اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز چیست؟
برای بیان و توضیح تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز ابتدا باید باید تعریف درست و دقیقی از انواع ارزها داشته باشیم. همینطور کالاهایی که به هر یک از انواع ارزها تخصیص داده می شود نیز مشخص شود.

واردات4

تخصیص ارز با تامین ارز چه تفاوت هایی دارد؟
برای جواب به این سوال باید چهار دسته اصلی کالاها را تعریف کرد. به طور کلی همه کالا به چهار دسته تحت عنوان گروه های کالایی دسته بندی می شوند.

گروه کالایی یک کالاهایی هستند که به نرخ رسمی هر یورو 4200 بوده و جزو کالاهای اساسی و مایحتاج مردم می باشند. نرخ این کالاها از محل فروش درآمدهای نفتی توسط دولت تامین شده و برای تایید باید به وزارت صحت تهران ارجاع شود.

گروه کالایی دو به کلیه مواد اولیه، واسطه ای و سرمایه ای گفته می شود که تامین ارز آنها از محل صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی می باشد که از طریق سامانه نیما امکان پذیر است.

تبصره جدید در مورد کالا های شماره دو این است که این کالاها به دلیل تخصیص ارز دقیق تر و سرعت عمل بیشتر به گروه کالایی دو به ده قسمت از 20 تا 29 تقسیم شده است. به این صورت که گروه کالایی 20 از لحاظ اولویت برای تخصیص ارز نسبت به گروه کالایی 21 بالاتر می باشد.

گروه کالایی سه دسته هستند که واردات آنها ضروری است و از جهت عملیاتی برای خرید ارز در سامانه نیما تفاوتی با گروه کالایی 2 ندارند. بیشترین بخش این دسته از کالاها مصرفی هستند.

گروه کالایی چهار کالاهایی که به هر دلیلی واردات آنها ممنوع و غیر شرعی می باشد.

اما مجوزهایی که برای واردات کالا و خدمات به صورت تجاری همواره به آن نیاز است، شامل مجوز ثبت سفارش ( کد 8 رقمی) و مجوز تخصیص ارز بانک مرکزی که یک کد 16 رقمی بوده و منشا تامین ارز می باشد.

برای تخصیص ارز و تامین ارز چه ارگان هایی مسئول هستند؟
وزارتخانه مسئول تخصیص ارز و بانک مرکزی مسئول تامین ارز می باشند. همانطور که گفته شد برای واردات کالا نیاز است که برای دریافت این دو مجوز لازم است در سامانه جامع تجارت ثبت نام کرده و مجوز ثبت سفارش برای ورود کالاها را بگیرید.

طی آن به عنوان متولی وزارتخانه صحت، وزارت بهداشت برای کالاهای بهداشتی و جهاد کشاورزی برای کالاهای کشاورزی دو مجوز لازم را صادر می کنند. اما در نهایت تمامی این مجوزها باید به تایید وزارت صنایع استان رسیده و مجوز ثبت سفارش صادر شود.

بعد از آنکه مجوز ثبت سفارش که یک کد هشت رقمی بود اخذ گردید. بانک عاملی که توسط وارد کننده و صاحب کالا در سامانه ثبت سفارش تعیین شده بود.

نسبت به ثبت این کد در پرتال ارزی بانک مرکزی اقدام می کند. این کد به منظور تخصیص ارز یا همان گواهی تامین ارز جهت واردات کالا می باشد.

بعد از آنکه بانک مرکزی مجوزها را تایید نمود، باید تمامی کالاها که به صورت رایگان یا تحت گارانتی وارد کشور شده و با توجه به نوع گروه کالاها مراحل ورود کمی متفاوت است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>