکومتی ایرانی می افتد و در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملوک هرمز، آل مظفر و تیموریان نیز این جزیره در اختیار حکومت ایرانی بوده است. در دوران امپراتوری سلجوقی کیش تبدیل به بزرگ ترین مرکز تجاری در خلیج فارس می شود.
نکته مهمی که در رابطه با این جزیره باید به آن توجه کنید این است که از آن دوران تا سال 912 جزیره مرجانی کیش در شرایط فوق العاده ای بوده و بسیاری از افراد، آن زمان را دوران طلایی کیش می دانند چرا که به دلیل اهمیت تجاری کیش شاهد رشد بسیار زیاد این جزیره بودیم.
متاسفانه اما در سال 912 تا 1031 این جزیره مثل هرمز به دست نیروهای پرتغالی می افتد، اما در نهایت امام قلی خان به عنوان سپهسالار شاه عباس صفوی می تواند خلیج فارس، بحرین و همه جزایر آن را آزاد کرده و کیش را نیز به امپراطوری صفوی بازگرداند.
از آن دوران تا به امروز این جزیره در اختیار حکومت های ایران بوده و هیچ کسی نتوانسته آن را از خاک ایران جدا کند و همین موضوع باعث افزایش اهمیت جزیره کیش شده است.

جنوب ایران کیش در دوران معاصر:
اگر بخواهیم نگاهی به جزیره کیش در دوران تاریخ معاصر بیاندازیم باید گفت که تا سال های ابتدایی حکومت محمدرضا پهلوی، کیش به عنوان مرکز صید ماهی و همچنین تجارت مروارید در خلیج فارس به حساب می آمد اما با ورود مروارید از کشور ژاپن به بازار ایران، شاهد کاهش اهمیت مروارید این جزیره بودیم.
همین مسئله باعث شد تا اقتصاد جزیره لطمه خورده و کیش نیز اهمیت خود را از نظر تولید مروارید از دست بدهد.
همین موضوع باعث می شود تا برخی از مردم جزیره که در صید مروارید فعالیت داشتند با مشکلات اقتصادی جدی مواجه شوند.
در سال 1349 مشاوران گروهی از ایرانی و آمریکایی وارد جزیره کیش شده و آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهند و سپس با توجه به ویژگی های طبیعی، سواحل مرجانی، آب های زلال و… این جزیره را به عنوان یک مرکز توریستی بین المللی انتخاب می شود.
پس از این انتخاب است که محمدرضا شاه با بودجه دولت برنامه ریزی دقیق و کاملی برای توسعه جزیره کیش می کند. به دستور محمد رضا شاه تمامی زیر ساخت های مدرن برای این جزیره در نظر گرفته می شود تا کیش علاوه بر آن که تبدیل به یک مرکز توریستی بین المللی در کشور شود، برای استفاده شاه و خانواده اش از این جزیره در کیش نیز آماده شود و فضایی برای خاندان سلطنتی در آن به وجود بیاید.
از مهم ترین مکان هایی که پس از این فرمان در جزیره کیش ایجاد می شود می توان به هتل، فرودگاه، کازینو، نمایشگاه بین المللی و… اشاره کرد.
پس از رشد نسبی جزیره کیش این جزیره تبدیل به اقامت گاهی برای استفاده شاه و خانواده اش در زمستان ها می شود. به نحوی که بر اساس خاطرات اسدالله علم تا پیش از انقلاب این جزیره در زمستان ها محل اقامت و تفریح خانواده سلطنتی به حساب می آمد.

جزیره_کیش2

جزیره مرجانی کیشجایگاه توریستی جزیره مرجانی کیش:
پس از انقلاب نیز مسیر رشد اقتصادی جزیره کیش دنبال می شود و این جزیره جایگاه ویژه ای از نظر گردشگری و توریستی به دست می آورد.
در سال 1361 جزیره کیش به عنوان اولین منطقه آزاد اقتصادی ایران انتخاب شده و همین موضوع باعث رشد اقتصاد کیش می شود. امروزه نیز اقتصاد این جزیره بر پایه گردشگری و تجارت استوار بوده و هر لحظه شاهد رشد بیشتر این جزیره هستیم.
نکته دیگری که در رابطه با این جزیره باید بدانید این است که علاوه بر به وجود آمدن مراکز گردشگری و تفریحی مختلف در این جزیره، در حوزه فرهنگی نیز شاهد به وجود آمدن دانشگاه های مختلفی در جزیره کیش هستیم که از مهم ترین این دانشگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف.
  • پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران.
  • پردیس بین الملل کیش دانشگاه امیر کبیر.
  • پردیس بین الملل کیش دانشگاه علوم پزشکی تهران.
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی کیش.
  • دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل کیش.
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی کیش.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>