اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

سالن صنعتی

سرمایش و گرمایش سالن های صنعتی:
برای تعیین نوع سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی و بزرگ برای سالن ها و سوله ها می بایستی که ابتدا نیازهای اساسی سالن یا سوله مورد نظر بررسی شده و متناسب با آن نیازها، مناسب ترین سیستم سرمایش یا سیستم گرمایش سوله یا سالن انتخاب گردد.

برای مثال ممکن است علاوه بر گرمایش سالن صنعتی به سرمایش یا تنظیم دقیق رطوبت و یا گردش دائمی هوا نیز نیاز باشد و بنابرین باید دستگاه هایی برای گرمایش سوله های صنعتی انتخاب گردد که این نیازها را نیز پوشش دهد.

سیستم گرمایش سالن های بزرگ می تواند شامل گرمایش انبار یا گرمایش سوله صنعتی تولیدی و غیره باشد که نقطه مشترک همه آنها فضای بزرگی است که باید با حداقل مصرف انرژی نیازهای گرمایشی و سرمایشی آن برآورده شود.

سیستم یونیت هیتر و بویلر به عنوان سیستم گرمایش سوله های صنعتی:
یونیت هیتر ها در واقع دستگاه های ساده ای هستند که از یک کویل مسی (لوله های رفت و برگشتی) و یک فن تشکیل می شوند که آب گرم یا بخار داغ وارد کویل آن شده و یک فن هوای داخل سوله یا سالن را از اطراف کویل عبور می دهد تا هوا در اثر برخورد با سطح داغ کویل، گرم شده و در سالن پخش شود.

یونیت هیتر ها به تعداد زیاد و با فاصله حساب شده نسبت به هم به صورت سقفی یا دیواری در سوله یا سالن مورد نظر نصب می شوند و همگی با لوله کشی آب گرم یا بخار داغ به دستگاه بویلر یا همان دیگ آبگرم یا بخار مستقر در موتورخانه متصل می شوند. وظیفه بویلر گرم کردن آب یا ایجاد بخار داغ است.

مهم ترین ویژگی یونیت هیتر این است که توان بالایی در پرتاب هوا دارد (به خاطر فن مخصوص بکار رفته در آن) و چون ارتفاع سقف سوله ها و سالن های بزرگ زیاد است، به خوبی هوای گرم را تا کف سالن پرتاب می کند.

در ضمن اگر علاوه بر گرمایش سالن صنعتی به سیستم سرمایش نیز نیاز باشد، می توان به جای آبگرم در روزهای گرم سال، آب سرد در کویل یونیت هیتر ها جاری کرد تا عمل سرمایش نیز انجام شود.
چون یونیت هیتر ها درون سوله یا سالن هستند توانایی وارد کردن هوای تازه به درون سالن را ندارند و همچنین نمی توان از تجهیزات رطوبت زن و رطوبت گیر در آنها استفاده کرد. بنابرین برای اماکنی که علاوه بر گرمایش به تامین هوای تازه و تنظیم رطوبت نیز نیاز باشد می توان از سیستم هواساز استفاده کرد.

سیستم هواساز، بویلر و چیلر به عنوان سیستم سرمایش و گرمایش سالن صنعتی:
دستگاه هواساز در بیرون از سوله نصب می شود و با کانال کشی به قسمت های مختلف سوله یا سالن مورد نظر راه می یابد. با توجه به بزرگی و متراژ سالن مورد نظر، یک یا چند هواساز عمل گرمایش سالن صنعتی را انجام می دهند.

درون هواساز یک کویل بزرگ مخصوص آبگرم یا بخار داغ وجود دارد که کویل با لوله کشی به دستگاه بویلر متصل می گردد.

همچنین یک فن بزرگ هوا را با دمیدن از اطراف کویل آبگرم، گرم کرده و وارد سالن می کند. اگر علاوه بر گرمایش سوله به سرمایش نیز نیاز باشد کافی است که یک کویل مخصوص آب سرد نیز درون هواساز کار گذاشته شود و کویل آب سرد با لوله کشی به چیلر (چیلر دستگاه خنک کننده آب است) متصل گردد.

مزیت بزرگ هواساز این است که اولا می توان یک بخش و یا کل هوای درون سالن را به عنوان هوای برگشتی از طریق یک کانال مجددا به هواساز برگرداند و یا آن را با هوای تازه اتمسفر (که در نتیجه مکش هوا توسط فن وارد هواساز می گردد) ترکیب کرد.

دوما اگر علاوه بر گرمایش سالن صنعتی مورد نظر به تنظیم دقیق رطوبت نیز نیاز باشد، تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت گیری از هوا را درون هواساز نصب نمود و سوما اینکه بخاطر نصب فیلترهای متعدد در آن می توان هوا را از هر گونه آلودگی تصفیه نمود. بنابرین هواساز دستگاه همه کاره و کاملی است که تمام وظایف سرمایش، کنترل رطوبت، تامین و گردش هوای تازه، فیلتراسیون و گرمایش سالن های بزرگ را به طور کامل و به خوبی انجام می دهد.

نکته:
چنانچه چیلر و هواساز مشترکا در یک دستگاه و در کنار هم طراحی و ساخته شوند به آن دستگاه روف تاپ پکیج یا همان پکیج یونیت نیز گفته می شود.

دستگاه های گرمایش تابشی:
دستگاه های گرم کننده تابشی معمولا به صورت سقفی نصب می شوند و فقط عمل گرمایش سالن های بزرگ یا گرمایش انبار را بر عهده دارند. اگر از سیستم گرمایش تابشی در سوله یا سالنی استفاده شود برای تامین و گردش هوای تازه، برای سرمایش و برای تنظیم رطوبت هوا باید سیستم جداگانه ای نیز در نظر گرفته شود که باعث افزایش هزینه ها خواهد شد.

به طور کلی استفاده از دستگاه های گرم کننده تابشی توسط مهندسان ما پیشنهاد نمی شود زیرا این سیستم دارای معایبی است که مهم ترین آنها عبارتند از:

  1. عدم گردش هوا و تامین هوای تازه.
  2. عدم تنظیم رطوبت هوا.
  3. عدم فیلتر کردن هوا.
  4. عدم توانایی تنظیم دقیق دما.
  5. قیمت اولیه بالاتر به ازای گرمایش هر متر مربع از سالن نسبت به سیستم های دیگر.
  6. وجود خطر آتش سوزی به علت سیم کشی ها و گازکشی های متعدد موجود در هر پنل سقفی یا دیواری.
  7. عدم دسترسی آسان جهت پاکسازی، چک کردن عملکرد، بازرسی دوره ای و تعمیرات به علت نصب در سقف یا ارتفاع بلند.

سیستم ایرواشر یا زنت و بویلر به عنوان سیستم سرمایش و گرمایش سالن های بزرگ صنعتی
دستگاه ایرواشر و نیز دستگاه زنت دستگاه هایی هستند که ظاهری شبیه هواساز دارند و فرآیند گرمایش در آنها دقیقا شبیه هواساز است.

یعنی دارای کویل مخصوص آبگرمی هستند که به بویلر متصل می شوند. تنها تفاوت آنها با هواساز این است که برای سرمایش به کویل آب سرد و چیلر نیازی ندارند و سرمایش آنها بسیار شبیه کولر آبی است زیرا با پاشش آن در مسیر عبور هوا از دستگاه، عمل سرمایش تبخیری انجام می شود. بزرگ ترین مزیت آنها این است که چون به چیلر نیازی ندارند قیمت اولیه آنها نسبت به سیستم های دیگر ذکر شده کمتر است و همچنین مصرف انرژی کمتری نیز دارند.

تفاوت ایرواشر با زنت در این است که ایرواشر با افشانک هایی آب را در مسیر هوا تزریق می کند ولی زنت به جای تزریق آب در هوا از پوشال های خیس برای گرفتن گرمای هوای عبوری از دستگاه بهره می برد. هم ایرواشر و هم زنت دارای فیلتر و دریچه ورود هوای تازه همانند هواساز هستند.

عیب این دستگاه ها این است که نمی توانند مقدار رطوبت را تنظیم کنند و در واقع افزایش دهنده رطوبت هوای داخل سالن (به علت تزریق آب در هوا) نیز هستند و بهتر است که در مناطق با آب و هوای مرطوب استفاده نشوند.

بنابرین اگر علاوه بر گرمایش سالن های صنعتی به سرمایش، فیلتراسیون و تامین هوای تازه نیز نیاز باشد، یکی از دو دستگاه زنت یا ایرواشر گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

دستگاه اکونوپک به عنوان دستگاه سرمایش و گرمایش سوله صنعتی:
دستگاه اکونوپک عینا شبیه دستگاه های ایرواشر و زنت است و فقط سیستم گرمایش آن متفاوت است. در واقع برای گرمایش سالن های بزرگ و سوله های صنعتی به جای کویل آبگرم و بویلر، یک مشعل گازسوز (همانند شکل زیر) بر روی بدنه دستگاه اکونوپک نصب می شود که با احتراق گاز شهری، مستقیما لوله ها و صفحات جاسازی شده درون دستگاه را گرم کرده و یک فن با عبور دادن هوا از اطراف لوله ها و صفحات داغ، باعث گرم شدن هوا می شود.

در اکونوپک نیز انواع فیلترها برای تصفیه هوا نصب شده و قابلیت افزودن تجهیزات رطوبت زنی نیز دارد. از طرفی سیستم سرمایش و تامین و توزیع هوا در آن همانند ایرواشر یا زنت است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>