اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

انواع فیوز مینیاتوری:

فیوز_مینیاتوری

کلیدهای مینیاتوری بر اساس جریان های قطع لحظه ای در سه نوع دسته بندی می شوند و عبارتند از:

  • نوع B.
  • نوع C.
  • نوع D.

MCB نوع B:
این نوع MCB به صورت آنی و در مقدار سه تا پنج برابر جریان نامی اش عمل می کند. کلید های مینیاتوری نوع B برای بارهای مقاومتی یا بارهای القایی کوچک مورد استفاده قرار می گیرند که در آن ها سوئیچینگ ناگهانی بسیار کم است.

بنابراین، MCBهای نوع B برای بارهای خانگی یا تأسیسات روشنایی صنعتی مناسب هستند.

کلید نوع B

MCB نوع C:
این MCB در 5 تا 10 برابر جریان نامی عمل می کند و معمولاً برای موتورهای کوچک یا لامپ های فلورسنت به کار می رود.

در چنین مواردی، کلید های مینیاتوری نوع C برای مقادیر جریان اتصال کوتاهِ زیاد ترجیح داده می شوند. بنابراین، این نوع کلیدها در تأسیسات تجاری و صنعتی با بارهای بسیار سلفی (القایی) مورد استفاده قرار می گیرند.

کلید نوع C

MCB نوع D:
این نوع MCB به سرعت و در 10 تا 25 برابر جریان نامی عمل می کند. کلیدهای مینیاتوری نوع D در بارهایی که بسیار القایی هستند و در آن ها جریان های هجومی با مقدار زیاد و به دفعات رخ می دهد مورد استفاده قرار می گیرند.

از کاربردهای رایج این نوع کلیدهای مینیاتوری می توان به ماشین های پرتوی ایکس، سیستم های UPS، تجهیزات جوشکاری صنعتی و موتورهای سیم پیچی بزرگ اشاره کرد.

MCB نوع D

سه نوع MCB بالا، حفاظت را در یک دهم ثانیه انجام می دهند. حداقل و حداکثر جریان های قطع یا اصطلاحاً تریپ (Trip) این فیوزهای مینیاتوری در جدول زیر ارائه شده است.

که در آن، Ir جریان نامی MCB است. همان طور که گفتیم، فیوزهای مینیاتوری را می توان بر اساس تعداد پل هایشان نیز به دسته های تک پل، دوپل، سه پل و چهارپل نیز تقسیم کرد.

انتخاب MCB:
انتخاب کلید مینیاتوری برای یک کاربرد خاص کاری است که باید آن را به دقت انجام داد تا حفاظت قابل اطمینان در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه تضمین شود. اگر انتخاب MCB بر اساس الزامات مدار نباشد، ممکن است به دفعات تریپ های ناخواسته رخ دهد.

اگر انتخاب MCB در اندازه ای کمتر از اندازه نامی بار باشد، به دفعات فراوان تریپ می شود و موجب وقفه در رسیدن جریان به بار متصل به آن خواهد شد، زیرا در این حالت، جریان نامی MCB کمتر از مقدار جریان نامی بار است.

به طور مشابه، اگر مقدار نامی MCB بزرگ تر از جریان نامی بار باشد، بار متصل به آن به خوبی محافظت نمی شود. در این حالت، کلید مینیاتوری حتی هنگامی که بار جریان اضافه بار بکشد، عمل نخواهد کرد.

در ادامه، عواملی بیان می شود که هنگام انتخاب MCB باید به آن ها توجه کرد.

مقدار نامی کلید مینیاتوری:
هر MCB یک جریان نامی دارد. این مقدار باید کمتر از جریان گذرنده از سیستم سیم کشی و بزرگ تر یا مساوی با حداکثر جریان بار کامل سیستم باشد.

به طور کلی، مقدار نامی MCB باید به گونه ای باشد که بتواند 125 درصد بار پیوسته به علاوه مقدار بار ناپیوسته را حفاظت کند. به طور خلاصه می توان گفت:

مقدار نامی کابل ≥ جریان نامی MCB ≥ حداکثر جریان بار کامل در مدار

مقدار kA یا ظرفیت قطع:
این مقدار، ظرفیت MCB را که می تواند در شرایط اتصال کوتاه تریپ شود یا در مدار وقفه ایجاد کند نشان می دهد و برحسب کیلوآمپر (kA) بیان می شود.

ظرفیت قطع نباید کمتر از جریان اتصال کوتاه مؤثر باشد. جریان اتصال کوتاه حداکثر جریانی است که در شرایط اتصال کوتاه از مدار می گذرد.

در تأسیسات خانگی، یک کلید مینیاتوری 6kA کافی است، در حالی که کلیدی با اندازه 10kA یا بیشتر از آن، در کاربردهای تجاری و روشنایی صنعتی انتخابی مناسب است.

نوع MCB:
برای آنکه MCB بارهایی با اندازه های مختلف و در انواع متفاوت را قطع کند، در نظر گرفتن نوع آن امری مهم است. انواع MCBها و اندازه های نامی آن ها را در بخش های قبل شرح دادیم.

کاربرد کلید های مینیاتوری:
مهم ترین کاربردهای MCBها حفاظت یک مدار (سیم کشی، بار متصل و سایر تجهیزات) در برابر موارد زیر است:

  • اتصال کوتاه.
  • اضافه جریان.
  • اضافه بار.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>