اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

اقتصاد
اقتصاد قطر یک اقتصاد کاملا وابسته به گاز محسوب می شود. این کشور بزرگ ترین صادر کننده گاز طبیعی مایع (ال ان جی) در جهان است. درآمد خالص قطر از صادرات نفت و گاز در سال 2014 میلادی حدود 38 میلیادر دلار برآورد شده است.

قطر به علت پیش دستی در بهره برداری از میدان گازی پارس جنوبی (که قطر آن را «میدان شمالی» می نامد) توانسته است بیش از ایران از این میدان گازی مشترک، گاز طبیعی استخراج کند و به رشد سریع اقتصادی دست یابد. درآمد بالای گاز و جمعیت کم در این کشور یک ساختار رفاهی بی کم و کاست برای شهروندان قطری ایجاد کرده است. درآمد سرانه این کشور است این کشور با حدود 130 هزار دلار آمریکا درآمد سرانه در سال، بالاترین را در جهان دارد.

قطر عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و سومین کشور دارنده ذخایر گاز پس از روسیه و ایران است. ذخیره گاز آن، برای 200 سال آینده کافی تخمین زده شده است. اگر چه این کشور درآمدهای دیگر نظیر گردشگری دارد. این کشور تولید نفت کم و روزی نیم میلیون بشکه است.

بیشتر مشتری های نفت و مواد پتروشیمی قطر، کشورهای آسیایی مانند ژاپن هستند. قطر کشوری وابسته به واردات است. حدود نیمی از مواد خوراکی مصرفی از مرز زمینی با عربستان وارد می شود.

واحد پول این کشور ریال قطر است. منبع درآمد ارزی کشور، صادرات نفت خام و گاز طبیعی است. تولید ناخالص داخلی این کشور 353 میلیارد دلار است. قطر به عنوان نخستین کشور عربی، جام جهانی فوتبال 2022 را میزبانی خواهد کرد. برگزاری جام جهانی فرصتی طلایی برای اقتصاد این کشور محسوب می شود.

بحران سیاسی
در 5 ژوئن سال 2017 عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر ارتباط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند. این واقعه به بهانه حمایت قطر از افراطی گری و تروریسم رخ داد. در ادامه قطع روابط دیپلماتیک، لیبی، دولت در تبعید یمن و مجمع الجزایر مالدیو نیز به جمع کشورهایی پیوست که روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کرده اند.

در پی این واقعه، نیروهای نظامی قطری از ائتلاف نظامی عربستان علیه یمن اخراج شد. همه بندرهای عربستان هم به روی کشتی های قطری، کشتی هایی که پرچم قطر را حمل می کنند و حتی کشتی هایی که متعلق به شرکت ها یا افراد حقیقی قطری هستند بسته شدند.

امارات متحده عربی هم، ورود کشتی های قطری را به بندر فجیره ممنوع کرد. همچنین عربستان دفتر محلی شبکه الجزیره را که متعلق به حکومت قطر است تعطیل و مجوز آن را لغو کرد. امارات هم شبکه بین اسپورت، متعلق به الجزیره را تعطیل کرد. محدودیت ها از قطع رابطه با قطر فراتر رفته و شهروندان عربستان، مصر، بحرین، امارات، لیبی و یمن از سفر، زندگی یا عبور از مرزهای قطر منع شده اند.

کسانی که شامل این محدودیت می شوند 14 روز فرصت دارند تا خاک قطر را ترک کنند. شهروندان قطر هم همین اندازه فرصت دارند تا عربستان، امارات و بحرین را ترک کنند.

در پی این تحریم ها، ایران مرز هوایی خود به روی قطر را باز کرده و پیشنهاد تامین نیازهای خوراکی و همکاری گسترده با قطر را داده است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>