اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

کولر آبی چگونه کار می کند؟
هنگامی که کلید کولر آبی خود را به وضعیت «روشن» تغییر می دهید، آب به سمت کولر حرکت می کند و وارد آن می شود.

کولر

ریختن آب در داخل کولر آبی ادامه می یابد تا اینکه شناور، که روی آب است، به سطح خاصی برسد. وقتی شناور به سطح مشخصی رسید، آب ورودی و مصرف آب کولر آبی از منبع قطع می شود. بعد از اینکه آب در کف کولر به اندازه کافی جمع شد، پمپ شروع به پمپاژ آب از طریق شیلنگ های توزیع آب می کند.

خروجی این شیلنگ های توزیع آب در بالای پدها قرار دارند و از طریق آن ها آب وارد پدها می شود. بعد از اینکه پدها خیس شدند، هوای گرم به داخل کولر از طریق پدها وارد می شود.

با عبور هوای گرم از روی پدها، رطوبت هوا را خنک کرده و آن را مطبوع می کند. این فرایند خنک کنندگی تبخیری نامیده می شود. این مشابه همان حالتی است که هنگام ورزش کردن عرق می کنید و سپس پوست شما خنک می شود.

تجهیزات الکتریکی کولر آبی:
یک کولر آبی از آب و رطوبت برای خنک کردن هوا استفاده می کند. کولر با جذب هوای گرم خارج از طریق پدهای پوشالی یا سلولزی مرطوب کار می کند و هوا را به خوبی خنک می سازد. سپس هوای سرد توسط یک موتور دمنده از طریق دریچه به داخل خانه منتقل می شود.

قسمت های اصلی یک کولر آبی را می توانید در شکل زیر مشاهده کنید. تجهیزاتی که برق مصرف می کنند و در نقشه برق کولر قرار می گیرند (موتور و پمپ)، مشخص شده اند.

بخش‌های کولر آبی

به طور دقیق تر، کولر آبی از بخش های الکتریکی مختلفی تشکیل شده که فهرست آن به شرح زیر است:

  • دینام یا الکتروموتور.
  • پمپ.
  • کابل ها.
  • جعبه تقسیم.
  • کلید.

پمپ:
پمپ کولر آبی نیز در کف کولر قرار دارد. این پمپ، آب پمپاژ کرده و از طریق شیلنگ های توزیع پدهای تبخیری را مرطوب نگه می دارد. ولتاژ پمپ 220 ولت AC است و مانند هر دستگاه 220 ولتی برای کار باید به برق متصل شود.

بنابراین، پمپ برای عملکرد باید به کولر متصل شود. توان خروجی پمپ معمولاً 40 تا 50 وات است. شکل زیر یک پمپ کولر آبی را نشان می دهد که به طور عمده از دو بخش الکتریک یو مکانیکی تشکیل شده است. سیم رابط پمپ نیز نشان داده شده است.

پمپ کولر

موتور کولر نیز دمنده را می چرخاند که هوای خنک را به داخل مجاری وارد می کند و آن را به داخل خانه منتقل و هوا را خنک می کند. دینام کولر آبی معمولاً در سرعت 1450 دور در دقیقه (rpm) ساخته می شود. این موتور معمولاً از طریق تسمه به پولی و دمنده متصل شده و آن را می چرخاند.

موتور:
با توجه به این نکته که بیشتر کولرها با برق خانگی کار می کنند، موتور آن ها معمولاً از نوع جریان متناوب است. موتورهای AC خود به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند و همان گونه که از نامشان پیداست، به ترتیب، با برق تک فاز و سه فاز کار می کنند.

الکتروموتورهای تک فاز نیز خود می توانند با راه انداز خازنی یا بدون راه انداز خازنی باشند. توان خروجی موتورهای تک فاز بدون خازن راه انداز معمولاً بین 1/2 تا 1/3 اسب بخار است. اغلب موتورهای کولر آبی در دو دور تند و کند کار می کنند.

کابل:
کابل برای برقراری ارتباط الکتریکی بین بخش های الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. کابل کولر بهتر است یک تکه باشد تا از اتفاقات ناخوشایند جلوگیری شود و سیم کشی آسان تر انجام شود. کابل کولر معمولاً 5 رشته سیم دارد.

در واقع 5 رشته سیم 1٫5 میلی متر مربعی معمولاً برای کولر به کار می رود. بهتر است مسیر عبور سیم را از داخل خرطومی عبور دهید.

کابل کولر

همچنین، دقت کنید که به هیچ وجه کابل را از هواکش یا دودکش عبود ندهید، زیرا گرما و رطوبت موجب ایجاد برق گرفتگی خواهد شد.

جعبه تقسیم:
جعبه تقسیم کولر جایی است که ارتباط بین موتور، پمپ و خازن (در صورت وجود) برقرار می شود. جعبه تقسیم دارای یک درپوش است که درون اتاقک کولر قرار می گیرد. از اعداد و حروف موجود روی ترمینال ها می توان برای اتصال صحیح سیم ها استفاده کرد.

برای اتصال سیم ها به صورت مناسب، بهتر است از سرسیم استفاده کنید.

کلید:
کلید در نقشه برق کولر آبی به عنوان قطع و وصل کننده مورد استفاده قرار می گیرد و به طور مشخص برق پمپ و موتور را قطع و وصل می کند. کلیدهای کولر آبی را می توان به سه دسته سلکتوری، معمولی و هوشمند تقسیم کرد.

کلید سلکتوری معمولاً در کولرهای پرتابل مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کولرها معمولاً هم موتور هم پمپ آب و هم دمنده را به حرکت در می آورد. با چرخاندن کلید سلکتوری، دور کولر زیاد شده و آبدهی آن نیز افزایش خواهد یافت.

کلید سلکتوری

اما نوع دیگر، کلیدهای معمولی هستند که آن ها را بسیار دیده اید. در واقع، کلیدهای معمولی همان هایی است که معمولاً سه کلید دارند؛ یکی برای پمپ، یکی برای دور کند موتور و یکی برای دور تند موتور. شکل زیر دو نمونه از این کلیدها را نشان می دهد.

کلید معمولی کولر

برای بهبود عملکرد کولر آبی، در سال های اخیر از کلید هوشمند به جای کلیدهای معمولی ساختمان ها استفاده می شود.

با توجه به مجهز بودن این کلیدهای هوشمند به کنترل دمای اتاق (ترموستات)، روشن و خاموش شدن کولر با رسیدن به دمای از پیش تنظیم شده امکان پذیر است.

علاوه بر این، قابلیت راه اندازی خودکار در زمان های از قبل تعیین شده و یا خاموش شدن زمان های مشخص و کنترل از راه دور از مزایای استفاده از این نوع کلیدها محسوب می شود. گفتنی است که این نوع کلیدها را می توان بدون هیچ گونه تغییری در سیم کشی کولر، به جای کلیدهای معمولی قدیمی قرار داد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>