اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

یکی از مؤثرترین راه ها در افزایش استحکام و سختی در فولاد، دگرسازی آستنیت در دمای بالا و ایجاد فاز باینیت می باشد.

_فولاد boz

در طی انجام عملیات حرارتی با افزودن آلیاژهای خاص، فولادهای کم آلیاژ دارای ترکیبات شیمیایی خاص و خواص مکانیکی بهتر نسبت به بسیاری از فولادهای معمولی تولید می شود.

که به این دسته از آلیاژهای فولاد که با دگرسازی در دمای بالا تشکیل می شوند، غالباً فولادهای قابل عملیات حرارتی گفته می شود.

که بسته به میزان غلظت کربن در ترکیب آن ها انواع مختلفی از جمله: فولاد ابزار، فولاد mo40، فولاد ضد زنگ آستنیتی، فولاد ck60 و فولاد B O Z را شامل می شوند. در این مقاله به بررسی فولاد boz، مشخصات آنالیز ترکیبات شیمیایی و کاربرد فولاد boz می پردازیم.

فولاد boz چیست؟
فولاد boz یکی از انواع فولادهای قابل عملیات حرارتی است که به عنوان فولاد کم آلیاژ شناخته شده می شود.

این فلز حاوی عناصری از جمله: مولیبدن که باعث بهبود استحکام فولاد شده، نیکل که باعث افزایش سختی فولاد می گردد و کروم که باعث افزایش استحکام در دمای بالا و همچنین سختی و مقاومت در برابر خوردگی می گردد.

همچنین وجود عناصری مانند منگنز، سیلیکون و سایر عناصر آلیاژی متداول در ترکیب این فولاد، قابلیت های مقاومت آن را در برابر اکسیداسیون افزایش می دهد.

استفاده از فولاد boz به دلیل داشتن مقاومت کششی بالا، انعطاف پذیری خوب، مقاومت زیاد در برابر ضربه و همچنین سختی پذیری بالا متداول شده است.

در حقیقت، هدف اصلی از طراحی و توسعه آن دستیابی به مقاومت و سختی بالا بوده است.

مشخصات فولاد boz:
در این بخش اطلاعاتی نظیر خواص فیزیکی و حرارتی فولاد boz، کیفیت و شکل آن ارائه شده است.

از مشخصات فیزیکی این فولاد در دمای محیط می توان به ضریب ارتجاعی آن اشاره کرد که تقریباً 210 مگا پاسکال می باشد.

چگالی فولاد boz 7.84 گرم بر سانتیمتر مکعب در نظر گرفته شده است؛ رسانایی گرمایی آن 37.7 وات بر کلوین و همچنین ظرفیت گرمایی ویژه آن 0.46 ژول بر کلوین می باشد.

مشخصات فنی فولاد boz شامل قابلیت تراش، قابلیت جوشکاری، چکش خواری و مقاوم نبودن در برابر خوردگی می شود.

بهتر است تراش این فلز در شرایط نرمال و معتدل عملیات حرارتی انجام شود و می توان آن را با روش های رایج تراش داد.

فولاد boz از فولادهای کم آلیاژ است و در نتیجه در برابر خوردگی مقاوم نیست و باید برای استفاده از آن روکش شود.

جوشکاری این فلز هم می تواند به صورت همجوش یا جوشکاری مقاومتی انجام شود.

در هنگام جوشکاری آن به روش های ثابت بهتر است روند گرم کردن قبل و بعد جوشکاری ادامه داشته باشد. علاوه بر این، فولاد boz قابلیت چکش خواری نسبتاً خوبی دارد و در دمای کم هم قابلیت انعطاف پذیری دارد.

معمولاً فولاد boz به وسیله عملیات حرارتی از آستنیت، در دمای بالا با ایجاد تغییر شکل فیزیکی در ساختار بلوری و مکعبی آهن تشکیل می شود.

در طی عملیات حرارتی، در شرایطی متعادل آلیاژ آهن و کربن (مخلوطی از هیدرو اکسید آهن و فولاد) به آلیاژی از فولاد با ترکیب زود گداز تبدیل می شود.

در دمای بالای 900 درجه سانتیگراد و با ایجاد فاز باینیت می توانیم به زیر ساختار میکروسکوپی و خواص مکانیکی بهتری در مقایسه با فاز مارتنسیت دست یابیم.

علاوه بر شرایط ترمودینامیک، عملیات دگرسازی فیزیکی در فولاد به شدت تحت تأثیر جنبش شیمیایی ذرات موجود در ترکیب قرار می گیرد؛ زیرا که در شرایط معمولی انجام عملیات حرارتی، پخش شدگی اتم های آهن در دمای کمتر از 600 درجه سانتی گراد سخت می شود.

در نتیجه با محدود شدن جنبش و تحرک اتم ها، آرایش پیچیده ای در زیر ساختارها به وجود می آورد که این آرایش پیچیده منجر به پیچیدگی زیر ساختار فولاد می شود.

همچنین سرعت و میزان جنبش اتم ها به شدت تحت تأثیر سرعت خنک سازی است.

در هنگام خنک سازی، بسته به ترکیب دقیق شیمیایی فولاد، آن را به آمیزه ای از فازها، هیدروکسید آهن و فولاد تبدیل می کند.

اگر سرعت خنک سازی کم باشد یا در دمای بالا به ایزوترمال تبدیل شود، زیر ساختار به دست آمده به توازن نزدیکتر است؛ به عبارت دیگر شامل هیدروکسید آهن چند شکلی، فولاد، آلیاژ آهن و کربن می شود.

اگرچه دگرسازی فولاد از آستنیت به آلیاژ آهن و کربن یک فرآیند بازسازی وابسته به زمان است که به حرکت نسبتاً زیاد اتم های آهن و کربن نیاز دارد.

در عملیات های حرارتی، خود پخشی اتم های آهن در دمای کمتر از 600 درجه سانتیگراد کند شده، تا جایی که متوقف گردد؛ در حالی که کربن درون شبکه ای به آسانی حتی در دمای متوسط پخش می شود.

همچنین در خنک سازی سریع ممکن است به دمایی برسد که با وجود ناقص بودن واکنش و آستینیت باقی مانده، آلیاژ آهن و کربن تشکیل نشود.

فولاد boz برای اغلب بخش های صنعتی، به خصوص برای کاربردهایی که به مقاومت کششی و عملکرد بالاتری نیاز دارند، استفاده می شود. برخی از کاربردهای معمول آن عبارتند از:

  • چرخ دنده فرود هواپیما.
  • خودرو.
  • حفاری نفت و گاز.
  • آهنگری.
  • ریخته گری گرم و سرد.
  • ماشین سازی.

سیستم های انتقال، مانند چرخ دنده ها و شافت های انتقال نیرو.
صنایع مهندسی عمومی و کاربردهای ساختاری مانند: شافت های سنگین، چرخ دنده، محور، دوک، کوپلینگ، پین، چوب ها، قالب ها و غیره

یکی از مؤثرترین روش ها برای افزایش مقاومت در فولادها، تشکیل فاز باینیت از طریق عملیات حرارتی تقویت کننده است.

فولاد boz حاوی کروم، نیکل و مولیبدن بوده و به دلیل مقاومت کششی و استحکام بالا شناخته شده است. همچنین از این فولاد برای تولید قطعات هواپیما و اتومبیل مانند محورها، چرخ دنده ها، میل لنگ، پیستون ها، تاج ها و سایر اجزای سازنده که نیاز به مقاومت و انعطاف پذیری بالا دارند، استفاده می شود.

به عنوان مثال، تشکیل فولاد boz با ایجاد تغییر شکل فیزیکی در زیر ساختارهای باینیت رخ می دهد. این ریزساختار متشکل از مخلوط های غیر لایه ای کاربید و هیدروکسید آهن می باشند که می توان آن ها را به باینیت بالا و پایین طبقه بندی کرد.

باینیت پایین در دمای پایین و باینیت بالا در دمای بالا تغییر شکل فیزیکی در ساختار فولاد ایجاد می کنند. با توجه به کربن موجود در ترکیب، میزان مشخصی از مقاومت و سختی در فولاد boz ایجاد می شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>