اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

رنگ ها در نقشه های توپوگرافی:
یکی از مولفه های مهم در خواندن نقشه توپوگرافی، رنگ بخش های مختلف و میزان اشباع رنگ ها است.

نقشه_توپوگرافی5

به طور کلی، اغلب نقشه های توپوگرافی از سه رنگ اصلی قهوه ای، سبز و آبی تشکیل می شوند.

البته با توجه به عوارض برداشت شده، امکان استفاده از رنگ های دیگری نظیر قرمز، سیاه، سفید و بنفش نیز وجود دارد.

مفهوم هر یک از این رنگ ها عبارت است از:

  • رنگ قهوه ای: خطوط تراز و اعداد ارتفاعی.
  • رنگ سبز: پوشش گیاهی.
  • رنگ آبی: پهنه آبی.
  • رنگ سیاه: عوارض مصنوعی ساخت دست بشر.
  • رنگ قرمز: جاده های اصلی و فرعی مهم و مرزهای سیاسی.
  • رنگ سفید: نواحی غیر آبی و بدون پوشش گیاهیی نظیر صحرا، ماسه، سنگ و غیره.
  • رنگ بنفش: اصلاحات صورت گرفته با استفاده از تصاویر هوایی و در انتظار تایید (رنگ بنفش دیگر در نقشه های توپوگرافی جدید مورد استفاده قرار نمی گیرد.).

توجه داشته باشید که در برخی از ارتفاعات، احتمال پوشیده شدن قله توسط برف یا یخچال های طبیعی وجود دارد. این موارد نیز با استفاده از رنگ آبی نمایش داده می شوند.

سایه رنگ:
نکته مهم دیگر در خواندن نقشه های توپوگرافی، رابطه بین عمق، ارتفاع و چگالی عوارض سطحی با سایه رنگ ها است.

به عبارت دیگر، شباهت رنگ بین دو عارضه به معنای یکسان بودن ویژگی های آن ها نخواهد بود. به عنوان مثال، یک دریاچه با رنگ آبی پررنگ، عمق بیشتری نسبت به یک دریاچه با رنگ آبی کم دارد.

تعداد درختان در جنگلی با رنگ سبز پررنگ از جنگلی با رنگ سبز کم رنگ بیشتر است.

تقریبا در تمام موارد، استفاده از فام های مختلف یک رنگ برای نمایش ویژگی های سطحی، شدت آن ویژگی ها را نمایش می دهد.

البته در برخی از موارد، امکان استفاده از الگوهای تصویری با همان رنگ های مشخص برای نمایش دقیق تر ویژگی های عوارض وجود دارد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>