اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

موتورهای DC براشلس:
موتورهای براشلس یا بدون جاروبک یا BLDC، بسیار شبیه به موتورهای DC مغناطیس دائم هستند، اما برای جلوگیری از ایجاد جرقه در کموتاسیون، از هیچ جاروبکی در این نوع موتورها استفاده نشده است.

موتور_DC2

بنابراین، گرمای بسیار کمی در موتور ایجاد می شود و عمر موتور افزایش می یابد. در موتورهای براشلس نیاز به کموتاسیون مکانیکی حذف شده است و در عوض موتور به یک مدار پیچیده تر به عنوان درایور احتیاج دارد.

در این موتور، میدان مغناطیسی روتور، یک مغناطیس دائم است که همیشه با میدان استاتور سنکرون بوده و همین امر منجر به کنترل دقیق تر سرعت و گشتاور موتور می شود.

بنابراین می توان گفت ساختار یک موتور براشلس بسیار شبیه به یک موتور AC است و می توان آن را یک موتور سنکرون محسوب کرد.

اما عیب اصلی موتورهای براشلس این است که نسبت به همتای جاروبک دار خود قیمت بالاتری دارند. همچنین کنترل موتورهای براشلس نسبت به موتورهای جاروبک دار بسیار پیچیده تر است.

در شکل زیر نمایی از یک موتور DC براشلس دیده می شود.

 موتور DC براشلس

برای کنترل موتورهای براشلس، به ابزارهای جدیدی برای تشخیص موقعیت زاویه ای روتور و یا قطب های مغناطیسی احتیاج داریم تا سیگنال های فیدبک مورد نیاز برای کنترل ادوات کلیدزنی نیمه رسانا تولید شوند.

متداول ترین سنسور موقعیت، سنسور اثر هال (Hall Effect Sensor) نام دارد، البته برخی از موتورها از سنسورهای نوری نیز استفاده می کنند.

با استفاده از سنسورهای اثر هال، پلاریته الکترومغناطیس ها از طریق مدار درایو (کنترل) موتور تغییر داده می شود.

بنابراین می توان موتور را به سادگی با یک سیگنال کلاک دیجیتال سنکرون کرد و یک کنترل سرعت بسیار دقیق را برای موتور فراهم کرد.

موتورهای بدون جاروبک را می توان به نحوی ایجاد کرد که یا یک روتور مغناطیس دائم خارجی و یک استاتور الکترومغناطیسی داخلی داشته باشند و یا یک روتور مغناطیس دائم داخلی و یک استاتور الکترومغناطیس خارجی در آن ها وجود داشته باشد.

موتورهای براشلس نسبت به موتورهای جاروبک دار دارای راندمان بالاتر، قابلیت اعتماد بیشتر، نویز الکتریکی پایین و کنترل سرعت بهتر هستند.

البته یکی از مهم ترین مزیت های این موتورها این است که کموتاسیون مکانیکی در آن ها حذف شده است و به همین دلیل جرقه در این موتورها اتفاق نمی افتد و طول عمر آن ها بالاتر می رود.

اما همان طور که اشاره کردیم، قیمت این موتورها بالاتر و کنترل آن ها نیز پیچیده تر است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>