اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

ضایعات

کاربرد ضایعات لاستیک و پلاستیک در ساخت انواع عایق: سالانه حدود یک میلیارد لاستیک قراضه در سراسر جهان تولید می شود که با مشاهده هرچه بیشتر وسایل نقلیه در جاده، تعداد آنها افزایش می یابد. بیشتر این ها در محل زباله دفن و یا سوزانده می شوند و مقدار زیادی دی اکسید کربن منتشر و مواد شیمیایی سمی وارد آب های زیرزمینی می شود. لاستیک ها دارای اجزای سازنده بالقوه با ارزشی مانند کربن سیاه، روغن های آلی و فولاد هستند.کلیه عایق های لاستیکی از جمله لرزه گیرها، عایق های رطوبتی، عایق های صوتی و حرارتی را می توان با استفاده از پودر لاستیک و گرانول لاستیک ضایعاتی و لاستیک بازیافتی تولید کرد.

بر حسب تعریف، ارتعاش یک حرکت نوسانی حول نقطه تعادل است. اگر ذره ای که حرکت تناوبی دارد روی مسیر واحدی رفت و برگشت کند حرکت را نوسانی یا ارتعاشی می نامیم. همه اجسامی که دارای جرم و الاستیسیته باشند قادر به ارتعاش هستند. موضوعی که در این بحث مهم است صدای حاصل از این حرکت های ارتعاشی ست که یکی از بزرگ ترین منابع آلودگی صوتی در دنیای صنعتی به شمار می رود.

ابزار و تجهیزات دقیق اندازه گیری و وسایل نوری و ابزارهای آزمایشگاهی در ارتعاش های بسیار پایین نیز آسیب پذیرند و باید درجه ی ایزولاسیون مناسبی برای آنها فراهم کرد که این کار به وسیله استفاده از عایق های صوتی متنوع انجام می گیرد. وظیفه ی اصلی لرزه گیر یا عایق کننده ارتعاش عبارت است از:

  • کاهش قابلیت انتقال
  •  داشتن میرایی مناسب برای جذب انرژی
  • انعطاف پذیر ی و داشتن الاستیسیته مناسب
  • صلبیت و سختی به منظور تحمل بار استاتیکی سیستم

به عنوان مثال دسته موتورها، پاشنه لاستیکی پایه های اجزای الکتریکی چیلرها، ژنراتورها و پمپ ها و مواردی نظیر ماشین لباسشویی را می توان به عنوان ابزار های عایق کننده ارتعاش نام برد.به طور کلی لرزه گیرها به دو دسته لرزه گیری های فلزی و پلیمری تقسیم می شوند که در اینجا فقط به نوع پلیمر آن ها پرداخته خواهد شد.

1- پایه های لاستیکی: این گروه شامل دسته موتورها و پایه های دستگاه های مختلف از جمله ژنراتورها، پمپ ها، سرندها و موتورهای احتراق می شود. به عنوان مثال سطح زیرین یک موتور دیزلی توسط چهار پایه مجزا که از لاستیک و فلز ساخته شده است به زمین پیچ می شود. این پایه ها کلیه حرکت ها و و نیروهای برشی، فشاری و کششی را تحمل می کنند و دارای انعطاف پذیری کافی در مقابل پیچش لرزه های ناشی از کار کردن موتور است.

2- کفپوش و ضربه گیرها: این گروه از عایق ها اکثرا به صورت مسطح هستند و در اندازه ها و ابعاد گوناگون و از مواردی نظیر الاستومرها، چوب پنبه، نمد یا مخلوطی از اینها ساخته می شود. ویژگی های دینامیکی این گروه به دانسیته و سختی و نوع مواد مصرفی بستگی دارد. از مزیت های عایق های مسطح می توان ارزانی و نداشتن محدودیت در ضخامت و سایر اندازه ها نام برد که برای عایقکاری تجهیزات گران قیمت از آنها استفاده می شود. ضربه گیر در اشکال و ابعاد متفاوت ساخته می شود و در خودروهای سبک و سنگین و ماشین های راه سازی نصب می شود. نمونه دیگری از آنها ضربه گیرهای کشتی (فندر) به منظور جلوگیری از صدمه دیدن کشتی هنگام پهلوگرفتن در اسکله ها نصب می شود این قطعه های عظیم الجثه از لاستیک و فلز ساخته می شود.

3- لرزه گیرهای اتصالی: اتصال های قابل ارتجاع عموما برای ایزولاسیون خطوط لوله در سیستم های تأسیسات شامل موتورخانه های ساختمان های بلند و مجتمع ها، نیروگاه ها، صنایع گاز، آب و پتروشیمی به کار می رود. در هنگام کار پمپ ها لرزش و صدای بسیاری تولید می شود که ناشی از انرژی جنبشی سیال در حال حرکت و انقباض و انبساط و اصطکاک است. لرزه گیرهای لاستیکی به دلیل ساختار مناسبی که دارند قادر به استهلاک تنش های زیاد، جذب شوک و ضربه و نیز تعدیل نیروهای فشاری پیچشی و خمشی در مسیر خطوط انتقال سیال ها هستند. اجزای مهم یک لرزه گیر عبارتند از:

  • لایه داخلی ( معمولا ار آمیز کائوچوی طبیعی یا مصنوعی تشکیل می شود)
  •  لایه میانی ( آز آمیزه های الاستومری به علاوه سیم و رینگ های فلزی و منجید ساخته می شود)
  • لایه بیرونی ( شبیه به لای داخلی است)

انواع لرزه گیرها با توجه به نوع کاربرد و عمر مورد انتظارشان معمولا از کائوچوی طبیعی، کلروپرن، EDPM، بیوتیل و تفلون و ضایعات آنها ساخته می شود. اما کلروپرن به دلیل دارا بودن مقاومت خوب در مقابل عامل های جوی و حمله اوزنی و نیز داشتن خواص فیزیکی و مکانیکی مناسب. به عنوان یک کائوچوی همه کاره در ساخت لرزه گیرها کاربرد عمده یی دارد. کارایی، توان ایزولاسیون، قابلیت انتقال ارتعاش و میزان تغییر شکل یک لرزه گیر به میزان میراکنندگی آن بستگی دارد که از فاکتورهای ارتفاع، قطر، جنس الاستومر مصرفی و نیز حجم و تعداد شکم تأثیر می پذیرد. بدیهی است انتخاب پایه پلاستیکی و طراحی فرمولاسیون مناسب نقش اساسی را در این ارتباط ایفا می کند.

4- پایه های مرکب: این گروه به منظور ایزوله کردن پل ها و سازه ها طراحی می شود. این عایق ها به دلیل جلوگیری از خسارت های مالی و تلفات جانی فراوانی که زلزله به بار می آورد از اهمیت زیادی برخوردار است و باید ویژگی های کلی زیر را داشته باشد:

  • حداقل انتقال نیروهای برشی به سازه
  •  کاهش نیروهای سازه و فرکانس ارتعاش
  • کاهش تغییر مکان سازه
  • توانایی برگشت به حالت اولیه پس از اتمام زلزله
  •  توانایی تحمل وزن ساختمان در حالت استاتیکی و هنگام وارد شدن نیروی شدید
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>