اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

پنبه، یکی از محصولات کشاورزی مهم است که به شکل های مختلفی استفاده می شود. پنبه را یا به شکل نخ درمی آورند یا با آن انواع پارچه بافته می شود که برای تولید محصولات مختلف از جمله انواع لباس ها، استفاده می شوند. همچنین برای تهیه ی تور ماهی گیری، فیلتر چای و قهوه، صحافی کتاب و محصولات این چنینی از پنبه استفاده می شود.

پنبه یک ماده ی غذایی نیز به حساب می آید. دانه ی پنبه به عنوان خوراک دام استفاده می شود. همچنین از آن روغن گرفته می شود. روغن پنبه دانه برای پخت و پز و تهیه ی محصولاتی مانند صابون، مارگارین، امولسیفایرها، لوازم آرایشی و دارویی، لاستیک ها و پلاستیک ها استفاده می شود.

بورکینا فاسو (283 هزار تن)
بورکینا فاسو بزرگ ترین تولیدکننده ی پنبه در آفریقا است. درصد بالایی از مردم بورکینافاسو به کشاورزی مشغول هستند و کشاورزی 32 درصد از تولید ناخالص داخلی آن ها را تشکیل می دهد. بیش ترین صادرات این کشور، طلا و پنبه است. این کشور، در سال 1990 به دلیل آلودگی به آفات، مقدار زیادی از محصول پنبه ی خود را از دست داد.

یک شرکت آمریکایی نوعی بذر پنبه با دست کاری ژنتیکی برای آن ها فراهم کرد که در احیای صنعت پنبه به آن ها کمک کرد. اما در سال ها اخیر کشاورزان این کشور، از بذرهای دست کاری شده اجتناب می کنند. چون اعتقاد دارند که الیاف تولید شده از بذرهای دست کاری شده، کیفیت نوع ارگانیک آن ها را ندارند.

ترکمنستان (288 هزار تن)
کشور ترکمنستان که در قسمت مرکزی آسیا واقع شده، در زمانی، توقفگاه مهمی در جاده ی ابریشم بوده است. این کشور مسئولیت صادرات پنبه به کشورهای روسیه، بریتانیا، ترکیه، ایران، چین، سنگاپور، اوکراین و کره ی جنوبی را دارد. همانطور که واضح است، هدف از تولید پنبه در این کشور، عمدتا صادر کردن آن است.

بخش اعظم زمین این کشور، کویر با شن سیاه است و حداقل میزان بارندگی را دارد. برای آبیاری گیاه پنبه، آب از مسیری طولانی از رود آمو (یا جیحون) هدایت می شود، که این، عامل اصلی خشک شدن دریاچه ی آرال است. این شرایط باعث شده است که تولید پنبه ی ترکمنستان تا 50 درصد کاهش یابد.

ترکیه (697 هزار تن)
کشور ترکیه، باکیفیت ترین پنبه ی جهان را تولید می کند. این کشور، بزرگ ترین تولیدکننده ی پنبه در اروپا است. به دلیل برخی از مسائل سیاسی، صادرات پنبه ی ترکیه به کشورهای همسایه کاهش یافته است، و میزان تولید پنبه از سال 2002 کاهشی پی در پی داشته است. اما این کشور توانسته است با استفاده از تکنولوژی مدرن در کشاورزی، بازدهی تولید خود را تا 21 درصد افزایش دهد.

 ازبکستان (811 هزار تن)
کشور ازبکستان 17 درصد از پنبه ی تولیدی خود را صادر می کند، و بنابراین کمک شایانی به اقتصاد این کشور می کند. ازبکستان به کشورهای چین، بنگلادش و روسیه پنبه صادر می کند.

استرالیا (914 هزار تن)
بیش ترین تولید پنبه ی استرالیا در نیو ساوت ولز با اختصاص 300 هزار هکتار زمین زراعی است. استرالیا یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان پنبه در جهان است و 3 درصد از پنبه ی جهان را تولید می کند. صادرات پنبه ی استرالیا بیش تر به کشورهای چین، اندونزی، تایلند، کره ی جنوبی، بنگلادش و ژاپن است.

برزیل (1524 هزار تن)
کشور برزیل، علاوه بر اینکه در تولید نی شکر شهرت دارد، در صنعت پنبه نیز نقش مهمی دارد. زیرا کشاورزان در برزیل از روش خاصی برای پرورش پنبه استفاده می کند. آن ها محصولاتی مانند غلات یا علوفه را پرورش می دهند و چند هفته قبل از فصل کاشت، آن ها را قطع می کنند.

محصولاتی که روی زمین می ریزند، مانند یک لحاف روی زمین را می پوشانند و از فرسودگی خاک جلوگیری می کنند، و روی زمین سایه می اندازند و خاک را خنک می کنند. سپس با استفاده از دستگاه هایی با طراحی خاص، دانه های پنبه زیر خاک کاشته می شوند، بدون اینکه محصولات روی زمین ایجاد مزاحمت کنند، چراکه آن ها مانند یک کود طبیعی عمل می کنند.

پاکستان (1676 هزار تن)
همه چیز از کشور پاکستان شروع شد. قدیمی ترین کاشت پنبه در آسیا می تواند به این ناحیه نسبت داده شود، جایی که تمدن دره ی سِند (Indus Valley Civilisation) از آنجا برخاسته است. 15 درصد از زمین های زراعی این کشور به کشت پنبه اختصاص داده شده است. رشد پنبه از سال 1980 تا 1991 رشد چشمگیری داشته، که تأثیر زیادی بر اقتصاد این کشور داشته است. این افزایش در تولید پنبه، به دلیل استفاده از بذر اصلاح شده، کنترل آفات و استفاده ی بیش تر از کود بوده است.

آمریکا (3738 هزار تن)
وقتی صحبت از تولید پنبه در آمریکا باشد، این کشور تاریخچه ی سیاهی دارد. در سال های اولیه ی به بردگی گرفتن آفریقایی ها، صاحبان مزارع نیاز به کارگرانی داشتند که پنبه ها را بچینند. بنابراین، پنبه همیشه مترادف است با تاریخ بردگی در آمریکا.

آمریکا یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان پنبه در جهان است. کشت پنبه بیش تر در ایالت های جنوبی مانند می سی سی پی، آرکانزاس، لوئیزیانا، تگزاس، کالیفرنیا و آریزونا انجام می شود. پنبه ی تگزاس در ژاپن تقاضای بالایی دارد و تا به امروز بزرگ ترین محصول پول ساز برای آمریکا بوده است.

چین (4953 هزار تن)
کشور چین، بزرگ ترین تولیدکننده و مصرف کننده ی پنبه در جهان است. با وجود اینکه این کشور بیشترین تولید پنبه را دارد، جزو بزرگ ترین واردکنندگان پنبه نیز است. در 24 استان از کشور چین پنبه تولید می شود. پنبه در این کشور پول سازترین محصول کشاورزی است. علت تولید بالای این محصول، استفاده از بذر پنبه ی دست کاری شده ی ژنتیکی است.

هند (5879 هزار تن)
کشور هند 26 درصد از کل پنبه ی جهان را تولید می کند. با وجود تولید بالای پنبه در این کشور، بازدهی تولید به ازای واحد سطح زمین زراعی، بسیار پایین است. ایالت گُجَرات که بزرگ ترین تولیدکننده ی پنبه در هند است، اخیرا سیل های زیان باری دیده است که درصد بالایی از محصولات را نابود کرده است. اما ایالت هایی مانند مهاراشترا، آندرا پرادش، و قسمت های شمالی هند این خسارت را جبران کردند و باعث رشد 10 تا 15 درصدی تولید پنبه در این کشور شدند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>