اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

روش های استخراج طلا

به طور کلی استخراج انواع سنگ معدن طلا به دور روش عمومی روباز و زیرزمینی انجام می پذیرد. استخراج سنگ معدن از معادن روباز به مراتب سهل تر و با سرمایه گذاری و هزینه های عملیاتی کمتری قابل انجام می باشد. در حال حاضر حدود 65 درصد استخراج سنگهای طلادار در آمریکا از معادن روباز و 35 درصد از معادن زیرزمینی صورت می گیرد.

مهم ترین عواملی که انتخاب بین روشهای استخراج روباز و زیرزمینی را تعیین می نماید، هزینه های استخراج و بازیافت سنگ معدن می باشند. در معادن روباز از آنجائی که هزینه باطله برداری و جدا نمودن باطله موجود در ذخیره جزء هزینه های استخراج محسوب می شود، لذا نسبت باطله برداری به سنگ معدن استخراجی به عنوان عامل مقایسه هزینه های استخراج محسوب می شود. لذا نسبت باطله داری به سنگ معدن استخراجی به عنوان عامل مقایسه هزینه های استخراج معادن روباز و زیر زمینی مورد استفاده قرار می گیرد.

طلا به عنوان یکی از فلزات گرانقیمت و ارزشمند، علاوه بر مصارف زینتی آن، پشتوانه پولی در سیستم بانکی هر کشور می تواند در مهار تورم بسیار موثر واقع گردد. بنابراین شناسایی و اکتشاف ذخایر طلا حتی به صورت بر جا نیز تورم زداست. اما اثرات این مهم هنگامی نمود خارجی و قابل لمس مشهود خواهد داشت که بتوان عملیات فرآوری و استحصال آن را نیز از کانسنگ مربوط انجام داد.

در بسیاری از نقاط جهان، طلا هنوز توسط اشخاص معدنکاری شده و در محل به طلای خام قابل فروش تبدیل می شود. عمل فوق با فرآیندهای مکانیکی و دستی مانند لاوک شویی، آسیا کردن و ملقمه سازی انجام می شود. ملقمه سازی بدین صورت انجام می شود که در آن یک دوغاب از کانه طلا دار خرد شده را بر روی ورقه های مسی جیوه- اندود عبور می دهند. ملقمه طلای حاصل را برای Scraping به طور دوره ای جدا می کنند.

ذرات طلای بسیار ریزدانه را نمی توان با این روش ها جدا کرد و در بسیاری از موارد به ویژه در برزیل، روش سیانوری را برای استحصال طلای بازماندی پیشنهاد کرده اند. وقتی که طلا در ماسه های رودخانه ای مساحت گسترده ای را بپوشاند. ماده معدنی را به راحتی معدنکاری کرده، با لایروب های شناور فرآوری می کنند. برای نمونه، در سیبری و شمال قاره آمریکا از این روش معدنکاری استفاده می شود.

استخراج زیرزمینی

بیش از 90 درصد سنگهای معدنی طلادار کشورهای غربی سنگهای معدنی طلادار اولیه می باشد که عمدتا به صورت زیرزمینی استخراج می گردد. در آفریقای جنوبی و کانادا به ترتیب 100 درصد و 70 درصد معادن به طریقه زیرزمینی ولی در آمریکا حدود 5/3 درصد به روش زیرزمینی و بقیه معادن به روش روباز استخراج می گردند. در استخراج زیرزمینی شامل روشهای قدیمی و جدیدتر به شرح زیر طلا استخراج می گردد:

  • Drill and Blast
  •  Cut and Fill Stoping
  • Shrinkage Stoping
  • Sub Level Stoping
  • Open Stoping
  • Square Set Stoping

بیشتر معادن زیرزمینی که به صورت رگه ای می باشند در اعماق زیاد قرار دارند و در آفریقای جنوبی ماهیانه حدود 250 هزار تن سنگ استخراج می گردد، بیش از 125 کیلومتر تونل در سال حفاری می شود و بیش از 8000 نفر کارگر معدن دارد. رگه های طلادار این معدن در اعماق به ضخامت های 10-30 سانتمیتر قرار دارند.

مسائل مهمی که در استخراج زیرزمینی مطرح می باشد درجه حرارت بالا، ترکیدگی سنگ و مشکلات استفاده از دستگاههای مکانیزه می باشد. از آنجائیکه هزینه انتقال سنگ معدن از اعماق زمین تا سطح معادن رقم بزرگی از قیمت تمام شده استخراج را تشکیل می دهد. در این نوع معادن سعی شده است تا حتی الامکان جدایش سنگهای باطله از سنگ اصلی در زیرزمین انجام گیرد.

استخراج روباز

استفاده از روشهای مدرن و مکانیزه در استخراج سنگ معدن در معادن روباز متداول می باشد. از نظر ظرفیت معادن روباز طلانسبتا کوچک تر از معادن روباز می باشد و احتیاج به تجهیزات مکانیکی کوچک تری دارند، نمونه بارز این نوع معادن، کانسارهای cortez, carlin در آمریکا می باشد که از سال های 1960 استخراج آنها شروع شده است.

هزینه استخراج هر تن سنگ معدن به روش روباز معمولا کمتر از نصف هزینه استخراج به روش زیرزمینی است و این نسبت حتی یا یک دهم می تواند تقلیل یابد. عوامل مهم که باعث پائین آمدن هزینه استخراج در معدن روباز می گردد شامل نسبت باطله داری معدن (Stripping-Ratio) ظرفیت استخراج و نوع سنگ معدن می باشد.

نوع ساده تر معادن روباز، معادن با سنگهای آبرفتی و بسیار نرم می باشد که برای استخراج آنها احتیاج به حفاری و آتشباری هم نیست. در این نوع معادن که نظیر آن در کشور روسیه زیاد می باشد با استفاده از دستگاههای بزرگ و متحرک ماده معدنی نرم استخراج و به محل بارگیری انتقال داده می شود. هزینه استخراج در این نوع معادن به دلیل اینکه حفاری و آتشبازی وجود ندارد به مراتب پائین تر از معادن روباز معمولی است.

روش روباز کانسارهایی به کار برده می شود که از نظر نزدیکی به سطح زمین در شرایط مناسبی قرار داشته باشد، در صورتی که کانسار در عمق و در فاصله بیش از حد اپتیمم از سطح زمین واقع باشد در این صورت بایسیتی به روش زیرزمینی استخراج گردد. حد بین انتخاب روش روباز و زیرزمینی با توجه به عمق کانسار و بر اساس محاسبه Stripping Ratio انجام می گیرد.

به طور کلی کاربرد روشهای مختلف در کانسارهای طلا بستگی کامل به نحوه تشکیل ماده معدنی و شکل رگه یا توده دارد. مثلا در کانسارهای رگه ای که معمولا در اعماق زیاد یافت می شوند به روش زیرزمینی  استخراج می شوند. هر چه عیار در رگه بیشتر باشد عمق معادن قابل استخراج و پیچیدگی رگه می تواند افزایش یابد در حالی که اگر عیار کاهش یابد استخراج معدن به صورت زیرزمینی و نزدیک به سطح زمین خواهد بود.

در کانسارهای توده ای و با رگه ای ضخیم که معمولا دارای عیار پائینی هستند. معمولا ذخیره معدن زیاد بوده و امکان استفاده از دستگاه های مکانیزه و استخراج روباز بیشتر می باشد. این نوع کانسارها به دلیل عیار کم با روشهای ارزان قیمت نظیر شستشوی تپه ای استحصال می گردند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>