اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

واکنش ترمیت

واکنش ترمیت چیست و چگونه انجام می شود؟
واکنش ترمیت یا ترمایت یک واکنش اکسیداسیون و کاهش گرمازا است که مشابه احتراق پودر سیاه است. واکنش های ترمیت در سال 1988 توسط دکترهانس گلد اشمیت آلمانی کشف و توسعه داده شد و در اواخر قرن 19 در آمریکا برای جوشکاری واگن های قطار و سپس در سال 1933 برای جوشکاری ریل های خطوط راه آهن استفاده شد.

در این واکنش مذاب فلزی تولید شده به محل اتصال ریل ها منتقل شده و حرارت بسیار بالای مذاب آهن باعث ذوب شدن لبه ریلها و اتصال آنها می شود که پس از سرد شدن یک سطح صاف و محکم ایجاد می کند.

کاربردهای واکنش ترمیت:
واکنش های ترمیت کاربردهای زیادی دارند زیرا ترمیت یک ماده منفجره نیست در عوض با ایجاد دمای بسیار بالا در یک منطقه بسیار کوچک کار می کند. از این حرارت شدید متمرکز بر یک نقطه کوچک می توان برای برش فلز، جوش دادن اجزای فلزی مختلف یا تزریق فلز مذاب استفاده کرد.

ترمیت را می توان برای ترمیم با جوشکاری بخش های فولادی ضخیم مانند قاب های محور لکوموتیو بدون نیاز به برداشتن قطعه از محل نصب شده انجام داد.

از ترمیت می توان برای برش سریع یا جوشکاری فولاد مانند مسیرهای ریلی، بدون نیاز به تجهیزات پیچیده یا سنگین استفاده کرد. البته برای انجام موفقیت آمیز این فرآیند احتیاط زیادی لازم است.

از دیگر کاربردهای جوشکاری ترمیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جوش و تعمیر ریل های شکسته و آسیب دیده.
  • جوش لب به لب لوله های با جدار ضخیم.
  • جوش و انواع تعمیرات میل لنگ های شکسته.
  • جوش و انواع تعمیرات شاسی ماشین ها.
  • جوش و اتصال قطعات ریخته گری بزرگ.
  • جوشکاری کابل های ضخیم برق به یکدیگر یا به سطح هادی دیگر.
  • جوشکاری و اتصال میلگردهای تقویت کننده بتن در سازه ها.

ترمیت چیست؟
برای ساخت ترمیت نیازمند نسبت 3 به 8 پودر آلومینیم و پودر اکسید آهن(زنگ آهن) هستیم. برای انجام این واکنش 3 پیمانه پودر آلومینیم خالص را با هشت پیمانه پودر زنگ آهن ترکیب می کنیم. برای تهیه زنگ آهن باید مقداری براده آهن کاملا پودر شده را در یک جای مرطوبت مثل حمام پهن کنید تا زنگ بزند. پودر شما پس از مخلوط سازی باید به رنگ نارنجی دربیاید زیرا اکسید آهن ماده غالب آن است.

ترمایت برای آغاز واکنش نیاز به انرژی فعال سازی دارد که در آزمایشات می توانید از نوار منیزیمی استفاده کنید. برای آغاز واکنش این نوار را داخل پودر گذاشته و آن را آتش بزنید تا یک واکنش گرماده و البته خطرناک را شاهد باشید.

اکنون در جواب این پرسش که واکنش ترمیت گرماگیر است یا گرماده می توانید با صراحت عنوان کنید که این واکنش گرماده است. محاسبه آنتالپی واکنش ترمیت نیز بر همین اساس به راحتی قابل انجام است.

انواع ترمیت مورد استفاده در جوشکاری ترمیت:
ترمیت ساده:
شامل مخلوط پودر اکسید آهن و آلومینیوم است که کاربرد گسترده ای دارد.

ترمیت فولاد کم کربن:
از افزودن ترمیت ساده به پودر فولاد کم کربن یا مقداری پودر منگنز تولید می شود.

ترمیت چدن:
از ترکیب ترمیت ساده به اضافه مقداری پودر فولاد سیلیسیوم دار و فولاد کم کربن تهیه می شود.

ترمیت برای جوشکاری ریل ها:
ترکیبی از ترمیت ساده به اضافه مقداری پودر کربن، منگنز و عناصر آلیاژی دیگر است که به منظور افزایش سختی فلز جوش در ریل مورد استفاده قرار می گیرد.

ترمیت برای اتصال کابل های برق:
از ترکیب پودرهای اکسید مس و آلومینیوم تهیه می شود.

روش انجام واکنش ترمیت:
معادله واکنش ترمیت به صورت زیر است:

  • نور و حرارت + Fe2O3+2Al→2Fe+Al2O3

در این واکنش یک فلز اکسید و دیگری کاهش می یابد. سرعت این واکنش با اضافه کردن منبع دیگری از اکسیژن قابل افزایش است و با انجام آزمایش در بستری از یخ خشک می توان نور بسیار شدیدتری تولید کرد.

ترمایت نظامی:
این نوع از ترمیت ها از نانوپودرهای همگن باریم، کربن سیلیکات و پتاسیم کلرات تشکیل شده اند که بیشتر در تسلیحات نظامی روسیه مورد استفاده قرار می گیرد. تسلیحات حاوی ترمیت به زاب معروف هستند و در تولید بمب های خوشی سری زاب استفاده می شوند که حاوی نانو پودرهای مس و آهن هستند. این ترکیبات با نور و گرمای بالا سوخته و با خاصیت پرتاب شوندگی همه چیز را در سر راه خود از بین می برند.

خرید ترمایت
در حال حاضر امکان خرید و فروش این پودرها که با نسبت های صحیح مخلوط شده اند، وجود دارد. این پودرها در بسته بندی های مختلف خرید و فروش می شوند.

مزایا و محدودیت های واکنش ترمیت:
از مزایای اصلی واکنش ترمیت عدم نیاز به انرژی الکتریکی و مولدهای دیگر برای جوشکاری است. پودر و قالب های این فرایند را می توان در هر مکانی بدون محدودیت مورد استفاده قرار داد. از جمله محدودیت های این روش عدم امکان جوش دادن مقاطع نازک است زیرا انرژی حاصل از جوش بسیار زیاد بوده و فقط برای مقاطع ضخیم مانند ریل ها قابل استفاده است.

احتیاط لازم برای انجام واکنس ترمیت:
این واکنش به شدت گرمازا است بنابراین نباید به شعله حاصل نزدیک شوید زیرا و مواد واکنش دهنده به صورت انفجاری به بیرون پرتاب می شوند. علاوه بر این نور بسیار شدید حاصل از واکنش نیز برای چشم مضر و آسیب زا است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>