اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

آموزش کاشت بادام زمینی
قبل از تکثیر بادام زمینی بهتر است با عوامل و شرایط پرورشی آن آشنا شوید.

کشاورزی

خاک
برای پرورش بادام زمینی از خاک هایی با بافت شنی، لومی و لومی شنی کمک بگیرید. این گونه بافت ها زهکشی مناسبی را در خاک به همراه دارند.

دما
کاشت بادام زمینی به دمای بالا نیاز دارد. این گیاه در آب و هوای گرم کاشته می شود. دمای ایده آل برای کاشت این گیاه، 22 تا 25 درجه سانتی گراد بوده و این گیاه قادر به تحمل دمای 25 درجه سانتی گراد می باشد. کمترین دمای لازم این گیاه برای رویش جوانه 10 درجه سانتی گراد است.

آبیاری
رطوبت خاک بادام زمینی را همواره تامین کنید اما از خیس شدن آن جلوگیری نمایید. این رطوبت باید به شکل همیشگی حفظ گردد. چون بافت خاک بادام زمینی از شن بوده و شن نیز به دلیل زهکشی بالا زود خشک می شود. گیاه را بیشتر از حد تعادل آبیاری نکنید.

نور
نور مناسب و زیاد از شرایط ایده آل برای رشد بادام زمینی است که نمی توان از آن فاکتور گرفت.
کوددهی
برای این گیاه از نمونه کودهای فسفاته و کامل کمک گرفته می شود.

نکات مهم پرورش بادام زمینی
اگر این گیاه را در سطح وسیع می کارید، فاصله بین ردیف ها را حدود 40 تا 55 سانتی متر در نظر بگیرید(البته این موضوع با توجه به نحوه رویش گونه بادام زمینی شما متفاوت می باشد).
بوته های بادام زمینی قرار گرفته در یک ردیف باید حدود 10 تا 20 سانتی متر با هم فاصله داشته باشند.
برای تولید تراکم مناسب بادام زمینی در هر متر مربع حدود 12 تا 25 بوته بکارید.
عمق در نظر گرفته شده برای هر بوته حدود 3 تا 10 سانتی متر می باشد.

کشاورزی

تکثیر بادام زمینی
برای تکثیر بادام زمینی اواخر ماه اسفند تا ابتدای اردیبهشت اقدام کنید. این زمان برای جلوگیری از یخ زدگی گیاه اهمیت زیادی دارد. برای کاشت بادام زمینی در گلدان می توانید در هر زمانی از سال دست به کار شوید. برای پرورش بادام زمینی از بذرهای خام آن کمک بگیرید. البته نمونه بادام زمینی هایی که به شکل خام هستند و هنوز در قالبی از پوسته قرار دارند، گزینه ای مناسب برای کاشت به حساب می آیند.

این گیاه به کود زیاد و مخلوطی از خاک و ماسه نیاز دارد. برقراری این شرایط باعث می شود گیاه در زمان انتقال دچار ناراحتی نشود. بادام زمینی برای ثمردهی به 130 تا 140 روز نیاز دارد. خاک بادام زمینی باید با شن ترکیب شده باشد تا شرایط زهکشی مناسب را برای گیاه فراهم کند.
خاک زمین زراعی برای کاشتن بادام زمینی به خوبی شخم زده می شود و با کود تغذیه می گردد. بذرهای انتخابی شما در این کشت در عمق 5 تا 7 سانتی متری قرار داده می شوند. اگر مکان در نظر گرفته شده برای پرورش بادام زمینی باغچه است، فواصل بین ردیف ها را در یک متری و بذرهای کاشته شده بر روی ردیف ها را در فاصله 15 تا 18 سانتی متری قرار دهید.

شما می توانید بذر انتخابی خود را ابتدا در گلدان و بعد از گذشت 2 هفته به فضای بیرون منتقل کنید. با کاشته شدن بذرها، نوبت به آبیاری گیاه می رسد. این رطوبت باید در طول مدت رویش بادام زمینی همواره حفظ گردد. چون خاک های شنی رطوبت خود را به سرعت از دست می دهند.

با ایجاد چند سوراخ شرایط زهکشی و خروج آب از گلدان را فراهم نمایید. برای این کشت از کود حیوانی بهره مند نشوید. چون غلاف ها را دچار تغییر رنگ خواهد کرد.

عمل کوددهی را در دوران رشد گیاه انجام دهید. دوره رشد گیاه 100 تا 210 روز می باشد. بادام زمینی از ساقه های فرو رفته در عمق زمین رشد می یابد. این گیاه مانند کاشت سیب زمینی به سرما بسیار حساس بوده و در صورت کاهش دما باید با پلاستیک پوشانده شود.

بادام زمینی با خم شدن به طرف زمین، خبر از ثمردهی می دهد. این خم شدن با مدفون ساختن بذرهای جوان در دل خاک همراه است. از این رو این گیاه بادام زمینی نامیده می شود. این بذرها درون زمین فرصت رشد یافته و بالغ می شوند. رشد بادام زمینی باید با حداقل دمای 14 تا 15 درجه سانتی گراد انجام گیرد.

کشاورزی

مراقبت از بادام زمینی
برای رسیدن بادام زمینی به مرحله ثمردهی باید به شکل پیوسته از آن مراقبت کرد. تا رسیدن به مرحله برداشت بادام زمینی نیاز به عمل خاکپا دارید. در انجام خاکپا شما پیرامون بادام زمینی کشت شده را شخم می زنید و زیر و رو می کنید. این کار باعث شکستن سله اطراف بوته بادام زمینی می شود. کاشت بادام زمینی از نظر رشدی روز کوتاه است. یعنی با کم بودن ساعات آفتابی و مدت زمان روز ثمردهی را آغاز می کند. بنابراین بهتر است ساعات آفتابی کمتری داشته باشد.

خاک بادام زمینی باید به شکل دائم مرطوب و از نظر زهکشی نیز تامین باشد.

برای تناوب زمین زارعی کاشت بادام زمینی از این ترتیب استفاده کنید:

بادام زمینی ذرت خوشه ای پنبه آیش
بادام زمینی پنبه ذرت خوشه ای
وضعیت نیام و زرد شدن برگ های بادام زمینی به شکل نامحسوس خبر از فرا رسیدن زمان برداشت می دهد. در برداشت سیستماتیک، قسمت های بالای این گیاه با علف زن جدا و در ادامه با دستگاه برداشت سیب زمینی، اقدام به خروج بادام زمینی ها می کنند.
غلاف گیاه موقع رسیده شدن به رنگ آجری متمایل می شود. ضمن اینکه باید این تغییر رنگ از سمت پایه گیاه انجام شده باشد. البته وقتی برگ های بادام زمینی با تیرگی ها نمایان می شوند و می ریزند، اعلام برداشت محصول می نمایند.

برای کنترل آفات بادام زمینی مانند کرم غوزه پنبه، پروانه کارادینا و زنجره باقلا به قارچ کش هایی چون مانب و زینب متوسل شوید. لکه برگی نیز از بیماری هایی است که این گیاه را تهدید می کند. برای برداشت این گیاه ابتدا بوته را از خاک بیرون آورید و منتظر خشک شدن آن بمانید. سپس دانه ها را از پوسته در آورید و تفت دهید.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>