اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

تهویه مطبوع کانالی

تفاوت بین سیستم تهویه مطبوع کانالی و نوع بدون کانال آن:
در کل سه نوع سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی در یک ساختمان می تواند مورد استفاده قرار بگیرد که این سه نوع عبارتند از سیستم تهویه مطبوع کانالی، سیستم تهویه مطبوع بدون کانال و نوع ترکیبی آنها.

در این متن ویژگی های سیستم سرمایش و گرمایش کانالی یا همان داکتی و نوع بدون کانال آن را بررسی می کنیم تا به عنوان یک راهنما در انتخاب اولیه دستگاه مورد نظر شما مفید واقع شود.

در سیستم تهویه مطبوع کانالی، شبکه ای از کانال های ساخته شده از ورقه های فلزی وجود دارند که پشت دیوارها یا سقف کاذب نصب می شوند و وظیفه آنها هدایت جریان هوای سرد و گرم و نیز تازه از دستگاه هواساز یا منبع ایجاد هوای گرم و سرد به موقعیت های مختلف ساختمان است.

در سیستم تهویه مطبوع بدون کانال (Ductless) یا به اصطلاح لوله کشی شده، کانال هایی برای انتقال هوای گرم و سرد از یک دستگاه هواساز مرکزی وجود ندارد و به جای هواساز از تعدادی یونیت سرد و گرم کننده هوا تحت عنوان فن کویل در موقعیت های مختلف درون ساختمان استفاده می شود که فن کویل ها شبیه هواساز مرکزی با ابعادی کوچک تر هستند که با لوله کشی به منابع تولید آب سرد و گرم (مانند دستگاه چیلر و بویلر) و یا مبرد یا همان گاز فریون (مانند دستگاه VRF و GHP) متصل می شوند.

فن کویل ها در انواع دیواری، زمینی و سقفی موجود هستند. به جز فن کویل می توان از رادیاتور و یا یونیت هیتر و … نیز به عنوان دستگاه های فاقد کانال نام برد.

در چه مواقعی سیستم تهویه مطبوع داکتی (کانالی) گزینه بهتری است؟

  • زمانی که محیط مورد نظر شما هوای مرطوبی دارد و می خواهید به طور دقیق رطوبت را در کل فصل های سال به میزان دلخواه تنظیم کنید.
  • هر چند فن کویل ها فقط وقتی در حالت سرمایشی کار می کنند، می توانند رطوبت هوا را کاهش دهند ولی اگر بخواهیم رطوبت را به میزان دقیق در تمام فصول سال تنظیم کنیم، استفاده از دستگاه هواساز که با کانال کشی به موقعیت های مختلف ساختمان وصل می شود، بهتر خواهد بود زیرا می توان در آن تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی بر روی آن نصب کرد.
  • زمانی که ساختمان شما به جریان هوای تازه و چرخش مناسب آن نیاز دارد.
  • فن کویل ها بیشتر با هدف گرم یا سرد کردن قسمت های مختلف ساختمان (هر فن کویل برای محیط اطراف خود) به کار می روند و اگر بخواهیم حجم هوای زیاد از بیرون به درون ساختمان راه پیدا کند و چرخش مناسب هوا را شاهد باشیم بهتر است که از هواساز استفاده کنیم. هر چند دستگاه هایی مانند روف تاپ پکیج، زنت، اکونوپک و ایرواشر نیز وجود دارند که هواساز درون خود این دستگاه ها جاسازی شده و با کانال کشی به قسمت های مختلف درون ساختمان متصل می شوند.
  • زمانی که به علت افزایش زیبایی فضای درون ساختمان، نمی خواهید فن کویل ها در معرض دید باشند.
  • در این صورت یا از هواساز و یا فن کویل های دارای کانال (داکت فن کویل) که در سقف کاذب نصب می شوند، استفاده می شود.

در چه مواقعی سیستم تهویه مطبوع بدون کانال (Ductless) گزینه بهتری خواهد بود؟

  • زمانی که فضای کافی برای نصب کانال ها وجود نداشته باشد.
  • اگر در حال ساخت ساختمان جدید هستید و نمی خواهید ارتفاع ساختمان به علت کانال کشی افزایش یابد و یا اینکه در حال بازسازی ساختمان قدیمی هستید که در آن کانال کشی هوایی وجود ندارد، استفاده از سیستم سرمایش و گرمایش بدون کانال گزینه بهتری خواهد بود.
  • زمانی که وجود کانال یک مشکل محسوب شود.
  • در برخی کسب و کارها مانند اتاق تمیز و یا مراکز بهداشتی، وجود کانال که گرد و غبار در آن تجمع پیدا می کند، از نظر بهداشتی می تواند مشکل ساز باشد. در چنین اماکنی از فن کویل های بدون کانال استفاده می شود تا مکانی برای تجمع گرد و غبار وجود نداشته باشد.
  • قسمت های مختلف موجود در ساختمان، نیازهای دمایی جداگانه خاص خود را داشته باشند.
  • فن کویل های نصب شده در نقاط مختلف درون ساختمان را می توان به صورت جداگانه از نظر دمایی تنظیم نمود و مثلا در یک ساختمان مسکونی یا اداری که افراد حاضر در آن نیازهای دمایی متفاوتی دارند، بهتر است که از فن کویل ها استفاده شود زیرا دمای هوای خروجی از هر کدام را می توان جداگانه و مستقل تنظیم کرد.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>