اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

چاقوی دمشقی نوعی چاقوی محکم و با طرح های بسیار زیبا است که به دلیل لایه لایه بودن فولاد شکل می گیرند.

ساخت_چاقو

در بخش قبل روش ساخت شمش فولاد دمشقی را بررسی کردیم که پس از تولید این شمش نوبت به ساخت چاقو می رسد. مراحل ساخت چاقو از شمش فولاد دمشقی به قرار زیر است.

مرحله اول، تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز ساخت چاقو دمشقی:
وسایلی که برای ساخت چاقو مورد نیاز است شامل شمش فولاد دمشقی، چوب برای دسته چاقو، اپوکسی، پین برنجی، روغن بذر کتان یا زیتون برای دسته چاقو، روغن گیاهی برای سرد کردن چاقو، کلرید آهن، سندان، چکش، انبر، کوره آهنگری قوی، گیره، چرخ تسمه، سوهان و دریل.

مرحله دوم، ایجاد کردن شکل چاقو:
ابتدا شکل چاقوی مورد نظر را روی یک کاغذ بکشید. سپس شمش فولاد دمشقی را درون کوره قرار دهید تا داغ شود که بتوان نقش چاقو را روی آن پیاده کرد.

با استفاده از تکنیک های آهنگری شکل چاقو را به وجود آورده و تیغه آن را خوب چکش کاری کنید و اضافات آن را بگیرید.

هر چقدر در این مرحله با دقت بیشتری کار کنید، در مراحل بعدی زمان کمتری برای سوهان زدن تلف می شود.

مرحله سوم، سوهان کاری چاقوی دمشقی:
در این مرحله با تسمه و سوهانی که دارید شروع به نازک کردن لبه چاقو کنید. زمانی که به شکل ایده آل درآمد به برق انداختن و سوهان زدن بقیه قسمت های چاقو بپردازید.

انجام این مرحله نیاز به صرف زمان زیادی دارد و باید با دقت فراوان و صبر اجرا شود تا به نتیجه مطلوب برسد. بعد از اتمام سوهان کاری با استفاده از یک سنباده 400 شروع به سنباده کشیدن لبه و تیغه چاقو کنید.

به این مورد مهم دقت کنید که شما در این مرحله فقط باید روی لبه چاقو کار کرده و آن را برای مراحل بعدی آماده کنید.

از آنجایی که چاقو باید یکبار دیگر در کوره قرار بگیرد، تیز کردن و نازک کردن بیش از حد لبه تیغه باعث شکسته شدن و یا کج شدن آن بر اثر حرارت بالا می شود.

بعد از اینکه کار سوهان کشی و برق انداختن چاقو تمام شد با کمک دریل دو سوراخ روی دسته آن برای وارد کردن پین برنجی ایجاد کنید.

مرحله چهارم، حرارت دادن مجدد تیغه چاقوی دمشقی:
مهم ترین و بحرانی ترین مرحله ساخت چاقو همین است زیرا شما در این مرحله یا موفق می شوید و تیغه را می سازید و یا آن را می شکنید.

پس دقت، تمرکز و سرعت عمل در اینجا حرف اول را می زنند، زیرا ممکن است تیغه ترک بردارد، بشکند و یا پیچ بخورد.

برای اینکه فرآیند حرارت دادن تیغه به خوبی اجرا شود انجام عملیاتی که در ادامه توضیح داده می شوند بسیار واجب و ضروری هستند.

برای سخت کاری تیغه چاقو قبل از انجام هر کاری ابتدا تیغه را در کوره بگذارید تا دمای آن چند درجه از دمای بحرانی بیشتر شود.

فلز با رسیدن به دمای بحرانی خاصیت مغناطیسی را از دست می دهد. بنابراین برای فهمیدن اینکه تیغه به این دما رسیده یا نه از آهن ربا استفاده کنید.

وقتی تیغه به دمای مورد نظر رسید آن را از کوره خارج کرده و بعد از سرد شدن مجددا آن را در کوره بگذارید و همین عملیات را پنج الی شش بار تکرار کنید.

این عملیات باعث می شوند که فشار و مقاومت تیغه در برابر چکش های آهنگری و جوشکاری بیشتر شده و ضمن اینکه نقش های فولاد دمشقی با همین عملیات خود را روی تیغه نشان می دهند.

حال یکبار دیگر تیغه را درون کوره قرار دهید تا به دمای بحرانی برسد و بلافاصله آن را درون روغن گیاهی داغ فرو ببرید.

تیغه را درون روغن تکان دهید تا آرام آرام سرد شود. برای سرد کردن فولاد به هیچ وجه از آب سرد استفاده نشود زیرا سرد شدن ناگهانی باعث ترک خوردن و شکستن تیغه می شود.

حالا با خیال راحت می توانید تیغه را مثل شیشه حرارت بدهید و نگران ترک برداشتن آن هم نباشید.

مرحله پنجم، برگشت دمای تیغه یا تمپرینگ Tempering:
این مرحله نیاز به ابزار خاصی ندارد و با فر آشپزخانه هم می توان آن را انجام داد. هدف از تمپرینگ کم کردن سختی چاقو است تا دوام آن بیشتر و شکنندگی آن نیز کمتر شود.

برای اینکار کافی است تا چاقو را با دمای 400 درجه فارنهایت و به مدت یک ساعت و نیم درون فر قرار دهید.

مرحله ششم، آشکار کردن طرح چاقوی دمشقی:
برای اینکار و در این مرحله به کلرید آهن نیاز است. با توجه به دستورالعمل های موجود در جعبه، کلرید آهن و آب را به نسبت مناسب با هم محلول کنید و تیغه را درون آن غوطه ور سازید.

مدت زمان ماندن تیغه درون محلول نیز به دستورالعمل های موجود در جعبه کلرید آهن بستگی دارد پس حتما قبل از هرکاری آنها را به خوبی مطالعه کنید.

کلرید آهن در این مرحله باعث می شود تا طرح های فولاد دمشقی خود را نشان دهند.

مرحله هفتم، ساخت دسته برای چاقو:
خب حالا شما یک چاقوی دمشقی دارید که نیاز به دسته دارد. دسته را با هر طرحی که مایلید بسازید و بعد با استفاده از چسب اپوکسی و پین های برنجی آن را به چاقو متصل کنید.

دسته را سنباده بکشید و به آن روغن بزنید تا براق و صیقلی شود. اکنون چاقوی شما آماده تیز شدن است که برای اینکار می توانید از تسمه استفاده کنید.

البته راه های زیادی برای تیز کردن لبه چاقو وجود دارد ولی تسمه بهترین آنها است. به هنگام تیز کردن چاقو مراقب دستان خود باشید تا زخمی نشوید.

مزایای ساخت چاقو با فولاد دمشقی:
فولاد دمشقی بهترین نوع فولاد برای ساخت چاقو به شمار می رود. چاقویی که با فولاد دمشقی ساخته شود مزایای زیادی دارد که یکی از آنها زیبایی طرح های آن است.

طرح های چاقوی دمشقی به صورت تصادفی و رندوم شکل می گیرند و انسان در ایجاد آنها دخیل نیست.

اینکه هر چاقوی دمشقی طرحی متفاوت مثل اثر انگشت داشته باشد وجه تمایز و مزیت چاقوی دمشقی نسبت به سایر چاقو ها است.

از دیگر مزایای چاقوی دمشقی برندگی و انعطاف پذیری تیغه آن است که با دقت زیادی تیز می شود.

مزیت دیگر چاقوی دمشقی این است که عمر طولانی و دوام بالایی دارد فقط باید در حفظ و نگهداری آن کوشش کرد تا مبادا زنگ نزند.

فولاد دمشقی از فولادهای زیبایی است که برای ساخت انواع ابزار زینتی و غیر زینتی مورد استفاده قرار می گیرد.

این فولاد با روش های به خصوص تولید شده و نیاز به دقت و زمان زیاد دارد به همین جهت قیمت آن بالاتر است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>