اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

تجهیزات روشنایی

در این مقاله به بررسی سه پارامترکمی دیگر از عناوین علمی نورپردازی می پردازیم، گرچه این آیتم ها مباحث تخصصی در رابطه با علم نورپردازی و تجهیزات آن محسوب می شوند، اما دانستن آنها برای کاربران غیرمتخصص هم ضروری است.

چون دانستن اطلاعات فنی برای متخصصین و طراحان ابزار اصلی محسوب شده و آنها در نتیجه گیری هرچه بهتر و مطلوب پروژه یاری می کند اما به کاربران عام از جمله کارفرمایان هم کمک می کند تا در مواقع تصمیم گیری و تایید طراحی نور، برخورد علمی با پروژه داشته باشند، ایده پردازی طراحان را بهتر درک کرده و در صورت داشتن ایده از امکان یا عدم امکان اجرا آن آگاه باشند.

توان الکتریکی (Electric power)

درعلم مهندسی برق توان، به میزان انرژی الکتریکی گویند که در واحد زمان تولید یا مصرف می شود و واحد آن وات (Watt) است. درصنعت روشنایی و نورپردازی و به بیان ساده تر، وات توان مصرفی یک لامپ است، یعنی هرچه وات یک لامپ کمتر باشد میزان برق مصرفی کمتر است و بالعکس. در بین عوام و به اشتباه، میزان نوردهی بیشتر یک لامپ را با مربوط به واتِ بیشتر می دانند، درصورتی که روشنایی یک منبع، مربوط به شار نوری (luminous Flux) آن می باشد.

توان الکتریکی و شار نوری لامپ

به عبارتی هر چه لومن (واحد شار نوری) یک لامپ بیشتر باشد، آن لامپ درخشان تر و میزان وات آن (انرژی مصرفی) بیشتر است. در شکل زیر مفهوم شارنوری (لومن) و مصرف انرژی (وات) را در انواع لامپ ها نشان می دهد.

بهره نوری (Luminous Efficiency)

با توجه به توضیحات بالا، درنورپردازی نسبت شار نوری (جریان نوری) یک لامپ به توان مصرفی آن را بهره نوری گویند که واحد آن لومن بر وات (Lm/w) است. به عبارتی هرچه بهره نوری یک منبع روشنایی بیشتر باشد، به این معنی است که این لامپ با مصرف انرژی کمتر، نور بیشتری تولید می کند بنابراین دارای کارایی بهتر و همچنین مقرون به صرفه تر است.

در شکل زیر میزان بهره نوری بین چهارمدل لامپ رشته ای، هالوژن، کم مصرف و ال ای دی مقایسه شده است. لازم به ذکر است در این تصویر، میزان انرژی مصرفی برای هر چهار نوع لامپ یکی در نظر گرفته شده است و با این پیش فرض، میزان بهره نوری درج و نمایش داده شده است.

ضریب بهره نوری (Coefficient of Utilization)

درطراحی روشنایی و علم نورپردازی و در جهت تعیین تعداد مناسب چراغ و با توجه به کاربری فضا، مفهوم ضریب بهره (CU) مطرح می شود که مقدار آن از جداول چراغ ها استخراج شده و در محاسبات مورد استفاده قرارمی گیرد.این پارامتر به معنی نسبت بین شار نوری تابیده شده به سطح مد نظر(شار مفید) به کل شارنوری تولید شده است؛ به یبان دیگر بخشی از نور خارج شده از لامپ، مستقیما به سطح کار تابیده و مقداری دیگر پس از یک یا چند انعکاس به آن سطح می تابد ( بازتاب از سطوحی مثل سقف، دیوار و کف).

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>