اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

سنسور دنده عقب و هر چیزی که باید در مورد آن بدانید!
سنسور دنده عقب برای اولین بار روی ماشین های سنگین نصب شد. آن زمان اگر کسی اصرار و علاقه به وجود این امکان جانبی داشت، مجبور بود سنسور دنده عقب را به صورت دستی به خودرویش اضافه کند. در حال حاضر خودروهای زیادی مجهز به این سنسور و سایر سنسورهای کمک کننده به پارک خودرو هستند. در این مقاله توربومگ، با انواع آنها و شیوه عملکردشان آشنا می شوید.

سنسور

تعداد سنسور دنده عقب در خودروهای مختلف، متفاوت است. هر چه یک خودرو پیشرفته تر باشد، تعداد سنسورهایی که در آن تعبیه می شود، بیشتر است. در حال حاضر بسیاری از خودروها به سنسور دنده عقب مجهز هستند. سنسور دنده عقب همانطور که از نامش پیداست، روی سپر عقب قرار می گیرد. خودروهای پیشرفته ای هم هستند که علاوه بر سپر عقب، روی نقاط دیگری مثل سپر جلو و آینه های بغل هم مجهز به سنسور پارک هستند. با توجه به تعداد سنسورها و مکانی که برای تعبیه شان در نظر گرفته می شود، پارک خودرو برای راننده آسان تر و ایمن تر خواهد شد.

وظیفه سنسور پارک، بررسی موقعیت مکانی خودرو و ارسال اطلاعات و هشدارهای لازم مثل میزان فاصله باقی مانده تا اجسام، به راننده است. پیام ارسالی از سوی سنسورهای پارک، معمولاً به صورت هشدار صوتی است که در داخل کابین پخش می شود. اگر خودرو مجهز به مانیتور باشد، تصویر هم قابل رؤیت است، در غیر اینصورت، راننده با هشدارهای شنیداری اطلاعات لازم را کسب می کند.

سنسور دنده عقب چگونه کار می کند؟
به محض اینکه خودرو در حالت دنده عقب قرار می گیرد، حسگرهای پارک عقب فعال می شوند. با شروع حرکت به سمت عقب نیز هر سنسور تا شعاع چند متری خود را اسکن می کند. برخی از این سنسورها، علاوه بر اعلام موقعیت مکانی خودروی مربوطه و میزان فاصله اش با اجسام بیرونی، جهت و سرعت حرکت تمامی اجسام یا افرادی که در اطراف خودرو و در حال نزدیک شدن به آن هستند را نیز محاسبه می کنند. خاطرتان باشد که سنسور پارک سپر جلو زمانی فعال می شود که دنده ی شما در موقعیت حرکت رو به جلو قرار بگیرد.

همانطور که بالاتر گفته شد، عملکرد و میزان حساسیت این سنسورها بستگی زیادی به خودروی موردنظر دارد. با کمتر شدن فاصله بدنه خودرو با جسم خارجی، فاصله ارسال هشدارها کمتر و تعدادشان بیشتر می شود. توجه داشته باشید که بوق ممتد، نشانه این است که فاصله خودروی شما با جسم خارجی به کمتر از 50 سانتی متر رسیده است.

نکته مهم: این سنسور در سرعت های بالا فایده ای برای شما ندارد، برای اینکه سنسورهای پارک فعال شوند باید سرعت شما حدوداً 5 کیلومتر بر ساعت باشد.

نکته دیگری که نباید از آن غافل شد احتیاط کردن با وجود سنسور دنده عقب است. در موارد زیادی مشاهده شده است که راننده بی توجه به اطراف خود و با تکیه بر سیستم سنسور پارک با حیوان یا جسم متحرکی که یکباره حرکت کرده، برخورد کرده است.

انواع سنسور دنده عقب

سنسورهای دنده عقب دو نوع دارند: اولتراسونیک و الکترومغناطیسی. در اکثر خودروها از نوع اول استفاده می شود. طرز کار سنسور دنده عقب اولتراسونیک یا فراصوتی به این صورت است که فرکانس صوتی را از سوی خود به اطراف ماشین انتشار می دهد. بازتاب صدایی که از سوی اجسام به سمت گیرنده های صوتی سنسورها باز می گردد، اطلاعات لازم مثل فاصله شان با خودرو را در اختیار آنها می گذارد. سنسورهای اولتراسونیک به محض دریافت اطلاعات، پردازش آنها را شروع می کنند و فرمان لازم را به سیستم هشداردهنده داخل کابین خودرو ارسال می کنند.
سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی به گونه ای طراحی می شود که با ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف بدنه خودرو، اطلاعات لازم را به دست می آورد. به این ترتیب، با قرار گرفتن هر جسم یا فردی در میدان مغناطیسی سنسورهای الکترومغناطیسی، اطلاعاتی به سمت پردازنده مرکزی سیستم سنسورها فرستاده می شود. بعد پردازش اطلاعات اگر نیاز باشد فرمان اعلام خطر صوتی یا تصویری صادر می شود؛ این فرآیند در کسری از ثانیه اتفاق می افتد.

بیشتر کارشناسان معتقدند سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی، عملکرد بهتری نسبت به نوع اول آن یعنی اولتراسونیک دارد و البته گران تر هم هست. شرکت های خودروسازی متعددی مثل فیات و آئودی برای خودروهایشان از نوع الکترومغناطیسی استفاده می کنند.

آیا علاقه مند به نصب سنسور دنده عقب روی خودروی تان هستید؟
سنسور پارک یکی از امکانات جانبی ای است که امکان نصب آن بر روی هر خودرویی وجود دارد. در حال حاضر انواع مختلفی از این سنسورها در بازار وجود دارد که بسته به بودجه و سلیقه خود می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. تعداد سنسورهایی که روی سپر تعبیه می شوند، به انتخاب شما بستگی دارد. بسته های موجود از دو سنسور تا شش سنسور دارند. طبیعی است تعداد سنسورها که بیشتر باشد، وسعت محدوده تحت کنترل هم بیشتر می شود.


چند نکته مهم درباره سنسور دنده عقب
سؤالات متداولی درباره این حسگر و کاربرد آن پرسیده می شود که ما در این قسمت به آن پاسخ می دهیم. قبل از هر چیز به نگرانی افرادی اشاره می کنیم که خودروی شان به صورت فابریک مجهز به سنسور دنده عقب نیست و این آپشن را به صورت دستی به آن اضافه کرده اند. بسیاری از آنها نگران شستشوی خودروی شان در کارواش هستند. اگر چنین افرادی را می شناسید، به آنها بگویید که می توانند خودروی شان را با خیال راحت به کارواش ببرند. سنسورهایی که روی سپر عقب نصب می شوند، در برابر تمامی عوامل خارجی مثل آب و خاک و تغییرات دمایی، مقاوم هستند.

برخی از افراد نگران زشت شدن ظاهر خودروی شان هستند. با وجود اینکه در اغلب فروشگاه های لوازم خودرو، دو رنگ سفید و مشکی سنسورها موجود است، ولی سنسور دنده عقب با رنگ های دیگر هست. فقط کمی بیشتر جستجو کنید.

اگر خودروی تان را تازه از شرکت تولیدکننده اش تحویل گرفته اید و نگران هستید که در صورت نصب سنسور بر روی آن از خدمات گارانتی منع شوید، می توانید از نمایندگی آن سؤال کنید؛ اما با توجه به این که اضافه شدن این حسگر، اختلالی را در عملکرد سیستم های مختلف خودروی شما وارد نمی کند، قاعدتاً نصب آن مانعی ندارد.

حالا که به عدم بروز اختلال در سیستم های مختلف خودرو پس از نصب سنسور دنده عقب اشاره کردیم، خوب است بدانید که اضافه شدن این آپشن برای باتری خودروی تان هم ضرری ندارد. برخلاف باندهای صوتی و لامپ های پر مصرفی که با اضافه شدنشان به خودرو، برق زیادی را از باتری دریافت می کنند و باعث بروز اختلال در سیستم برق رسانی می شوند، با نصب حسگر دنده عقب، مشکلی ایجاد نمی شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>