اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

چیلر

چیلر صنعتی زیر صفر چیست ؟
معمولا یک چیلر در دمای مثبت 10 درجه سانتی گراد و بالاتر از آن (چیلر بالای صفر) کار کرده و آب را در مداری بسته تا این دما سرد می کند.

اگر به آب با دمای 80- تا دمای 9+ درجه سانتی گراد نیاز باشد، احتیاط لازم برای جلوگیری از یخ زدن و آسیب احتمالی چیلر باید در نظر گرفته شود. در این حالت با افزودن ماده گلیکول به آب، چیلر بالای صفر به چیلر زیر صفر یا همان چیلر صنعتی زیر صفر تغییر حالت می دهد.

طبیعی است که آب خالص در دمای صفر درجه سانتی گراد یخ می زند. اواپراتور چیلر، مبدل حرارتی پوسته و لوله ای است که در آن آبی که قرار است سرد شود با مبرد (گاز فریون یا همان R407C , R134A و غیره) تبادل حرارتی انجام می دهد. مبرد موجود در اواپراتور باید در دمای 12- درجه سانتی گراد و یا سردتر از این مقدار باشد تا تبادل حرارتی به طور موثر بین آب و مبرد صورت بگیرد.

در چیلر بالای صفر معمولا پایین ترین دمای آب خالص 9+ درجه سانتی گراد در نظر گرفته می شود. در دمای آب کمتر از 9+ از مخلوط آب و گلیکول برای کاهش دمای نقطه انجماد (یخ زدگی) آب استفاده می شود.

گلیکول چیست ؟
گلیکول ماده ای است که به آب موجود در مدار چیلر زیر صفر افزوده می شود تا از یخ زدن آب جلوگیری شود. گلیکول معمولا در دو نوع اتیلن گلیکول یا پروپیلن گلیکول موجود است. میزان کاهش دمای انجماد به غلظت گلیکول موجود در آب بستگی دارد.

هر چه غلظت آن بیشتر باشد، نقطه انجماد نیز کاهش می یابد ولی اثر منفی بر میزان انتقال حرارت بین مبرد و محلول آب و گلیکول دارد که ظرفیت چیلر صنعتی زیر صفر را کاهش می دهد. بنابرین اولین تفاوت عمده چیلر زیر صفر و بالای صفر در ماده افزودنی گلیکول به آب است.

در نصب اولیه چیلر، آب و گلیکول به میزان حساب شده با هم مخلوط و سپس در مخزن چیلر پر می شود. در چیلر صنعتی زیر صفر، دمای نقطه انجماد محلول آب و گلیکول باید حدود 10 تا 14 درجه کمتر از نقطه انجماد مورد نیاز در نظر گرفته شود.

نوع کمپرسور چیلر تراکمی زیر صفر:
کمپرسور چیلر زیر صفر نیز با کمپرسور چیلر بالای صفر متفاوت است. فشار Low گاز مبرد در چیلر زیر صفر پایین تر بوده و CFM کمپرسور آن بیشتر است.

در واقع شرکت های معتبر کمپرسورسازی جهان مانند بیتزر، نوع خاصی از کمپرسور که قابلیت ایجاد دماهای بسیار پایین دارد را برای استفاده در چیلر زیر صفر پیشنهاد می دهند.

چیلر تراکمی زیر صفر و بالای صفر در دو نوع چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک ساخته می شود. منظور از آب خنک یا هوا خنک بودن آن، نوع کندانسور به کار رفته در آن است

علت استفاده از آکومولاتور در چیلر زیر صفر:
برای تغییر فاز کامل مبرد از حالت مایع به گاز در اواپراتور و عدم ورود مایع مبرد به کمپرسور و جلوگیری از آسیب آن، از آکومولاتور (مایع شکن) در مدار مبرد استفاده می شود تا مبرد به طور کامل از حالت مایع به گاز تغییر فاز دهد. علت این کار، پایین بودن تبادل حرارت بین مبرد و محلول آب و گلیکول است که در دماهای بسیار پایین میزان تبادل حرارت کاهش می یابد.

کاربردهای چیلر زیر صفر:

  • انجماد و ذخیره سازی به عنوان چیلر سردخانه.
  • به عنوان چیلر یخساز.
  • به عنوان چیلر آب سرد کن صنعتی.
  • فرآیند تولید و نگهداری محصولات لبنی، مواد غذایی و نوشیدنی ها.
  • چیلر رطوبت گیری.
  • چیلر سالن های اسکیت روی یخ.
  • آزمایشگاه های خاص.
  • صنایع گوناگونی مانند صنایع شیمیایی، نساجی، مخابراتی، ابزار دقیق و …
  • و هر نوع کاربرد دیگری که به دماهای بسیار پایین در آن نیاز باشد.

ویژگی های خاص این نوع از چیلرها:

  1. طراحی مدار کنترل ضد یخ (Anti Freeze) دستگاه به طور خاص و با تمهیدات ویژه برای جلوگیری از هر گونه احتمال یخ زدگی مبدل ها و سایر اجزا.
  2. تنظیم فشار مبرد در کندانسور دستگاه با افزایش یا کاهش دادن دور فن های کندانسور به صورت اتوماتیک.
  3. متفاوت بودن ظرفیت شیر انبساط، تجهیزات کنترل کننده و دیگر اجزای سیستم نسبت به چیلرهای. معمولی و انتخاب آنها طبق پیشنهاد نرم افزارهای طراحی سیکل های برودتی.
  4. تعبیه پمپ و مخزن ذخیره آب متناسب با مقدار گلیکول افزوده شده به مدار آب.
  5. خاص بودن نوع کمپرسور (شرکت های کمپرسور سازی جهانی مثل بیتزر برای کاربردهای دما پایین، کمپرسورهای مخصوص بهینه و کارآمدی را پیشنهاد می دهند).
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>