اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

بیمه شخص ثالث

آنچه در این بخش به آن پرداختیم 5 مورد از سوالات متداول بیمه ی ثالث است که پاسخ به آن مزایای بیمه ی ثالث را برای ما روشن می کند. علاوه بر این به شما کمک خواهد کرد تا با حقوق خود به عنوان بیمه گذار آشنایی بیشتری پیدا کنید.

1- در تصادفات زنجیره ای چه کسی مسئول جبران خسارت است؟
از مهم ترین سوالات متداول بیمه ی ثالث سوال مربوط به تصادفات زنجیره ای است. تصادف زنجیره ای را می توان در دو حالت بررسی کرد:

  • حالتی که خودروها در حالت ایستاده هستند و خودروی دیگر با سرعت به آن ها برخورد می کنددر این حالت خودروای که به دیگر خودروها برخورد کرده مقصر حادثه است. خسارت خودروهای آسیب دیده از محل بیمه ی ثالث خودروی مقصر پرداخت خواهد شد.
  • حالتی که خودروها در حال حرکت هستند و یک خودرو با سرعت از پشت به خودروهای جلویی برخورد می کنداگر خودروهایی که به هم برخورد کردند فاصله ی قانونی را نسبت به خودروی جلویی رعایت نکرده باشند، هر خودرو نسبت به خودروی جلویی مقصر است. درنتیجه خسارت خودروی جلویی از محل بیمه ی ثالث خودروی عقبیِ مقصر پرداخت خواهد شد.

2- شرکت بیمه چه مسئولیتی در برابر عابر پیاده ی مقصر دارد؟
از رایج ترین سوالات متداول بیمه ی ثالث می توان به موضوع تصادف با عابر پیاده اشاره کرد. تصادف با عابر پیاده را می توان در دوحالت بررسی کرد:

الف-حالتی که راننده در حادثه تقصیر داشته است.

در این حالت راننده به نسبت تقصیر خود باید خسارت را جبران کند. در نتیجه شرکت بیمه متعهد می شود به جای بیمه گذار (راننده ی مقصر) خسارت را به شخص ثالث پرداخت کند. اگر راننده ی مقصر بیمه ی ثالث نداشته باشد، صندوق خسارات بدنی خسارت شخص ثالث را پرداخت خواهد کرد. اما به علت نداشتن بیمه نامه ی ثالث، خسارت پرداخت شده از راننده قابل بازیافت خواهد بود.

ب-حالتی که راننده در حادثه تقصیر نداشته است

این حالت زمانی رخ می دهد که عابر پیاده مقررات مربوط به عابران را رعایت نکرده است. اما راننده ی خودرو باوجود رعایت کلیه ی قوانین قادر به کنترل وسیله ی نقلیه نبوده و نتوانسته از بروز حادثه جلوگیری کند. در این حالت راننده در برابر خسارت شخص ثالث مسئولیتی ندارد.

اما عابر آسیب دیده یا ورثه ی او (در صورت فوت عابر) می توانند از مزایای بیمه استفاده کنند. میزان دیه و سایر شرایط استفاده از بیمه توسط مراجع قانونی ذی صلاح مشخص می شود. چنان چه راننده ی خودرو بیمه ی شخص ثالث نداشته باشد خسارت عابر پیاده توسط صندوق خسارات بدنی پرداخت می شود. اما برعکس مورد بالا از راننده ی خودرو قابل بازیافت نیست.

3- اگر تعداد سرنشینان زیان دیده در خودروی مقصر، بیش از حد مجاز باشد خسارت به چه شکل پرداخت خواهد شد؟

تعداد سرنشینان مجاز خودرو داخل کارت ماشین قید می شود. منظور از ظرفیت غیر مجاز سرنشینان تعدادی یش از ظرفیت مقرر در کارت ماشین است.تعهد شرکت بیمه در برابر سرنشینان داخل خودروی مقصر حادثه، برابر است با حاصل ضرب ظرفیت مجاز وسیله ی نقلیه در سقف تعهدات بدنی. به طورمثال اگر ظرفیت قانونی خودروای چهار نفر باشد، سقف تعهدات شرکت بیمه در برابر زیان دیدگان داخل خودرو 1,232,000,000 (1,232,000,000=4×308,000,000) می باشد.

در نتیجه در حادثه ای که تعداد سرنشینان خودروی مقصر بیش از ظرفیت مجاز بوده و میزان خسارت از سقف تعهد شرکت بیمه بیش تر باشد خسارت سرنشینان زیان دیده به طور کامل پرداخت نمی شود. بلکه مبلغ خسارت مورد تعهد شرکت بیمه به نسبت خسارت واردشده به هر یک از زیان دیدگان، بین آنان تقسیم می گردد. باقی مانده ی خسارت که توسط شرکت بیمه پرداخت نشده توسط صندوق خسارت بدنی پرداخت خواهد شد. اما صندوق خسارت بدنی می تواند مبلغ پرداخت شده را از راننده ی مقصر دریافت کند.

4- اگرحین تعلیم رانندگی، تعلیم گیرنده باعث ایجاد حادثه و خسارت به شخص ثالث شود، چه کسی مسئول جبران خسارت است؟

یکی از سوالات متداول بیمه ی ثالث این است که اگر حین تعلیم رانندگی تعلیم گیرنده باعث ایجاد تصادف شود، شرکت بیمه تعهدی در برابر شخص ثالث آسیب دیده دارد یا خیر؟

اگر شخصی در حین آموزش رانندگی با خودرو یا شخص ثالثی تصادف کند، مشروط به این که تحت تعلیم آموزشگاه رانندگی معتبر با مجوز قانونی باشد، نباید نگران خسارت ایجادشده باشد. این خسارت از محل بیمه ی ثالث خودروای که تعلیم گیرنده راننده ی آن بوده، پرداخت خواهد شد. شرکت بیمه حق ندارد از آموزشگاه رانندگی، تعلیم دهنده یا تعلیم گیرنده هزینه ی پرداخت شده به ثالث را دریافت کند.

5- آیا بیمه ی شخص ثالث خسارت ناشی از برخورد و تصادف با حیوانات را پرداخت می کند؟
از جمله سوالات متداول بیمه ی ثالث این است که پوشش مالی این بیمه نامه شامل حیوانات متعلق به اشخاص ثالث هم می شود یا نه.

اگر راننده ی خودرو با حیوانی تصادف کند و موجب مرگ آن حیوان شود، خسارت وارد شده از بیمه ی ثالث راننده تا سقف پوشش مالی بیمه نامه پرداخت خواهد شد. اگر حیوان حلال گوشت باشد، مثل گاو و گوسفند، خسارت بر اساس وزن گوشت آن حیوان پرداخت می شود. درباره ی حیواناتی که حلال گوشت نیستند و مالک مشخص دارند، مثل سگ قلاده دار، خسارت بر اساس ارزشی که کارشناس بیمه برای آن حیوان مشخص می کند پرداخت می شود.

درباره ی حیوانات ولگرد که مالک مشخصی ندارند، قانون جریمه ی خاصی را برای راننده ی ضارب لحاظ نکرده و نمی توان راننده را به خاطر تصادف با این حیوانات جریمه کرد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>