اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

پکینگ لیست چیست؟
پکینگ لیست packing list سندی است که در آن به صورت جداگانه کالا‌های موجود در محموله و وزن و حجم و تعداد هر یک از اقلام را در آن قید کرده است , به موجب سند پکینگ لیست packing list شما می توانید بدانید که در محموله یا کانتینر حمل شده به گمرک مقصد چه کالا هایی وجود دارد و وزن خالص و ناخالص و حجم و تعداد هر کدام از اقلام به تفکیک چقدر می باشد، نام فارسی پکینگ لیست packing list به صورت عدل بندی می باشد و در گمرک به نام سند عدل نامه می شناسند

Packing List معمولاً توسط فروشنده و یا فرستنده کالا تهیه می‌گردد لیکن شرکت‌های تخصصی نیز وجود دارندکه به امر بسته بندی کالا مبادرت نموده وفهرستی از محتویات بسته‌ها و نوع بسته ها را تهیه می‌نمایند.

زمانی که کالا یکنواخت یعنی بسته بندی کالا از نظر ظاهر و محتویات یکسان باشند و این موضوع در فاکتور فروش کالا نیز به صراحت قید شده باشد ویا اینکه کالا به صورت باز وقابل رؤیت وارد و به گمرک اظهار شود نیازی به ارائه لیست عدل‌بندی نمی‌باشد.

اطلاعاتی که در متن فهرست عدل بندی ( Packing List) درج می شود عبارت اند از:

  • تعداد بسته
  • تعداد ارقام هربسته
  • نوع بسته بندی
  • اندازه کالا
  • وزن خالص و ناخالص
  • مشخصات سفارش و فاکتور
  • و........

فهرست عدل بندی کالا از جمله اسنادی است که در ارزیابی دقیق کالا توسط مأموران گمرکی بسیار اهمیت دارد.


اینویس چیست؟
اینویس Invoice همان فاکتور خرید یا سیاهه خرید کالا از خارج کشور می باشد , به موجب سند اینویس شما می توانید بدانید چه کالایی و با چه ارزشی را خریداری کرده اید.

پروفرما اینویس:

پس از بررسی و ارزیابی ریسک و میزان قابل اعتماد بودن فروشنده، وارد کننده ازفروشنده یا صادر کننده می خواهد که لیست قیمت و شرایط پرداخت کالاهائی را که تولیدمی کند و یا نمایندگی توزیعش را دارد و مورد نیاز وارد کننده است، در اختیار او قرار بدهد که به این عمل او استعلام قیمت یا inquiry گفته می شود. فروشنده در جواب، قیمت مورد نظر خودش را می فرستد. در این جوابیه علاوه بر قیمت معمولاً نحوه ارسال کالا (یا همان شرایط مربوط اینکوترمز) و نحوه پرداخت (نقدی یا اعتباری) نیز اشاره می شود.

خریدار یا وارد کننده می تواند قیمت های مختلف را از فروشندگان مختلف گرفته و بررسی نماید که به این عمل او اصطلاحاً پیشنهاد قیمت یا offer گفته می شود که فقط نقش اطلاع رسانی را دارد و از اعتبار قانونی نزد بانک یا سایر مراجع برخوردار نیست. ممکن است خریدار قیمت و شرایط یکی از فروشندگان را بپذیرید و با او وارد مذاکره شود و در مرحله ای که مذاکرات نهایی شد از آن فروشنده درخواست می کنید تا پروفرم یا پیش فاکتور خود را بفرستد.

پیش فاکتورها (Performa-Invoice) یا صورتحساب قیمت قبل از تأئید خریدار و امضای فروشنده دارای اعتبار نمی باشد و استفاده ای برای خریدار ندارد مگر زمانی که نیاز به ارائه پیش فاکتور به مقامات دولت در کشورش به منظور تحصیل مجوز واردات یا ارز خارجی برای پرداخت کالا داشته باشد.

مواردی که بایستی در پروفرما آورده شوند:

  1. نام، آرم تجاری، آدرس، شماره تلفن و فاکس شرکت فروشنده در قسمت سربرگ پروفرما.
  2. تاریخ پروفرما به طوریکه دقیقا مشخص باشد.
  3. شماره پروفرما , که یک شماره مربوط به شرکت فروشنده می باشد و نوع آن چندان مهم نیست.
  4.  نام، نشانی و شماره تلفن و فکس شرکت خریدار.
    •  مقدار، قیمت واحد و کل و شرح کوتاهی از کالا که معمولا به صورت زیر می باشد:
      Amount
    • Unit Price
    • Quantity
    • Description
    • Items
      • در ستون (Description) شرح و توصیفی از کالای مورد نظر آورده می شود. مانند آلیاژ، رنگ، ابعاد، شماره مدل و....
      • در ستون کمیت (Quantity) که به اختصار QTY نوشته می شود میزان کالا نوشته می شود. در این قسمت واحد کالا بایستی برای خریدار و فروشنده ثابت و مشخص باشد و سعی شود از واحدهای جهانی استفاده شود نه واحدهای محلی. مانند کیلوگرم , گرم , متر , سانتی متر , لیتر , متر مربع و متر مکعب.
      • در ستون قیمت واحد (Unit Price) که در آن قیمت یک واحد از کالا نشان داده می شود. در این قسمت بایستی ارز مورد نظر نیز به طور واضح نوشته شود.
      • ستون قیمت کل (Amount) که درآن ارزش کل هر کالا و یا خدمت نوشته می شود. (حاصلضرب مقدار در قیمت آن) ودر زیر آن نیز این ستون جمع زده می شود.
  5. نحوه ارسال کالا (Shipment) که درآن بایستی وسیله حمل کالا مشخص گردد.(کشتی - قطار - جاده - هوایی)
  6.  اینکوترمز: که درآن یکی از قراردادهای اینکوترمز آورده می شود.
  7. مبدا ومقصد حمل کالا.
  8. کشور سازنده (Origin) که کشور سازنده کالا مشخص می گردد.
  9. نحوه پرداخت پول (payment): دراین قسمت نحوه پرداخت پول مانند: نقدی، اعتبار اسنادی و... و زمان دقیق آن مشخص می گردد.
  10. تاریخ ارسال کالا (Shipment Date): در این قسمت زمان ارسال و یا تحویل محموله دقیقا ذکر می گردد که معمولا چند روز پس از دریافت پول و یا گشایش اعتبار اسنادی می باشد.
  11. تاریخ انقضای پروفرما: پس از این تاریخ پروفرمای فعلی دارای اعتبار نمی باشد.
  12. شماره استاندارد کالا.
  13. نام بانک وادرس و شماره حساب جهت دریافت پول.
  14. شرکت حمل کننده در صورت توافق.
  15. نام داور و یا دادگاه برای حکمیت در صورت بروز اختلاف.
  16. مهر و امضا و نام فرستنده پروفرما.
  17. تعهدات فروشنده از قبیل ارائه خدمات پس از فروش، تامین قطعات یدکی، نصب، راه اندازی، آموزش پرسنل، تضمین کیفیت محصولات و تضمین خط تولید نصب شده قید شده باشد.
  18. قسم نامه: در این قسمت معمولا فروشنده تعهد مینماید که قیمتهای ذکر شده قیمتهای واقعی کالا و مطابق شرایط حال بازارو... می باشد که در غالب جملاتی چون متن زیر و در پائین صفحه آورده می شود.

لازم به ذکر می باشد که برخی از موارد بالا مانند شماره های 14 و 15و 16 و 18 اختیاری می باشند



 گواهی مبدا چیست ؟
گواهی مبداء سند مشخص کننده مبدا کالا است که در آن منبع موثق یا شخصی که اختیار صدور آن را دارد، ارتباط کالای موضوع گواهی مبداء را به کشورهای خاص تصدیق می کند.

کشور مبدا بر طبق ضوابطی که به منظور اجرای تعرفه گمرکی از لحاظ شرایط کلی یا هر اقدام دیگری که برای مبادله کالا وضع می کنند، کشوری است که کالا در آنجا تولید، ساخته یا پردازش شده باشد.

خریدار که فرسنگ ها با فروشنده فاصله دارد، هر گاه در مورد " کشور مبداء " و کیفیت و مشخصات کالا بخواهد اطمینان حاصل کند، ترجیحاً به گواهی مبداء که تحت ضوابطی خاص و با رعایت قواعد و اصولی که حاکم بر تعیین مبداء صحیح کالا است و توسط اشخاص ذی صلاح صادر و تصدیق می شود، بیش از هر چیزی بها می دهد.

همچنین مقامات کشور مقصد نظیر بانک ها، وزارتخانه های صنعتی، کشاورزی، بهداری، دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و غیره هر کدام می توانند در رابطه با مبداء خاص مورد نظر، ارائه گواهی مبداء را خواستار شوند. در این میان طبق معمول و بیش از همه گمرک و در مواردی وزارتخانه های صنعتی و بانک ها به گواهی مبداء و ارائه آن توسط وارد کننده اهمیت می دهند و برای سازمان های مذکور ( از لحاظ کیفیت کالا، تعرفه های ترجیحی، قراردادهای تهاتری و پایاپای و علائم تجاری و ممنوعیت ها و محدودیت ها به اعتبار کشور مبداء) حائز اهمیت است.

تعرفه های ترجیحی به دلیل تفاوت در میزان حقوق گمرکی و عوارض ورودی نسبت به واردات کالای مشابه با تعرفه یکسان برای کشور ذی نفع نسبت به سایر کشورها که مشمول ترجیحات خارج هستند، امتیازی برای کشور صادر کننده کالا محسوب می شود و در عین حال متضمن توسعه صادرات و شکوفایی اقتصاد آن کشور با کشورهایی است که احتیاج به حمایت هایی از این دست دارند و اگر مورد حمایت کشورهای پیشرفته صنعتی قرار نگیرند قادر به صدور کالای خود به خارج از مرزهای قلمرو گمرکی نیستند، البته این نکته در قالب موافقتنامه های چند جانبه و تحت عنوان حمایت کشورهای پیشرفته از کشورهای در حال توسعه صادق است، اما شکل دیگر این مزایا زمانی است که موضوع مبادلات پایاپای بین دو یا سه گروه از کشورها و تقریباً در شرایط مساوی از لحاظ صنعت، اقتصاد برقرار شده و ترجیحاتی برای یکدیگر نسبت به دیگری کشورهای غیر عضو قائل شوند؛ در این صورت نیز شناخت کشور مبداء حائز اهمیت خواهد بود زیرا در صورت فقدان گواهی مبداء استفاده از این ترجیحات میسر نخواهد شد.


پروفورما چیست ؟
پروفورما proforma invoice همان پیش فاکتور خرید کالا است و در واقع با دریافت پروفورما هنوز خریدی اتفاق نیفتاده است که این سند پروفورما اینویس برای ثبت سفارش کالا نیاز می باشد.

پروفرما یا پیش فاکتور سندی است که توسط فروشنده صادر می گردد و مندرجات آن شامل نام و نشانی فروشنده و خریدار، نوع، مقدار و تعداد کالا، قیمت واحد کالا و قیمت کل، شرایط پرداخت، زمان تحویل کالا، مدت اعتبار پروفرما، مبدا کالا است.

سایر مندرجات پروفرما
ORIGIN- کالا ساخت چه کشوری هست

VALIDITY- پروفرما تا چه تاریخی اعتبار دارد

صدور پروفرما:
پس از انجام مکاتبات و مذاکرات بین خریدار و فروشنده و نهایی شدن شرایط معامله فروشنده پروفرما اینوییس صادر می کند. پروفرم اولین سند معامله بین المللی است که شرایط معامله در آن ذکر شده. از این سند در مراحل مجوز ثبت سفارش، گشایش اعتبار اسنادی، ترخیص کالا استفاده می شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
جمعه دین عدیل:
سلام
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>