اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

لوله های فولادی به روش های مختلفی برش داده می شوند. این محصول دارای آلیاژهای مختلفی می باشد که عملیات برش به سختی بر روی آن ها انجام می گیرد.

برش_لوله_فولادی

ضایعات و براده هایی که هنگام برش لوله فولادی تولید می شود، چسبنده هستند و سطح تماس تجهیزات برش را می پوشانند. جدا کردن این براده ها کار سختی می باشد.

گاهی اوقات در ساختمان سازی، مجبور به انجام عملیات برش بر روی لوله فولادی هستیم. در واقع برش لوله فولادی به روش های مختلفی انجام می شود، که در این مطلب به شرح انواع برش های لوله فولادی می پردازیم.

انواع برش لوله فولادی:
برش لوله فولادی، به روش های مختلفی انجام می شود که شامل موارد زیر می باشد.

  • برش به روش پلاسما.
  • برش به روش واتر جت.
  • برش به وسیله دستگاه لیزر.
  • برش با استفاده از وایرکاتینگ.
  • برش به وسیله ماشین تراش اتوماتیک.
  • برش با استفاده از شعله (هوا گاز).
  • برش با استفاده از دستگاه اره فلزی.
  • برش با استفاده از دستگاه جوشکاری.
  • برش با استفاده از دستگاه چرخشی اتوماتیک.
  • برش با استفاده از دستگاه فرز سنگی.
  • برش با استفاده از دستگاه لیزر.

برش به روش پلاسما:
در روش پلاسما، مشعلی درون دستگاه پلاسما تعبیه شده است که با گاز را به صورت فشرده و با سرعت بسیار بالا خارج می کند. در این روش برش به صورت اتوماتیک بوده که اجرای آن سرتاعت بالایی دارد.

البته بعد از برش، مقادیر زیادی از براده های فولاد در دیواره داخلی لوله باقی می ماند. تمیز کردن این براده ها به خصوص اگر لوله ها خنک شود، بسیار سخت می باشد.

همچنین در دهانه لوله به علت حرارت بسیار بالا هنگام اجرای عملیات برش، در دهانه لوله تغییر رنگ ایجاد خواهد شد که لازم است بعد از برش، مجددا تمیز و بی رنگ شود.

برش به روش واتر جت:
آب دارای قدرت بسیار زیادی بوده که از آن برای برش لوله های فولادی استفاده می شود.

برش های انجام شده با استفاده از این دستگاه، کیفیت بسیار بالایی دارند. اما هزینه خرید و نگهداری این دستگاه، در مقایسه با سایر دستگاه های دیگر، بسیار بالا است.

به همین جهت حتی با وجود کیفیت بالای دستگاه برش جت آب، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

برش به وسیله دستگاه لیزر:
این دستگاه قدرت بسیار بالایی داشته که عملیات برش در آن با دقت زیاد و در سرعت بالا صورت می گیرد

هزینه ی خرید و نگهداری تجهیزات این دستگاه همانند دستگاه واترجت، بسیار گران است. بنابراین از این دستگاه بیشتر برای کارخانه های صنعتی بزرگ که تعداد برش زیادی در آن انجام شود، استفاده می شود.

برش با استفاده از وایرکاتینگ:
یکی از بهترین روش های برش، برش لوله فولادی با استفاده از این روش است، که نتیجه ی کار در آن کیفیت بالایی دارد.

البته در این روش، در لوله مقداری تغییر رنگ ایجاد می شود که با سمباده می توان مجددا آن را جلا داد.

در این روش، سرعت برش لوله فولادی بسیار کند است و ساعت های زیادی ممکن است طول بکشد.

برش به وسیله ماشین تراش اتوماتیک:
برش با استفاده از این روش همانند روش های دیگر، کیفیت بالایی در نتیجه ی کار ایجاد می کند.

اما لازم است بدانید استفاده از این روش برای همه لوله های فولادی مجاز نیست و تنها برای لوله هایی که دیواره ضخیمی ندارند، مجاز است.

دستگاه تراش اتوماتیک هزینه ی بالایی دارد، اما به نسبت دارای عمر مفید طولانی می باشد.

همچنین پس از اتمام برش، در محل برش، سطحی صاف و هموار داریم که مانند روش های دیگر براده و ضایعاتی از فولاد در محل برش ایجاد نمی شود.

برای استفاده از این دستگاه لازم است بدانید، هر نیروی انسانی نمی تواند از این روش استفاده کند و قبل از استفاده باید، آموزش های لازم به نیرو داده شود.

این روش برای لوله های بلند مناسب نیست، زیرا هنگام برش باید به طور مداوم تنظیم و جابه جایی لوله انجام شود.

برش با استفاده از شعله (هوا گاز):
در این روش، از شعله زیادی استفاده می شود که باعث تغییر رنگ در دهانه لوله فولادی می شود، بنابراین روش مناسبی برای برش لوله نیست.

همچنین استفاده از این روش، باعث اکسید شدن آلیاژهای موجود در فولاد و فولادهای ضد زنگ می شود، به همین جهت بهتر است از این روش برای برش لوله استفاده نکنیم.

برش با استفاده از دستگاه اره فلزی:
دستگاه برش اره فلزی، علاوه بر انجام برش خوب، می توان چندین برش به طور همزمان انجام داد.

البته به علت چسبیدن براده های آهن به لوله فولادی، کیفیت برش در این دستگاه پایین است.

در این دستگاه از وسایلی چون صفحات کرومی یا تیغه های اره بر نیتریدی استفاده می شود. نوع تیغه مورد استفاده برای برش لوله های فولادی اهمیت بسیار زیادی دارد.

به عنوان مثال استفاده از تیغه های تیتانیوم، توصیه می شود که برای برش لوله های فولادی به هیچ عنوان از این تیغه استفاده نشود. زیرا این تیغه ها دارای ناخالصی بوده که باعث تغییر شکل لوله فولادی پس از برش می شود.

برای برش لوله های فولادی، تیغه های این دستگاه باید به طور کامل تیز باشند، به همین جهت این تیغه ها به طور مداوم تعویض می شوند. هنگام کار با این تیغه ها، اگر با احتیاط رفتار نکنید سریع می شکنند.

برش با استفاده از دستگاه جوشکاری:
در صورت استفاده از دستگاه جوشکاری، هیچ تغییر رنگی در لوله های فولادی ایجاد نمی شود.

اما عیب این روش این است که هنگام استفاده از دستگاه جوشکاری، آلاینده های زیادی تولید می شود که ضرر زیادی به کارگر می رساند.

همچنین پس از اجرای برش به دیواره داخلی لوله، براده هایی از فولاد (مثل مواد مذاب) می چسبد که جداکردن آن ها کار بسیار دشواری می باشد.

در صورتی که امکان استفاده از روش های بهتر وجود نداشته باشد، استفاده از روش جوشکاری برای برش لوله فولادی نسبت به روش اکسیژن، مناسب تر است.

برش با استفاده از دستگاه چرخشی اتوماتیک:
کارایی دستگاه چرخشی اتوماتیک همانند دستگاه تراش اتوماتیک است، با این تفاوت که قسمت چرخنده در این دستگاه، هنگام برش می چرخد و لوله ثابت می ماند.

اما همانطور که گفتیم مشکل دستگاه تراش اتوماتیک این است که لوله باید به طور مداوم تنظیم شود که وجود این مشکل باعث می شود که استفاده از این دستگاه برای لوله های بلند مناسب نباشد.

با توجه به قطر لوله فولادی دهانه چرخشی دستگاه اتوماتیک تنظیم می شود. که این موضوع استفاده از این دستگاه را برای لوله های با قطر بالا امکان پذیر کرده است.

این دستگاه برای هر نوع کارگاهی، به راحتی قابل حمل و مناسب می باشد. ولی دستگاه های برش دیگر باید در یک مکان ثابت باشند و قابل حمل نیستند.

این دستگاه دارای دو تیغه برای برش می باشد که وظیفه ی یکی از برش ها، اجرای عملیات برش و تیغه ی بعدی کار هموار کردن و اصلاح برش را انجام می دهد.

به همین جهت برش انجام شده کیفیت بالایی دارد. تیز کردن این تیغه ها کار بسیار راحتی بوده و با استفاده از فرز سنگی صورت می گیرد همچنین این تیغه ها طول عمر طولانی می باشد.

برش با استفاده از دستگاه فرز سنگی:
دستگاه فرز سنگی، دارای تیغه های بسیار سختی برای برش می باشد. استفاده از این دستگاه، از چسبیدن براده های آهن به لوله فولادی جلوگیری می کند.

این دستگاه برش با کیفیتی ایجاد می کند و به نسبت هزینه ی پایینی دارد.

دستگاه فرز سنگی به مقدار زیادی دیسک ساینده ای نیاز دارد و این دیسک ها باید به طور مداوم تعویض شوند تا برای انجام برش تیزی موردنیاز را داشته باشند، به همین جهت بیشتر برای لوله هایی با قطر کوچک استفاده می شود.

برش با استفاده از دستگاه لیزر:
دستگاه لیزر نوری دارای قدرت بسیار بالایی می باشد که هنگام اجرای عملیات برش دقت زیادی در زمان کار دارد و این کار در زمان کمی انجام می شود.

خرید و نگهداری این دستگاه نیز همانند دستگاه واترجت، هزینه ی بالایی دارد و این دستگاه بیشتر برای کارخانه های بزرگ و صنعتی که تعداد برش زیادی انجام می شود مناسب است.

ابزارآلات مورد نیاز برای استفاده در دستگاه های برش لوله فولادی:
در دستگاه های برش لوله فولادی از ابزارهایی استفاده می شود که شامل موارد زیر می باشد.

لوله بر:
استفاده از این وسیله در دستگاه های برش برای افزایش دقت و افزایش سهولت کار استفاده می شود.

به طور کلی تولید لوله بر، در دو نوع زیر می باشد:

  • لوله بر دستی.
  • لوله بر برقی.

برای اینکه لوله بر بتواند برشی یک دست روی لوله ها ایجاد کند از قسمت های مختلفی از جمله غلتک، بدنه، تیغه و دسته تشکیل شده است.

کمان اره:
این محصول همان تیغ های اره ای هستند که عملیات برش را انجام می دهند و شامل پین، صلیبی نگهدارنده، کمان، قطعه راهنما، دسته می باشد.

سر بک برش:
از سر بک برش در صورت نبود لوله بر برقی استفاده می شود و این وسیله همانند لوله بر برقی برای افزایش دقت در برش علی الخصوص برای لوله های با قطر بالای 10 سانتی متر بکار گرفته می شود.

تیغه اره:
مهم ترین قسمت دستگاه برش، تیغه اره است که یکی از تجهیزات کمان اره می باشد و وظیفه ی برش لوله فولادی را به عهده دارد.

تولید تیغه های اره از جنس های مختلفی می باشد که از هریک برای کاربرد خاصی استفاده می شود. دندانه های این تیغه، هرچه ریزتر باشند فلزات سخت تر بهتر برش می خورند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>