اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

امروز به معرفی خط تولید کیسه های پلی پروپیلن (PP) می پردازیم و ماشین آلات و روش تولید کیسه های پلی پروپیلین یا همان PP را شرح خواهیم داد. همان طور که می دانید کیسه های PP ضمن استحکام بالا، دارای وزن بسیار پایین می باشند. بهمین علت این نوع کیسه ها اقتصادی ترین وکم هزینه ترین نوع بسته بندی برای بسیاری از محصولات هستند. کیسه های پلی پروپیلن نیاز بسته بندی بسیاری از صنایع را در بالاترین استانداردهای بسته بندی روز دنیا تامین می نماید که جهت بسته بندی محصولات غذایی، کشاورزی، شیمیایی، کود، پتروشیمی، سیمان، پلیمرها، و... مورد استفاده قرار می گیرند.

کیسه های پلی پروپیلن بسته به سفارش مشتری، نوع و وزن محمولات مورد بارگیری در ابعاد و همچنین با ضخامت نخ (Denier) مختلف تولید می شوند.

ابتدا بد نیست با پلی پروپیلن بیشتر آشنا شویم:

گونیع

پلی پروپیلن (PP):

یک پلیمر ترموپلاست می باشد که در یک بازه گسترده از کاربردها شامل فیلم و ورق، قالب گیری دمشی، قالب گیری تزریقی، بسته بندی غذایی، نساجی، تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی، لوله، کاربردهای صنعتی و ساختمانی و اجزاء خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، پلیمر تولید شده از منومر پروپیلن به طور معمول در برابر حلال های شیمیایی، بازها و اسیدها مقاوم می باشد. کد مشخصه این پلیمر می باشد.

کاربرد های پلی پروپیلن:

پلی پروپیلن مهم ترین ماده از مشتقات پروپیلن است که حدود 61 % از کل تولید پروپیلن، جهت تولید آن بکار می رود.رزینهای پلی پروپیلن به طور گسترده در تولید رزینهای ترموپلاستیک بکار برده می شوند. پلی پروپیلن بیشتر اوقات به صورت هموپلیمر بکار می رود ولی اخیرا" محصولات کوپلیمر آن نیز در حال رشد می باشد.

گونی

قالب گیری تزریقی (حدود 35% از مصرف جهانی): مهم ترین مصارف آن شامل ساخت قطعات داخل خودرو، سرنگهای پزشکی، محصولات مصرفی پلاستیکی و بسته بندی است. قطعات داخلی خودرو که از پلی پروپیلن ساخته می شوند عبارتند از:جعبه های باطری، صفحات ضربه گیر، تودوزیهای داخلی، صفحات داخلی درها محصولات پلاستیکی مصرفی عبارتند از: ظروف پلاستیکی مورد مصرف در منازل، مبلمان های پلاستیکی، وسایل سرگرمی، جعبه ابزار، اسباب بازی ها مصارف بسته بندی شامل در پوش و کلاهک، ظروف سخت و پالت ها، جعبه های بسته بندی چینی، بسته بندی داروهای مایع و جامد می باشد.

ساخت فیبر و الیاف (حدود 30%): عمده ترین مصرف آن در کارخانجات فرش بافی و گونی است و مصارف دیگر آن در تولید، کیسه و پارچه های پرده می باشد. کاربردهای غیر نساجی آن نیز عبارتند از: نوار پیچی و تسمه زنی، روبانهای دکوری و...

تولید فیلم (حدود 19%): پلی پروپیلن بخاطر شفافیت و عایق رطوبتی بودن در بسیاری از موارد، جایگزین سلوفان (CELLOPHANE) شده است. رزینهای فیلمی اساسا" در بسته بندی مواد غذایی، نوار چسبهای حساس به فشار، صفحات محافظ، بسته بندی محصولات شیرینی و دخانیات بکار می روند.

پلی پروپیلن مورد مصرف در صنعت باید با مشخصاتی که در جدول زیر داده شده مطابقت کند.

گونی

گونی: نوعی پارچه زمخت است که برای ساختن کیسه های بادوام و محکم برای حمل محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی و برنج و مانند آن به کار می رود. در گذشته گونی فقط از الیاف کنف و چتایی و شاهدانه بافته می شد. امروز همان مواد رایج است اما به صورت روزافزونی گونی بافته از الیاف مصنوعی مانند پروپیلین جای گونی ساخته از الیاف طبیعی را می گیرد.

گونی

اغلب به کیسه ای که از گونی درست می شود نیز گونی گفته می شود.

نخستین کارخانه گونی بافی در ایران در سال 1311 در رشت آغاز به کار کرد.

پلی پروپیلن (کیسه پلی پروپیلن) از پلیمریزاسیون گاز پروپیلن (کیسه پروپیلن) تولید می شود. تفاوت مولکول پلی پروپیلن ( PP)(کیسه پروپیلن) با مولکول پلی اتیلن ( PE) (کیسه پروپیلن) تنها در یک اتم کربن اضافی در منومر گازی می باشد که این ساختمان متفاوت منومر اولیه باعث ایجاد شاخه های جانبی یکنواخت تر می شود که در نتیجه ی آن، ماده ی حاصل خواص فیزیکی و شیمیایی یکنواخت تری نیز دارد. بلورینگی PP از PE (کیسه پروپیلن) کمتر بوده و تولید آن به صورت آمورف آسان تر می باشد. هزینه تولید PP (کیسه پروپیلن) پایین بوده و چگالی آن نیز کم است و در مقایسه با PE راحت تر فرآیند می شود. مقاومت آن در برابر جریان سرد بهتر است و در دماهای بالا تغییر شکل آن نیز کم تر است. سختی و استحکام کششی و سختی سطح خوبی دارد. PP (کیسه پروپیلن) در شرایط یکسان از PE اقتصادی تر است. مزیت آن این است که نقطه نرمی بالاتری دارد، لذا در ساخت بطری هایی که با مواد داغ پر می شوند یا در معرض حرارت قرار می گیرند استفاده می شود. در شکل زیر مولکول پروپیلن (کیسه پروپیلن) نمایش داده شده است.

تجهیزات پزشکی که با بخار استرلیزه می شوند معمولا با PP (کیسه پروپیلن) ساخته می شوند. برخی مقواها نیز با PP (کیسه پلی پروپیلن) روکش دهی می شوند که به عنوان نگهدارنده مایعات برای محصولات غذایی قابل استفاده در مایکروویو به کار می روند. اما استفاده از PE به علت نقطه نرمی پایین به این عنوان مقدور نمی باشد. در شکل زیر مولکول پلی پروپیلن (کیسه پروپیلن) نمایش داده شده است.

پارچه های PP (کیسه پلی پروپیلن) با کیفیت بالا تولید و به صورت رول عرضه می گردد. امروزه پارچه های پلی پروپیلن (کیسه پلی پروپیلن) در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد اصلی این پارچه ها جهت تولید کیسه های پلی پروپیلن و جمبو می باشد.

گونی

مراحل تولید کیسه پلی پروپیلن

این محصول در چهار مرحله اصلی تولید و به بازار عرضه می شود. این 4 مرحله عبارتند از:

  • :: مرحله ریسندگی
  • :: مرحله بافندگی
  • :: مرحله چاپ، برش و دوخت
  • :: بسته بندی

مرحله ریسندگی

برای تولید نخ های پلی پروپیلن ابتدا گرانول پلی پروپیلن رنگ مستربچ و مواد نرم کننده به ماشین خوراک داده می شود که این مواد در یک محفظه به نسبت با یکدیگر مخلوط و سپس به طرف المنت حرارتی هدایت و به صورت مذاب در می آید. پس از عبور از المنت حرارتی وارد لوله ای که توسط دیگ روغن داغ حرارت آن به حدود 100 درجه سانتیگراد رسبده و پس از عبور از منطقه دیگ روغن داغ به طرف چهار دوش که هر کدام دارای 64 سوراخ است توسط فشار هوا هدایت و پس از عبور با فشار از دوشها وارد کانال خنک کننده می شود که رشته ها شکل و حالت خود را حفظ نمایند پس از عبور از کانا ل خنک کننده رشته ها وارد قسمت کشش شده و توسط غلتک های کشش به اندازه مناسب کشیده شده و بعد از عبور از قسمت کششش رشته ها به یکدیگر جوش خورده شده و سپس روی بوبین پیچیده می شود و پس از پر شدن بوبین از روی ماشین تخلیه و روی بوبین دیگری پیچیده شده و در کیسه های پلاستیکی بسته بندی و پس از توزین به بازار فروش عرضه می گردد.

گونی

مرحله بافندگی

در مرحله بافندگی اعمال زیر انجام می شود:

  • بافت نوار توسط ماشین بافندگی
  • تولید رول گونی پلی پروپیلن

در قسمت بافندگی برای تولید پارچه عمدتا سه روش عمده وجود دارد که عبارتند از:

  1. بافندگی تاری و پودی
  2. بافندگی حلقوی تاری
  3. بافندگی حلقوی پودی

در این طرح بافندگی تاری و پودی با ماشین گردباف پیشنهاد شده است. کیسه های تولیدی با روش حلقوی برای بسته بندی و حمل موادی که از دانه بندی درشت تر برخوردار است مطلوب می باشد. بسته به نوع مصرف گونی بایستی یکی از دو روش را برای تولید برگزید.

گونی

برش و دوخت

در این مرحله رول گونی در ابتدای خط برش قرار می گیرد و طبق طول مورد درخواست توسط تیغه حرارتی بریده می شود. عمل دوخت ته گونی به اندازه دلخواه تا خورده و به وسیله چرخ دوخت مخصوص، قلاب دوزی می شود.

بسته بندی

بسته بندی گونی ها پس از شمارش 500 تایی به صورت دستی یا پرس عدل بندی، بسته بندی شده و به بازار عرضه می گردد. در قسمت بافندگی برای تولید پارچه عمدتاً سه روش عمده وجود داردکه عبارتند از: بافندگی تاری وپودی، بافندگی حلقوی تاری وبافندگی حلقوی پودی، وروش تولید منسوجات بی بافت.برای تولید کیسه پلی پروپیلن تا کنون روش منسوج نبافته که ازطریق ایجادولایه ودرگیری الیاف به وجود می آید. به طورمؤثربه کار گرفته نشده است ولکن روش بافندگی حلقوی وتاری وپودی هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرد.کیسه های تولیدی دو روش دارای مشخصات متفاوتی بوده وقابل جایگزینی نمی باشند. دراین طرح بافندگی تاری وپودی با ماشین آلات گردباف پیشنهاد شده است که قسمت عمده تولید ومصرف داخلی را تشکیل می دهد.کیسه های تولید به روش حلقوی برای بسته بندی وحمل موادی که از دانه بندی درشت تر برخوردار است مطلوب می باشد.بسته به نوع مصرف کیسه بایستی یکی از دو روش را برای تولید برگزید. ماشین های بافندگی گرد مطابق بزرگی محیط با قطر به ماشین های با قط ر بزرگ یا کوچک تقسیم می شوند که بستگی به نوع مصرف کیسه بایستی قطر ماشین مورد نظرراانتخاب کرد. علاوه بر آن سرعت پودگذاری ماشین، تعداد ماکو و ورود ماشین و سیستم پود گذاری را بایستی در انتخاب ماشین مد نظر قرار داد.

در قسمت ریسندگی معمولاً فیلم اکسترودر های تو لید نخ نواری به دو صورت blowing یا flat می با شد که سیستم flat ازکیفیت بهتری برخوردار است و این روش در این طرح مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت دیگر در قسمت ریسندگی روش سرد کردن فیلم می باشد که معمولاً به دو روش انجام می گیرد. یا به وسیله آب گرم یا به وسیله غ لتک که آب سرد ازداخل آن عبور می کند که در روش اول نخ با مقومت بیشتری به وجود می آید چون زمان سرد شدن سریع بوده و از ایجاد کریستال جلو گیری می شود و روش بهینه روش وان آب گرم است.

تفاوت دیگر در ماشین های ریسندگی قسمت کشش نخ است که به وسیله هوای داغ با عبور نخ از صفحه داغ صورت می گیرد وکشش نخ با استفاده از هوای داغ به دلیل نداشتن اصطحکاک سطحی از فلز کیفیت نخ را افزایش می دهد.

گونی

مشخصات فنی کیسه های پلی پروپیلن

  • عرض کیسه: تا 200 سانتیمتر.
  • طول کیسه: بر اساس درخواست مشتری.
  • ته کیسه:تا کردن و ته دوزی 2 الی 2/5 سانتیمتری تک یا دو ردیفه، و یا ته دوزی ساده تک ردیفه.
  • سرکیسه: برش حرارتی و هفت هشت سر کیسه، و همچنین امکان لب دوزی و دوخت حاشیه کیسه براساس درخواست مشتری که به استحکام کیسه در تخلیه وبارگیری به دفعات کیسه های پر می انجامد.
  • دنیرنخ مورد استفاده در بافت کیسه: 350 تا 4500، براساس درخواست مشتری.
  • لمینت: 15 تا 33 میکرون، براساس درخواست مشتری.
  • رنگ پارچه: رنگهای متنوع، براساس درخواست مشتری.
  • چاپ: تا چها رنگ در یک یا هردو طرف کیسه، براساس درخواست و طرح مشتری.
  • مقاوم سازی در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید: 200 تا 1600 ساعت، بر اساس درخواست مشتری.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
شمس:
خط تولید کیسه pp
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>